problém s diskem - 3TB a W7 64-bit
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
problém s diskem - 3TB a W7 64-bit
Ahoj,
po včerejším rozčarování z disku jsem se dostal do fáze deprese, absolutně nevím co s ním je ...
odzačátku:
koupil jsem si přesně tento disk
http://www.edigital.cz/vnitrni-pevne-di ... tner=30001
a včera přišel, vybalil jsem ho připojil na kšandu, našlo se nové zařízení a bylo mi doporučeno že ho mám přepnout do modu GPT, což jsem udělal a dal jsem formátovat. Asi 2minuty to šrotovalo a najednou vidím jak se objevila struktura u disku typu RAW (a né NTFS) a po dalších 30s disk ve srávci disků zmizel, no supr říkám si tak jsem si s tim ještě nějakou dobu hrál připojoval/odpojoval formátoval sem a tam bez úspěchu (disk se pokaždý odpojil). A tak jsem použil na formátování program Acronis Disk Director, kterej to bez problému naformátoval. řikám si supr ale ani prd... když jsem začal kopírovat data, disk se zase sám odpojil. Ale né tak, jako kdyby ste u vytahli satu od napájení ale jinak (když já vytahnu sata napájení disk se už nenajde ve widlích a musim restartovat pc) tady se to odpojí a když dám prohledat disky ve správcě disků tak jej to najde znovu a tváří se naprosto ok, ale je n do chvíle než do něj člověk chce zkopírovat data to se zase po 30s odpojí... řekl jsem si jsem debil musim to sformátovat pořádně a hodil jsem boot s windows instal cd a disk dal formátovat tam, hle disk se sám rozdělil na 2tb a zbytek a když jsem dal formát hodilo to chybu 0x80070057 (formátování doddílu se nepodařilo) behěm kopírování ve windows to hodilu dokonce i dvakrát BSOD s chybou pffilter.sys, což nechápu program IObit Protected Folder jsem vypnul a používám navíc u disku ze kterého jsem nic nekopíroval (chápu že zabezpečený soubory zkopíruju těžko .) a bsodu bych se tak nedivil). Teď osobně mám dvě doměnky domrvil jsem to nečím já a netuším čím, nebo je vadný ....
nevíte někdo co s tím ???
za rady díky
desku mám tuhle http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4519#ov
systém je w7 64-bit
po včerejším rozčarování z disku jsem se dostal do fáze deprese, absolutně nevím co s ním je ...
odzačátku:
koupil jsem si přesně tento disk
http://www.edigital.cz/vnitrni-pevne-di ... tner=30001
a včera přišel, vybalil jsem ho připojil na kšandu, našlo se nové zařízení a bylo mi doporučeno že ho mám přepnout do modu GPT, což jsem udělal a dal jsem formátovat. Asi 2minuty to šrotovalo a najednou vidím jak se objevila struktura u disku typu RAW (a né NTFS) a po dalších 30s disk ve srávci disků zmizel, no supr říkám si tak jsem si s tim ještě nějakou dobu hrál připojoval/odpojoval formátoval sem a tam bez úspěchu (disk se pokaždý odpojil). A tak jsem použil na formátování program Acronis Disk Director, kterej to bez problému naformátoval. řikám si supr ale ani prd... když jsem začal kopírovat data, disk se zase sám odpojil. Ale né tak, jako kdyby ste u vytahli satu od napájení ale jinak (když já vytahnu sata napájení disk se už nenajde ve widlích a musim restartovat pc) tady se to odpojí a když dám prohledat disky ve správcě disků tak jej to najde znovu a tváří se naprosto ok, ale je n do chvíle než do něj člověk chce zkopírovat data to se zase po 30s odpojí... řekl jsem si jsem debil musim to sformátovat pořádně a hodil jsem boot s windows instal cd a disk dal formátovat tam, hle disk se sám rozdělil na 2tb a zbytek a když jsem dal formát hodilo to chybu 0x80070057 (formátování doddílu se nepodařilo) behěm kopírování ve windows to hodilu dokonce i dvakrát BSOD s chybou pffilter.sys, což nechápu program IObit Protected Folder jsem vypnul a používám navíc u disku ze kterého jsem nic nekopíroval (chápu že zabezpečený soubory zkopíruju těžko .) a bsodu bych se tak nedivil). Teď osobně mám dvě doměnky domrvil jsem to nečím já a netuším čím, nebo je vadný ....
nevíte někdo co s tím ???
za rady díky
desku mám tuhle http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4519#ov
systém je w7 64-bit
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s diskem - 3TB a W7 64-bit
Disk vypadá vadný. Vyzkoušej v jiném počítači a pak na reklamaci.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tohle ihmo (pokud jsi vyzkoušel více Sata portů a kabelů), vypadá jako z výroby vadný disk. Disk se ihmo nemá co odpojovat, to by žádná 2+TB kompatibilita neměla ovlivnit (kdyby dosšlo k nekompatibilitě, což by na této MB s 64bit Os rozhodně nemělo).
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok kluci, ještě zkusím jiný pc ...
jinak četl jsem mraky věcí o problému instalace W7 na 3TB disk, resp. je normální, že při formátování disku (pakliže mi to na jinym pc půjde) rozdělí ten disk na 2TB a zbytek jako když jsem to zkoušel na svym pc? ... já jen co čekat dopředu
resp. co už je paranormální chování ...
dík
jinak četl jsem mraky věcí o problému instalace W7 na 3TB disk, resp. je normální, že při formátování disku (pakliže mi to na jinym pc půjde) rozdělí ten disk na 2TB a zbytek jako když jsem to zkoušel na svym pc? ... já jen co čekat dopředu
resp. co už je paranormální chování ...
dík
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

PC co neumí více jak 2TB disky (nemá EFI) tak disk uvidí jako 2TB + zbytek jako separé nevyužitelnej prostor. Na takovémto Pc disk vůbec neformátuj, ani ho tam nestrkej.
Pro bootování z takového disku potřebuješ systém s EFI, mít jej naformátovanej jako GPT a na to provést novou instalaci win.
Nicméně, bootovat z takovéhoto disku silně nedoporučuji, tohle je pomalej green na data, ne HDD na systém co jej bude neustále loadovat. na OS patří seapré menší 7200rpm disk a nebo ideálně SSD.
Pro bootování z takového disku potřebuješ systém s EFI, mít jej naformátovanej jako GPT a na to provést novou instalaci win.
Nicméně, bootovat z takovéhoto disku silně nedoporučuji, tohle je pomalej green na data, ne HDD na systém co jej bude neustále loadovat. na OS patří seapré menší 7200rpm disk a nebo ideálně SSD.
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja mi to jasný, já to taky na data chtěl, jen mě to při formátování z managera disků co je u instalace windows docela zarazilo (zkoušel jsem to tím jen naformátovat) ...
Podle mě EFI moje deska určitě umí a pouštim instalaci Win 7 64-bit ... tak nevim proč se to i tak rozdělilo ...
Podle mě EFI moje deska určitě umí a pouštim instalaci Win 7 64-bit ... tak nevim proč se to i tak rozdělilo ...
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na dalšim pc to udělalo naprosto totožnou chybu ... tzn.
co teď?
reklamace nebo to mam vrátit bez udání důvodů?... jako chápu, že je to druhý zmiňovaný prasečina ale potřebuju tu mít funkční disk do max 10 dnů (peníze nejsou problém, počkám na ně a mezitim objednám odjinud novej) protože stávající disk, je už defakto prodanej a já potřebuju někam přelejt data a ten člověk mi měsíc čekat nebude ...
resp. jak moc si myslíte, že se dá věřit tomu co píšou v záručáku od http://www.edigital.cz že spotřebitel má nárok na výměnu zboží do 3 dnů pokud se nevyplatí více oprava...
díky za rady
co teď?
reklamace nebo to mam vrátit bez udání důvodů?... jako chápu, že je to druhý zmiňovaný prasečina ale potřebuju tu mít funkční disk do max 10 dnů (peníze nejsou problém, počkám na ně a mezitim objednám odjinud novej) protože stávající disk, je už defakto prodanej a já potřebuju někam přelejt data a ten člověk mi měsíc čekat nebude ...
resp. jak moc si myslíte, že se dá věřit tomu co píšou v záručáku od http://www.edigital.cz že spotřebitel má nárok na výměnu zboží do 3 dnů pokud se nevyplatí více oprava...
díky za rady
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vyuzivej vsech moznosti, ktere jako prozatim mas. Hlavne se ho zbav.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Z mejch časů v CZC to fungovalo běžně tak, že když jsi si obědnal ten samej kus aby se ti naskladnil a pak jsi přišel reklamovat s tim že je tu tenhle problém a že to máš 2 dny a že už máš naskladněnej novej disk, tak pokud tam nedošlo k ňáké uživatelské chybě (fyzické poškození, atd) tak ihmo nebyl problém na místě měnit, na standardní reklamaci si to vůbec nenechej přijmout, vyměnit, nebo odstupuješ do 14 dnů. Tečka.*obelix* píše:na dalšim pc to udělalo naprosto totožnou chybu ... tzn.
co teď?
díky za rady
- cameroncz
- Středně pokročilý

S Alzou stejná zkušenost, nechal jsem si předem poslat nový disk/grafiku/desku, online jsem podal důvod k vrácení zboží, na prodejně jsem jim nahlásil že jsem to již sepsal, řekl jsem co je za problém, vždy mi všechno hned bez řečí přijali a ještě ten stejný nebo následující den jsem si odešel s novým kusem domů.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- kocourmikes1
- Začátečník

snad ti to dobre dopadne, ale na edigital jsem neslysel nic moc pozitivniho, prej je to nejaky shop z madarska a kdyz lidi chcou neco reklamovat tak to musi posilat nekam do madarska a jsou s tim strasne problemy (byt nakonec prej vzdycky nejak ty penize poslou zpatky), v lednu totiz meli v nabidce i5 4690k za 5400,-, ale recenze na tenhle shop byly od zakazniku natolik negativni, ze jsem nemel odvahu si to objednat
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no popravdě, vracím bez udání důvodů, včera jsem to poslal poštou za "jen" 458kč což jsou vlastně úplně vyhozený prachy :S a člověk i kdyby to reklamoval se těch 458kč zpět už nedomůže (tzn. stává se obětí chyby výrobce nebo prodejce a platí za něj)... a to mi nabízeli resp. mě téměř nutily využít jejich kurýra za ještě víc "jen 690kč", vědět že je to Maďarskej obchod tak si to rozmyslim, propodruhé jsem moudřejší (a to jsem si řikal jak je czc předražený
, když to měli o 300 dražší)... teď se jen modlim aby mi ty peníze vůbec vrátily a neposlali to třeba zpět nebo balík nevyzvedli apod.
no uvidíme dám pak vědět. Aspoň, že maj sloveskou operátorku .. ehm
pokud tu není, možná by to chtělo založit téma neb ocelý oddíl zkušenosti s eshopy .)
no uvidíme dám pak vědět. Aspoň, že maj sloveskou operátorku .. ehm
pokud tu není, možná by to chtělo založit téma neb ocelý oddíl zkušenosti s eshopy .)
- pbjun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ze zákona máš právo na nproplacení nejlevnější dopravy kterou nabízí daný eshop. Ale musíš o to zažádat...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to bych řekl, že ne ... dle všeho by ti měli vrátit poštovné od prodávajícího ke spotřebiteli a né naopak
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... z-e-shopu/
navíc poštovné od nich ke mě byo na faktuře 0 kč tzn. že není co víc vracet než cena disku 2918kč ...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... z-e-shopu/
navíc poštovné od nich ke mě byo na faktuře 0 kč tzn. že není co víc vracet než cena disku 2918kč ...
- pbjun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No v ramci reklamace od 1.1.2014 musi vratit nejlevnejsi nabizenou dopravu i v pripade ze posilas na reklamaci....
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak a je to peníze úspěšně po měsíci a půl vráceny na účet - už nikdy víc tento e-shop
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Priste to bude stejne, jen tam nebude HU, ale treba PL... Je to v tobe, ne v shopech. Zkus se aspon pred nakupem podivat na heureku (btw reklamaci v Madarsku zminuji lide hned na prvni strance). A zkus nenakupovat u nejlevenjsich, ale spise u proverenych...*obelix* píše:už nikdy víc tento e-shop
Alespon, ze ti vratili penize.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to zas né nakupuju z 95% v czc ... akorát mě posledně pěkně nasrali, tak jsem si to chtěl objednat jinde