PC nenaběhne obraz ani BIOS

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
sefin
Začátečník
Začátečník

PC nenaběhne obraz ani BIOS

Příspěvek od sefin »

Ahoj,

instaloval jsem si W10 preview a chtěl jsem ještě udělat kompletní formát (nainstalovat W10 z usb flashky)

měl jsem v BIOSu nastavený fast boot a tuším vypnuté USB zařízení. Takže jsem to tam změnil (více méně jsem to dal do defaultního nastavení) Bohužel teď nemůžu přesně říct co tam bylo. Stalo se mi to v pátek a dostal jsem se k tomu až teď.

Sestava:
Xeon E3 1230V2
MB: Intel DZ77SL-50K
GK: R290
Ram: Kingston Hyper X 8GB (1 slot)

zkoušel jsem:
- reset biosu, ale asi to nepomáhá. (vytáhnout jumper, přendat na druhou stranu a zase zpátky.
- vytáhnout GK a dát tam místo Xeonu starou i3

nic dalšího mě nenapadá :-(

Než jsem udělal ten BIOS reset tak to hlásilo beep, beep, pauza, beep, beep. a komp šel pouze vypnout na stisk power tlačítka

Teď jen jedou všechny větráky (procák, GK svítí a točí se, a ostatní 2 větráky v krabici taky točí.
Monitor se vůbec nerozsvítí(ani při stavu beep beep...)

googlil jsem, ale neúspěšně :(

pls o pomoc.

díky moc

Hladis//Presun do spravny sekce
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: PC nenaběhne obraz ani BIOS

Příspěvek od oneb1t »

projit vsechny spoje (napajeni desky, pameti, grafika) a vyrestartovat bios cudlikem/jumperem
odpojit vsechny zarizeni nepotrebny pro start (disky apod)

zameril bych se na pameti je dost pravdepodobny ze je to tim jestli jsi menil cpu a nenabehlo to

to beep beep beep bude popsany v prirucce co je spatne
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Podle BEEP kódu to vypadá na problém s detekcí grafické karty.

Jak se systém chová, pokud pomocí odpovídajícího jumperu aktivuješ Configure mód?
Knowledge is power
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Ahoj,

grafiku jsem zkoušel vytáhnout úplně a vyměnit procesor - dát tam i3, který má integrovanou grafiku a stejný výsledek.

poslední věc co jsem zkusil byl opět bios reset, ale s tím, že jsem vyhodil i baterku. Po tom co jsem dal baterku zpátky tak už to ani neštěkne. MB jen svítí zelená kontrolka, ale už se nerozběhnou ani větráky.

budu dávat kamarádovi RAM, PSU a Grafiku na otestování zda fungují. Procesorem to podle mě nebude, když stejný problém byl u Xeonu i i3 a že bych dokázal nějakým zázrakem oba zabít se mi nějak nezdá. Ale kdyžtak mu hodím i tu i3 kdyby se mu s tím chtělo jebat. Na pytel, že má dneska každej spíše NTB takže nemůžu rychle ty komponenty někde zkusit sám :-(.

Xeon má na sobě takovej ten velkej chladič silentium fera 2, tak se mi to nechce z toho demontovat.

Ale asi to vypadá, že umřela deska. To by mě pěkně nasralo, protože jsem kupoval ten Xeon právě proto, že jsem nechtěl kupovat novou desku :-(. Jinak bych si samosebou koupil haswell.

Jak budu mít otestované ty komponenty tak dám echo.
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Ahoj,¨

takže PSU a RAM jsou v pořádku - vyzkoušeno na jiném PC
Grafiku jsem ještě nevyzkoušel, ale jsem maximálně přesvědčen, že bude také v pořádku.

dneska jsem to zkusil ještě zapojit a výsledek je ten, že se komp zapne a vypne se hned jak se rozsvítí červená kontrolka u CPU fan.

vyměnil jsem Xeon za i3 dal jsem na něj i novou vrstvu pasty (myslím, že jsem trefil ten poměr cca jak byl přímo na tom box chladiči), vytáhl ještě AMD grafiku, aby to najelo na integrovanou z CPU.

opět se to zapnulo a rozsvítila se červená kontrolka CPU fan a vypnul se.

díval jsem se do socketu a nevšiml jsem si, že by tam byl poškozený pin nebo, že by byl poškozený procesor.

Takže bych řekl, že je asi něco špatně na desce co?
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Prosim smazat nebo lock.
Deska byla na oprave, ale byla beyond economical repair, takze je vyhozena a koupil jsem novou.

Problem vyresen. Fuj vic jak mesic jsem byl bez kompu :-D
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“