Vodni chlazeni

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Re: Vodni chlazeni

Příspěvek od Elkim »

Tak imho na 15t to začíná mít smysl, jinak to stojí za starou bačkoru.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Mě to stalo 21,5k :/ Prostě jsem nadšenec do novych věci :D. Ale jak řika elkim, od 15k to sotji za řeč...a asi je blbost davat do kompa za 15k, vodnika za 15k :D
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Ha ha ha. Uz za necelych 5000kc sa da kupit pomerne solidny set. phobya pure performance kit 360lt
Sk1X1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sk1X1 »

Tak 15k je fakt dost :D ale zase to vypadá docela fajnově :D
Za těch 5k by to bylo o dost lepší :) takže asi zatím počkám :-D
Corsair 400R Carbide Series, EVGA SuperNova G2 750W, MSI Z170A KRAIT GAMING, Intel Core i7-6700K, Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX, Sapphire Radeon RX 470 NITRO+ 8GB DDR5, CRUCIAL Ballistix Sport LT Single Ranked 2400MHz CL16 2x8GB, LG 23MP75HM, Trust GXT 280, ConnectIT CI-78
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Slušné chlazení se dá postavit za 8 - 10k čistě na CPU nebo za 10 - 12k včetně full cover bloku na VGA...

Slušné = kvalitní, tiché, s "poločasem rozpadu" alespoň 5 let :roll:

Vše co je levnější nesplňuje jednu nebo více z výše uvedených podmínek.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

je pravda ze co tu ted mam ten setik od Alphacoolu co stoji snad 6-7tis mam dojem tak za ty prachy si myslim luxus.. maximalne dokoupit naky cidla na vodu, uhlovy fytinky apod.. Ty ceny nam pekne klesly :)
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

ono taky zalezi, zda to postavis na novych vecech nebo neco koupis pouzite. Tedka jsem daval dokupy set vodniho chlazeni pro jednoho znameho a vyslo ho to na 10k vc noveho casu Fractal R5 (tzn 7k za set vodniho chlazeni vc full coveru bloku). Cast jsem objednal novou (hadice, fitinky, backplate), cast jsem sehnal zde na foru. Treba CPU blok stixion B-400 za 500,- - novy. Proste zalezi, na co narazis a kolik ses ochotny za to dat.

Pamatuju si, kdyz jsem zacinal s vodou, tak jsem koupil od jednoho uzivatele tady set (cerpadlo -Laing vc XSPC expy, blok na cpu - Sixion B-440, radiator, hadice, fitinky, blok na VGA - cawedog) za velmi prijemnych 2k. Tak ze vodni chlazeni rozhodne neni drahy, kdyz ses ochotny udelat kompromisy!
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Caute, takze teplotu na VRM jsem vyresil- ten pad tam fakt nebyl :-D. Ale co je problem. Kdyz jsem rozebral vodni blok na grafiku, abych to vycistil(zjistli jsem, ze skoro cista, jen par drobnych bordilku), tak mi s toho vypadla gumicka. Chtel jsem ji vratit na misto, ale je to tak debilne resene, ze kdyz ji dam na jedno misto a jdu na druhe, tak vypadne s prvniho mista atd. Proste ji tam ani za boha nemuzu dostat. Nemate nekdo nejaky trik jak na to? Jinak ji tam prilepim asi sekundovym lepidlem :-D.

Ps jebal jsem se s tim asi 2hodiny...
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

pokud myslis o krouzek (tu tesnici gumicku), tak ji das do drazek, ktere jsou v bloku, lehce ji tam zasunes a je to, priklopis druhou cast bloku (top) a mas hotovo:)

PS: je dobre gumicku zbytecne nenatahovat, pak by si zjistil, ze v jednom miste ti bude malinko prebyvat...
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Viky.05 píše:Caute, takze teplotu na VRM jsem vyresil- ten pad tam fakt nebyl :-D. Ale co je problem. Kdyz jsem rozebral vodni blok na grafiku, abych to vycistil(zjistli jsem, ze skoro cista, jen par drobnych bordilku), tak mi s toho vypadla gumicka. Chtel jsem ji vratit na misto, ale je to tak debilne resene, ze kdyz ji dam na jedno misto a jdu na druhe, tak vypadne s prvniho mista atd. Proste ji tam ani za boha nemuzu dostat. Nemate nekdo nejaky trik jak na to? Jinak ji tam prilepim asi sekundovym lepidlem :-D.

Ps jebal jsem se s tim asi 2hodiny...
Když ti to nepůjde tak to pošli k nám...lepší radu ti dát neumím. Prostě to chce cvik...
Rozhodně nelepit sekundovým lepidlem, rozhodně nemazat olejem ani nenahřívat fénem. Kteroukoliv variantou bys to těsnění zničil. Na první pohled ne, ale garantuju ti, že by v budoucnu dříve nebo později teklo.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Je to prostě rukama, no :lol: Ten O kroužek se může buď namačkávat nebo natahovat. http://youtu.be/X-Yd8v2Ub9E?t=8m19s
Nic na tom není, jen trochu trpělivosti.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Tak jsem uspesne smontoval blok na grafiku (s velkou pomoci pritelkyne - byla nasrana, ale vyslo to :-D ). A muzu pouzit znova ty pady co byly na ram, nebo musim dat nove. Jeste trochu lepi
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Nemusíš dávat nové. Pokud se nesypou, nelámou nebo nejsou tvrdé jak beton tak svojí funkci plní bez problémů.
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Tak předběžne měřeni: ve furmark v zatěži je teplota jadra 60C, ale ta VRM...:D no...teplota během par minut vyjela na 100C (oproti 125C předtim je to uspěch :D), ale po dalšich par minutach klesala až na 60C. Takže snad to bude ok...až bude čas tak udělam podrobny test a upnu ho tady
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a kdyz pustis nakej 3D mark ted je teplota uz stale do 60°C?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Možná si ty mosfety nejdřív musely zvyknout, že už se chladí :lol:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zvlastni no :) mozna se museli zapect apod. buhvi.. Blby je ze ja ani teplotu VRM zjistit nemuzu nvidie ve sve nekonecne moudrosti na moji GTX980 cidlo nedala :)
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Stratos: to jeste nevim, uvidim jak udelam ty podrobnejsi testy

MaWa: jojo, neco ve stylu: tak holky, zhavime na 125C...no pockat, uz to nejak nejde, tak klesnem :-D
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Teploty jádra a VRM2 dobré. ale to VRM1 mám lepší i s Morpheusem tedy :wink:
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Odpovědět

Zpět na „Voda“