GTX 970 - Řešení problemů a vadné specifikace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ghostdog32
- Začátečník

Re: GTX 970 - Řešení problemů a vadné specifikace
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
At jde nekam Huang
Pristi moje karta bude Fiji.
- zhor
- Začátečník

Takze GTX970 byla puvodne navrzena pro 3GB, jenze diky genialite konstrukteru se nakonec povedlo pridat dalsi 1GB i kdyz za cenu kompromisu ze z nej pujde pouzit jen polovina, takze kdo by se zlobil. Celej problem je akorat v tom ze to neuvedli v parametrech, jenze to by bylo z marketingovyho hlediska netakticky, tak to riskli (a nevyslo to)...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To zni, jak kdybychom meli jeste podekovat nvidii za tech extra 512MB. 
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- ArgCZ
- Začátečník

aneb kdyby jsme nebyly hodní tak máte 3GB kartu ale my vám daly 4GB i když blbě(přelož si geniálně navrženou inženýry) přístupnou, huang jaksi ale zapoměl zmínit že by 3GB karta musela mít jinou cenu a taky by jí lidi brali jinak vůči 4GB R9 290X že...
tohle co napsal je bullshit a dělá z lidí pitomce
tohle co napsal je bullshit a dělá z lidí pitomce
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Máme defakto unikátní karta, máme na nich totiž marektingovou paměť, ala těch posledních nevyužitejch 512MB je ten 1 paměťovej čip co by tam vůbec nemusel bejt, tzn defakto jsme si připlatili za něco co nikdy nemůžeme využít. Huanga by se spíš měli zeptat proč karta prostě neni 3,5GB + o to levnější. Teď všichni platěj za marketingovejch 4GB.
Tzn jak jsem říkal hned zezačátku když se provalilo těch 224-bit + 56rops, to že na PCB mam něco naletováno neznamená že to fakt funguje a že se to může dát do specifikací. Kdybych tam vteřiňákem nalepil 16GB ram můžu na krabici napsat 16GB? Sorry ale GTX260 taky neměla useless natetovanej 1GB, nebo GTX470/570 1,5GB....
Edit:
Tohle by mohl bejt dobrej deal pro OEM's. Můžou udělat deal že od Samsungu (nebo jinejch) budou brát pár vadnejch modulů free, a budou je udávat jako ten poslední nepoužitej 512MB modul na 970 a lidim jim to ještě zaplatěj.
Tzn jak jsem říkal hned zezačátku když se provalilo těch 224-bit + 56rops, to že na PCB mam něco naletováno neznamená že to fakt funguje a že se to může dát do specifikací. Kdybych tam vteřiňákem nalepil 16GB ram můžu na krabici napsat 16GB? Sorry ale GTX260 taky neměla useless natetovanej 1GB, nebo GTX470/570 1,5GB....
Edit:
Tohle by mohl bejt dobrej deal pro OEM's. Můžou udělat deal že od Samsungu (nebo jinejch) budou brát pár vadnejch modulů free, a budou je udávat jako ten poslední nepoužitej 512MB modul na 970 a lidim jim to ještě zaplatěj.
- Hladis
- Moderátor

To tezko. Jsou aplikace, který tu VRAM bez problemu pouzivaji celou a i ve hrach to nekde tu pamet zaplni.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Ano, photoshop a jiny aplikace vidi 4GB. Ten kdo je bude zalovat, to bude mit hodne tezky. Lhani ve specifikacich? Ok. Vinik uz se nasel. Spis obetni beranek. Jsou hry, ktere dokazou zaplnit celou pamet? Pokud ano, je to neprustrelny.
Za ty prachy je to porad best deal, pomer, cena, vykon spotreba...
Za ty prachy je to porad best deal, pomer, cena, vykon spotreba...
Mac...
- Hladis
- Moderátor

Nejde tak o to ze 4GB videj, ale oni to dokazi i vyuzit cely. Při renderu třeba normalne vezme cely 4GB. Zaloba v USA se dala cekat, ale o jejím vyraznejsim uspechu docela pochybuju. Zalezi jak silny bude mit nV argumenty.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Jo myslel jsem to tak, jak rikas... Zaloba je podle me vedena smerem o lhani ve specifikacich. NV uz uvedla, ze je jednalo o chybnou intrepretaci mezi oddelenimi. Muzeme si o tom myslet svy. Podle me nakonec dojde k mimosoudnimu vyrovnani. Jak se rika, vlk se nazral a koza zustala cela. Par lidi dostane nakou kompenzaci. Tu stejne vrazej do drahejch pravniku. NV uz si posypala hlavu popelem a zivot pujde dal...
Mac...
- ghostdog32
- Začátečník

NV si hlavu ničím neposypala
Dodnes tvrdí, že je to fičura a ne bug.... takle si sypání popela na hlavu nepředstavuju
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Můžeš uvézt nějaký příklad kde bude jasně uvedeno, že hra v tu dobu využívala celou fyzickou RAM na kartě a ne video memory ve virtuálním prostoru skrze WDDM??? To bych opravdu rád viděl.Hladis píše:Nejde tak o to ze 4GB videj, ale oni to dokazi i vyuzit cely. Při renderu třeba normalne vezme cely 4GB. Zaloba v USA se dala cekat, ale o jejím vyraznejsim uspechu docela pochybuju. Zalezi jak silny bude mit nV argumenty.
Na tohle totiž poukazoval i tvůrce ENB.
- Hladis
- Moderátor

A ty mi ukazes priklad, kde je jasne uvedeno, ze to využívalo jen RAM ? (PS: Grafarny maji VRAM) Boris jen nahodil teorii, kterou muzu nahodit taky, ale není pro ni zadny dukaz. Vesmes když on ještě mluvil o soft chybe a ze se nic nedeje, tak ja pomoci jeho vlastního wrapperu jsem zjistil, ze je to HW zalezitost. Takze asi tak. On vesmes pak udelal podobny testik jako jsem udelal ja. PS: Za vse stejne muze gameworks 
- ArgCZ
- Začátečník

godliku kdyť nám huang v podstatě řekl že můžem bejt rádi že máme 4GB GTX970 protože původně to měla být 3GB karta, to je sypání na hlavu? A v USA je hromadná žaloba, nemyslím si že nemá šanci na úspěch, spíše naopak
ale tak nechám si to rád vysvětlit s tou žalobou, prozatím ale píšeš stějně jako Saman což je všeználek a odborník na vše, ani jeden z vás si troufnu tvrdit není odborník na právo v USA takže si to nechte od cesty tyhle rozumy
ale tak nechám si to rád vysvětlit s tou žalobou, prozatím ale píšeš stějně jako Saman což je všeználek a odborník na vše, ani jeden z vás si troufnu tvrdit není odborník na právo v USA takže si to nechte od cesty tyhle rozumy
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Přečti s i pořádně co jsem psalHladis píše:A ty mi ukazes priklad, kde je jasne uvedeno, ze to využívalo jen RAM (PS: Grafarny maji VRAM)
A jasně že ti ten příklad ukázat nemůžu už z principu fungování virtuálního adresního prostoru ve video memory. Víš ty vůbec jak to funguje?
Ano Boris jasně napsal, že jinak než přes DOS se to zjistit nedalo, protože pod Widlema do toho sahal WDDM driver (viz. to co píšu nahoře)
Už ti začíná svítat?
- godlike
- Středně pokročilý

-
Dodatecny Huangovo vyjadreni je vlastne jen dodatecne PR mlha. Jsou to samozrejme kecy. Nic vic, nic min. V tomto segmentu potrebovali mit kartu s 4GB, protoze 97% vsech jelit resi jen tohle. Vic vram vice adidas. Logicky by poukazovali na to, proc ma nova GTX 970 3GB, kdyz ma AMD R9 290X 4GB? O tom to cele jde. A jeste by resili, ze stara mela 780Ti 3GB a 970tka taky jen 3GB. To se jako ten vyvoj nikam neposunul? Rekli by..... Ironie ...ArgCZ píše:godliku kdyť nám huang v podstatě řekl že můžem bejt rádi že máme 4GB GTX970 protože původně to měla být 3GB karta, to je sypání na hlavu? A v USA je hromadná žaloba, nemyslím si že nemá šanci na úspěch, spíše naopak
Dneska tohle nadnarodni korporace delaji. Balancovani na hrane lzi a pravdy. A to jeste muzes bejt rad, ze se o tom mluvi. Takovej Apple ten si nepripousti vubec nic. Vse je bozsky dokonale. Az ted konecne pod tlakem priznali problemy s grafikou u booku z roku 2011!
Co se tyka zaloby. Ja si myslim, ze v US jsou pravnicke sluzby zlaty dul. Zaluje se za cokoliv. Proto maji amici na vsechno dlouhy navody. Do mikrovlnky nedavejte susit kocky a psy. Pripad jedny pipiny, protoze to v navodu nebylo napsany. Za jizdy neodchazejte od volantu si varit kavu. Pripad jednoho blba ,co mel karavan a sel si dozadu varit kafe. To me v autosalonu nerekli! A zaluje automobilku.
Ano, NV zaluje 100 lidi tusim. Mezitim prodali nekolik milionu Maxwelu. 97% nema ani paru, co mi tady resime. Sanozrejme nekomu jde o princip. Ale pokud tohle bude pravni "bitva" bude to hra o slovicka.
Domnivam se, ze NV na 99% soud( pokud by uz k nemi melo dojit) neprohraje. A mela by jeste nedejboze platit milion dolaru odskodny. Uz jenom hrozba soudem, pokud budou mit obavy, ze je vubec nekdo dostane pred soud je donuti se nejak mimoudne dohodnout s "poskozenymi".
Ale nemam patent na pravdu a uvidime...
Mac...
- ulver
- Začátečník

godlike nebud skromny, tvoj prispevok je pravda, suhlasim s tebou!godlike píše:Dodatecny Huangovo vyjadreni je vlastne jen dodatecne PR mlha. Jsou to samozrejme kecy. Nic vic, nic min. V tomto segmentu potrebovali mit kartu s 4GB, protoze 97% vsech jelit resi jen tohle. Vic vram vice adidas. Logicky by poukazovali na to, proc ma nova GTX 970 3GB, kdyz ma AMD R9 290X 4GB? O tom to cele jde. A jeste by resili, ze stara mela 780Ti 3GB a 970tka taky jen 3GB. To se jako ten vyvoj nikam neposunul? Rekli by..... Ironie ...ArgCZ píše:godliku kdyť nám huang v podstatě řekl že můžem bejt rádi že máme 4GB GTX970 protože původně to měla být 3GB karta, to je sypání na hlavu? A v USA je hromadná žaloba, nemyslím si že nemá šanci na úspěch, spíše naopak
Dneska tohle nadnarodni korporace delaji. Balancovani na hrane lzi a pravdy. A to jeste muzes bejt rad, ze se o tom mluvi. Takovej Apple ten si nepripousti vubec nic. Vse je bozsky dokonale. Az ted konecne pod tlakem priznali problemy s grafikou u booku z roku 2011!
Co se tyka zaloby. Ja si myslim, ze v US jsou pravnicke sluzby zlaty dul. Zaluje se za cokoliv. Proto maji amici na vsechno dlouhy navody. Do mikrovlnky nedavejte susit kocky a psy. Pripad jedny pipiny, protoze to v navodu nebylo napsany. Za jizdy neodchazejte od volantu si varit kavu. Pripad jednoho blba ,co mel karavan a sel si dozadu varit kafe. To me v autosalonu nerekli! A zaluje automobilku.
Ano, NV zaluje 100 lidi tusim. Mezitim prodali nekolik milionu Maxwelu. 97% nema ani paru, co mi tady resime. Sanozrejme nekomu jde o princip. Ale pokud tohle bude pravni "bitva" bude to hra o slovicka.
Domnivam se, ze NV na 99% soud( pokud by uz k nemi melo dojit) neprohraje. A mela by jeste nedejboze platit milion dolaru odskodny. Uz jenom hrozba soudem, pokud budou mit obavy, ze je vubec nekdo dostane pred soud je donuti se nejak mimoudne dohodnout s "poskozenymi".
Ale nemam patent na pravdu a uvidime...
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- Hladis
- Moderátor

Krteq píše:Hladis píše:Přečti s i pořádně co jsem psal![]()
Ano psal jsi uplne mimo
takze o co ti jde ?A jasně že ti ten příklad ukázat nemůžu
To jsem tu psal lidem taky, ze tu pamet musí lidi testit v DOSu a ne ve Winech. PS: Svita každý rano a za vse muze gameworks....přes DOS se....
godlike:
Samo ze je to PR mlha a dosti pruhledna. Tezko od nej muzes cekat něco jiného. Sypani si popela na hlavu se konat nebude. Ted zalezi vse na pravnicich a zda se podari prokazat, ze nV zamerne lhala. Pokud se to nepodari prokazat, tak to moc velky uspech mit nebude. Stejne to skonci mimosoudnim vyrovnanim. Kdyztak newska z EHW http://www.cnews.cz/sef-nvidie-promluvi ... se-nestane
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Šmarjá, vezmeme to popořadě, zase začínáš mlžit. Došli argumenty?
Psal jsi toto
A ty na to odpovíš že jsem mimo
Koukám, že jakákoliv diskuze s tebou je prostě zbytečná
Psal jsi toto
Na to jsem reagoval aby jsi mi ukázal příklad, kde je jasně uvedeno , že si hra/3D aplikace vzala celé 4GB co jsou fyzicky osazené na kartě. To prostě nejde (viz. níže). Na to jsem se snažil poukázat a na co jsi samozřejmě reagoval tím samýmHladis píše:Nejde tak o to ze 4GB videj, ale oni to dokazi i vyuzit cely. Při renderu třeba normalne vezme cely 4GB.
Na to jsem ti odpověděl že nemůžu, protože to architektura adresního prostoru pod Windows/WDDM prostě nedovolí.Hladis píše:A ty mi ukazes priklad, kde je jasne uvedeno, ze to využívalo jen RAM (PS: Grafarny maji VRAM)
A ty na to odpovíš že jsem mimo
Koukám, že jakákoliv diskuze s tebou je prostě zbytečná
- morke
- Moderátor

Tady ta debata postrádá smysl. Nejde jen o VRAM, ale i ROPs, propustnost sběrnice atd. Na všem se dá prokázat lež nVidie. Opravdu záleží jen na soudu, jak budou protistrany argumentovat.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2