Jak se nejlépe naučit Javu pro Android?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Jak se nejlépe naučit Javu pro Android?

Příspěvek od Darkhunter »

Zdravím,

chtěl bych se dobře naučit Javu, abych mohl vyvíjet aplikace pro Android.

Zatím umím v mezi pouze PHP bez OOP a C.

Chtěl bych se zeptat, jestli neznáte nějakou super knihu nebo tutoriál, kde by mě to naučili a třeba mě to i bavilo?

Já se neučím moc rád a právě to je můj problém, takže kdyby to bylo aspoň trochu poutavé, tak by to bylo super.
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Jak se nejlépe naučit Javu pro Android?

Příspěvek od aluky »

Doporučuju se naučit princip OOP (Např. https://www.youtube.com/user/BambooMachine/videos )
A pak si prostě stáhnout IDE (ideálně přímo Android studio) a zkusit si něco naprogramovat...na internetu se dá většina potřebných kódů najít, takže si je jenom skládat do vlastní aplikace a snažit se pochopit jak co funguje. Hlavně nic nekopírovat, ale opisovat a vnímat...
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Perfektni je Java 7 ucebnice objektove architektury pro zacatecniky i s priklady apod. Sice to primo neni pro droida, ale to pak muzes najit nejaky tutorial primo na to a zacit delat kravinky v nejakym IDE :)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Oukej díky. No já mám na škole teďka javu a vůbec to nechápu, takže se jí budu stejně muset učit zvlášť.
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Co se týká klasické javy, tak 100% doporučuji knihu Učebnice jazyka Java - Pavel Herout
Darkhunter
Začátečník
Začátečník

Toho doporučují i u nás na škole, tak ho asi zkusím.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“