NTB do 14ti tisíc
Moderátor: Don
- pavei246
- Nováček
-
NTB do 14ti tisíc
Zdravím všechny, nedávno mi odeěšla grafická karta v mém lenovu ideapad Z565 (mám ho 5 let), a tak se koukám po nějakém novém NTB. Nejlepšáí by bylo, kdyby mohl být dobrý na hry i do školy, aby zvládal v pohodě i render videa nebo photoshop. Koukám se po tomto, ale kamarád mi říkal, že i když se celkem dá, má 8 GB RAM a čtyřjádro, tak ten processor prý nic moc a novější hry by se na něm stejně sekaly: http://www.euronics.cz/notebook-lenovo- ... k/p380535/
A tak se obracím na Vás, zda-li máte nějaké tipy, rady a tak.
A tak se obracím na Vás, zda-li máte nějaké tipy, rady a tak.
- pavei246
- Nováček
-
Re: NTB do 14ti tisíc
Chtěl bych se hlavně zeptat, jestli neznáte nějaký cenově stejně dostupný a dost výkonný.
- Cocroach
- Černá karta
-
ten určitě neber, do 14 tis leda
http://www.czc.cz/acer-aspire-e15-e5-57 ... 43/produkt
nebo http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z50-70 ... 89/produkt
u lenova musíš dávat pozor na to, že je to celkem šmejd a velice snadno může dojít k ulomení pantů displeje
http://www.czc.cz/acer-aspire-e15-e5-57 ... 43/produkt
nebo http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z50-70 ... 89/produkt
u lenova musíš dávat pozor na to, že je to celkem šmejd a velice snadno může dojít k ulomení pantů displeje
- pavei246
- Nováček
-
Aha, na to lenovo, co uvádíš jsem se také díval na alze, akorát tam píšou, že je bez OS, na CZC uvádějí nějaký FreeDOS, ale s tím nemám žádné zkušenosti.. A u toho aceru si nejsem jistej, protože mnoho lidí na acery taky nadává, jaký je to krám, ale tak nevím, čemu mám věřit..
- Cocroach
- Černá karta
-
Je bez OS - Winodows bys musel koupit samostatně
Acer se dost polepšil a Lenovo právě naopak - dost se pohoršilo
Acer se dost polepšil a Lenovo právě naopak - dost se pohoršilo
- pavei246
- Nováček
-
a v porovnání výkonu je lepší to lenovo nebo acer? Jako myslím, když ho zatížím třeba nějakou hrou nebo renderem videa apod.
- Lukexee
- Nováček
-
Kamarád si tenhle Acer pořídil k Vánocům a sám jsem byl překvapenej. Zpracování pěkný, výkon za tu cenu taky výbornej (viz. odkaz) a nepřehřívá se
Určitě se nebojte do něho jít.
edit: Jedinej takovej menší problém, na co si často stěžuje jsou RAMky, které by mohli být 8gb. Dají se navýšit, ale hrozí ztráta záruky při poškození notebooku.
Určitě se nebojte do něho jít.
edit: Jedinej takovej menší problém, na co si často stěžuje jsou RAMky, které by mohli být 8gb. Dají se navýšit, ale hrozí ztráta záruky při poškození notebooku.
Kód: Vybrat vše
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html
Naposledy upravil(a) Lukexee dne stř 25. úno 2015, 14:47, celkem upraveno 1 x.
- Cocroach
- Černá karta
-
výkon je +/- stejnej, rozdíl je v rozlišení HD/FULL HD a v přítomnosti/nepřítomnosti OS
- pavei246
- Nováček
-
aha, no to se mi taky nějak moc nelíbí, že jsou pouze 4.. No a HD a Full HD, v tom není nějak moc extra rozdíl, ne? Já jen, že je HD dostačující, ne? A jak dlouho to tak vydrží? Alespoň 5 let by mělo, ne? Jak už jsem psal hned na začátku tématu, měl jsem lenovo a vydrželo mi 5 let, tak abych nemusel za rok, dva kupovat zase nový.. Potřebuju noťas jak sůl hlavně kvůli škole a potom i na odreagování, třeba na ty hry. Jestli tady máte někdo přehled o hrách, myslíte, že by to zvládlo např.: CS:GO, Zaklínače 2, Battlefield 3, i třeba NFS z roku 2013. A nevím, co ještě, třeba Skyrim, Mafii II a takovéhle tituly.. Můj starý ideapad si v těchto hrách vedl vcelku dobře, sice se některé už trošku sekaly a trošku se přihříval, ale ještě se to dalo.. No a co se týká toho Zaklínače, tak toho jsem neměl čas na tom starém vyzkoušet, takže nevím.
- pavei246
- Nováček
-
A ještě mě napadl jeden, co říkáte na tento ideapad? http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g70-7 ... .htm#popis
- Cocroach
- Černá karta
-
ten neber - na hry je tam slabá grafika
4 GB by měly mít OK, já když mám otevřených 11 panelů ve chromu, Win 8.1, skype a Far Cry 4, tak mi to využívá 3,1 GB
HD je 1366x768 a FULL HD je 1920x1080 což už je dost velkej rozdíl, ale to HD na 15,6" je ještě v pohodě
ty hry to zvládne v pohodě
4 GB by měly mít OK, já když mám otevřených 11 panelů ve chromu, Win 8.1, skype a Far Cry 4, tak mi to využívá 3,1 GB
HD je 1366x768 a FULL HD je 1920x1080 což už je dost velkej rozdíl, ale to HD na 15,6" je ještě v pohodě
ty hry to zvládne v pohodě
- pavei246
- Nováček
-
Cocroach a ty máš taky jeden z těchto dvou? Nebo máš něco úplně jinýho?
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Cocroach: divný, já mám puštěnej jen windows, skype, steam, afterburner a firefox se dvouma tabama a žere mi to přes 4GB
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Cocroach
- Černá karta
-
mám desktoppavei246 píše:Cocroach a ty máš taky jeden z těchto dvou? Nebo máš něco úplně jinýho?
když mám toto co píšeš (až na to že nemám firefox, ale chrome) tak mi to bere 1,7 GBBez_n1ck píše:Cocroach: divný, já mám puštěnej jen windows, skype, steam, afterburner a firefox se dvouma tabama a žere mi to přes 4GB
- Bez_n1ck
- Pokročilý
To je totiž dáno hlavně tím, kolik máš skutečně fyzické RAM k dispozici. Pokud máš RAM dostatek, jsou tam nasypaný i věci, které se ti teprve budou hodit a až je budeš potřebovat, už tam budou a nebude tě zdržovat disk. Když budeš mít RAM málo, stejně jí nikdy nevyužiješ na 100%, protože pak bys neotevřel ani nabídku start (obrazně řečeno).
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- pavei246
- Nováček
-
A ještě bych se Vás zeptat na to, jestli má verze systému nějaký vliv na rychlost chodu počítače? Protože co já si pamatuju, když jsme měli ještě starý desktop s Win XP, tak všechno jelo na pohodu, ale když se přeinstaloval na Win 7, tak už to bylo horší, nabíhalo to pomaleji a všechno se nějak rozsekalo.. :/ Takže se chci zeptat, jestli je to u těch novějších jedno, kdyžbych si pořídil to lenovo bez OS a dal si tam Win 7, jestli by to potom mělo nějaký vliv na výkon nebo to jede s Win 8 lépe?
- pavei246
- Nováček
-
Dnes jsem si ze srandy zašel do RAAB computeru a tam mi poradili lenovo ideapad G500: http://www.datart.sk/Notebook-LENOVO-Id ... IERNY.html
Tento NTB má asi nejlepší procesor z tšchto tří, ale má nejhorší grafickou kartu.. Myslíte, že by mohl být lepší nebo spíš ten ideapad 50-70 nebo acer?
Tento NTB má asi nejlepší procesor z tšchto tří, ale má nejhorší grafickou kartu.. Myslíte, že by mohl být lepší nebo spíš ten ideapad 50-70 nebo acer?
- Cocroach
- Černá karta
-
ohledně těch Winů XP na 7 - jak jsi uvedl, že to byl starý desktop, tak to bylo nejspíš tím
výkonové rozdíly pod Win 7 a 8 jsou nepatrné, náročné jsou také +/- stejné
každopádně ať pořídíš Win 7 nebo 8, tak "zanedlouho" stejně budeš moct zdarma upgradovat na Windows 10 s kterým by mělo přijít DX12, který pravděpodobně na Win 7 nebude
ten poslední neber ani kdyby tě mučili: grafika je katastrofa a ten procesor taky výkonnější není
výkonové rozdíly pod Win 7 a 8 jsou nepatrné, náročné jsou také +/- stejné
každopádně ať pořídíš Win 7 nebo 8, tak "zanedlouho" stejně budeš moct zdarma upgradovat na Windows 10 s kterým by mělo přijít DX12, který pravděpodobně na Win 7 nebude
ten poslední neber ani kdyby tě mučili: grafika je katastrofa a ten procesor taky výkonnější není
- Meridius
- Středně pokročilý
-
Nechápu, co se tady řeší....má-li to zvládat hry, tak nic lepšího do 14k než ten z prvního cocroachova postu není. Myslím Acer....servis v Brně, kdyby něco...lenovo servis nevím, asi někde v tramtárii. Acer šel nahoru, lenovu dolů...toť můj dojem z poslední doby. Ono pokud stejný CPU, nebo lepší...stejný GPU, nebo lepší....a cena ze všech výrobců u lenova nejnižší...pak je pochopitelně otázkou, jak k tomu došli....šetřili a teď záleží kde.
Problém u acer může být přístup k navýšení RAM...mám ten dojem, že se tam bez servisního zásahu nikdo nedostane, což je trošku na prd. Nicméně 8 gb ram u takového stroje mi přijde zbytečné.
Problém u acer může být přístup k navýšení RAM...mám ten dojem, že se tam bez servisního zásahu nikdo nedostane, což je trošku na prd. Nicméně 8 gb ram u takového stroje mi přijde zbytečné.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5