War Thunder

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: War Thunder

Příspěvek od Krteq »

Skvělá novinka, WT je nově zařazen v metodice testování grafických karet na EHW :)

EHW - Hry do testů grafických karet vybrány, tohle bude aktuální metodika
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Svata_Oresky »

havli píše:Ty padajici stromy jsem casto potkaval i v 1.45.
Tak neustále padajících stromů bylo i tehdy docela dost, ale nikdy se mi nestalo, že by mě zašpracl tak, abych nemohl jet dál.
CPU:AMD Ryzen 7 5800X3D + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:G.SKILL 32 GB DDR4 3600MHz CL16 TRIDENT Z GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 4070 12 GB OC Zdroj:Be quiet! PURE POWER 12 M 850W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Be quiet! SHADOW BASE 800DX Black Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Svata_Oresky píše:
havli píše:Ty padajici stromy jsem casto potkaval i v 1.45.
Tak neustále padajících stromů bylo i tehdy docela dost, ale nikdy se mi nestalo, že by mě zašpracl tak, abych nemohl jet dál.
No právě...

..navíc je to nějaký celý osekaný, polovina keřů se ani neohne pod tankem, na gameplay to vliv nemá ale kazí to docela dojem, najednou mi ty tanky připadají jak hračky oproti předchozím verzím
PS5 Pro | LG OLED CX55
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník

Tak kamera v režimu diváka je opravená, bitvy už jsou taky častěji nesmíšené, ještě ty spawny a bude to lepší. Po updatu se tanky sice neobjevují na sobě ale v sobě.
CPU:AMD Ryzen 7 5800X3D + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:G.SKILL 32 GB DDR4 3600MHz CL16 TRIDENT Z GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 4070 12 GB OC Zdroj:Be quiet! PURE POWER 12 M 850W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Be quiet! SHADOW BASE 800DX Black Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Neví někdo, jestli se ty boosty dají stackkovat? Dostal jsem jeden na +150% RP, tak by mě zajímalo, jestli se na to dá ještě aktivovat třeba dalších +15% RP a tak. Víc času tomu budu věnovat asi až zítra, tak to nechci testovat teď.

Jinak jsem se rozhodl koupit 5000GE na prémko, ale při potvrzení transakce mi to hodilo jenom černou obrazovku s křížkem v rohu, tak jsem si myslel, že se něco pokazilo a neprošlo to, tudíž jsem to zkusil znovu a pak ještě v jiném browseru. Dneska se podívám na mail a vidím tam hromadu zpráv od Gaijinu ve stylu "díky za obchod", tak jsem nakoupil asi 15k GE. :mrgreen: Popsal jsem celou událost na support, kde mi rychle ty dvě transakce navíc revertovali, takže nakonec v pohodě. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Citece z WT fora:
Maus game in a nutshell:
I was in Karelia on a cap zone, sim, and something kept hitting my barely angled side and bouncing. I thought it was a bot. After a few minutes I decided that I had enough of those bots and turned my turret.

There were 2 played controlled IS3s that have been shooting at my side for 5 minutes to no avail.

In short, US T5 is nearly useless now, if you want to have some sweet revenge of the russians get a Maus.
Uz se nemuzu dockat :twisted: , ale jeste to bude dlouhej grind. Tak nejak se obavam, aby mezitim nenastal nerf.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Co na něm chceš nerfnout? Už teď má horší pancíř, než historicky měl. Stejně bych měl problém s dvěma body:

a) Hrál sim, což se bez vypnutí detailů nedá. V RB by ho okamžitě zničila letadla.
b) Vsadil bych boty na to, že ty IS-3 ještě neměli ty nové granáty. Jinak bych si tipnul, že ruská 122 Mause v pohodě zničí HEčkem do věže. SU-152 s tím nemá nejmenší problém, dokonce ani při střelbě do země pod Mause.

a prozatím hypoteticky c) do hry přijdou nové moderní tanky jako T-62 nebo T-10M, které Mause naprosto deklasují. Osobně bych takový tank nepovažoval za dobrý už jen proto, že než někam dojede, tak je to svátek. Na mrňavé Karelii to asi ještě jde, ale co takhle na Polsku/Evropě/Mozdoku/Kursku a asi dalších nových mapách? Ne ne, já vím moc dobře, proč expím lajnu na současného Panthera II. :mrgreen:
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Vsak ono se neco vymysli, od prubojnosti naboju pres manevrovatelnost az po ten pancir treba... upravi se podle dokumentu. :-D Prikladem budiz treba He 162 - tam se menil letovy model za tu dobu co ho mam (od 1.37) asi 5x. Vzdycky zlepsit, zhorsit a takhle se to opakuje uz rok. Vzdycky to prezentuji jako zpresneni parametru podle dokumentu.

a) jasne, ale ted se zavedenim 10s casovace precejen spam bombarderu v AB trochu zeslabnul. Parkrat se mi i povedlo od bomby ujet... coz by ale s Mausem asi neslo.

b) 122mm ne - Maus ma strechu korby tlustou 50mm a to 122 HE neprobije. 152 je nebezpecna, ale sovetske TD jsou papiraky... na ranu je sunda cokoliv. Takze pokud se jim nepovede prvni rana, dalsi sanci uz nedostanou. :)

c) To uz bude jina vec, ale zatim tady nejsou, az budou, tak se uvidi. Ja posledni dobou hraju prakticky vyhradne AB a tam jsou heavy tanky docela ve vyhode. Staci nekde zakempit, rozdavat rany a zaroven dostavat body za spousty obdrzenych zasahu.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tak jestli tě baví hrát arkády. :mrgreen:

Zatím to vypadá, že Maus je na předek v podstatě nezabitelný, ale do boku už ho dá kde co (hlavně ten ammo rack, ufff). A jak jsem čekal, rychlost je hrozný průser, takže jakmile se k němu něco dostane nablízko, tak končí. Tady o něm týpek udělal video v RB (bitva od 4:47) - https://www.youtube.com/watch?v=oHikwERbMGw Ale určitě se mi líbí dělo - v podstatě všechno dává na ránu i s tou základní municí. Kdyby takhle fungovala i 88mm děla, to by bylo moc fajn.

Jinak se nám zase chystají změny v RB a SB - údajně podle feedbacku na základě nedávných eventů. Totálně mě nasralo, že i v RB zmizí markery u nepřátelských vozidel. Aby bylo jasno; nebráním se tomu, ale sere, že to dává k*revskou výhodu těm, co hrajou na nízké detaily, protože nemají trávu a ani žádnou další vegetaci, takže v podstatě x-ray mod. Doufám, že tohle nejdřív pořeší a až pak budou dělat nějaké velké změny, ale bohužel...

Rozdíl v praxi: https://www.youtube.com/watch?v=HKeSShvr49E#t=254

Ale Gaijin zatím nemá "solution", tak si musíme počkat, kdy a jestli vůbec někdo ho bude mít. Přitom to není tak těžký, stačí tam místo toho prostě naspamovat 2D zelené textury a je to. Jde jen o zhoršení viditelnosti na úrovneň max. detailů, nic víc.

Vidím to tak, že se asi budu muset přesunout na ty posrané arkády, protože vsadím boty na to, že už během první bitvy potkám hromadu "ultra-low spec wannabe pro" warriorů, co mě budou střílet přes celou mapu, zatímco já budu čumět do hromady trávy a listí... Tohle mě sere snad ještě víc než nepoužitelná německá 75mm děla. S tím Pantherem F je opravdu zábava - líný (o 100HP na motoru míň jak Panther A na nižším ranku, dafuq?), pancíř je na tom BR úplně k smíchu, no a dělo je kapitola sama pro sebe.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Stale budes mit ikonky na minimape v RB, jestli sem to teda dobre pochopil. Ja jsem za zruseni ikonek v SB velmi rad. Uz se bude dat shovavat, flankovat, ci ciste jen nekde kempit.
Souhlasim, ze travu maji spatne vyresenou. Ale ja si treba travu zapnout dovolit nemuzu. Byt to musi byt nadhera s tim.
Na mape Mozdok ci Karelia mam porad problem i ja jak rikas pres "x ray mod" najit ve stromech a kerich nepritele bez ikonek na minimape. Da se rict, ze to mam na stredne-nizky detaily. Kolikrat si me nekdo nevsimne nebo ja stojim vedle nepritele bokem a kdyz mu od sutru kouka jen kolecko tak ho proste nevidim.

Mohli to udelat jako je soucasnej RB event, total bez ikonek, pouze 3D pohled. Ale to by zase asi spousta lidi prskalo, ze chteji neco mezi.
U letadel je to bohuzel jiny, tam fungoval uplne jinej spot system. Dokud to letadlo nekdo mel oznaceny tak si ho mohl videt klidne i na 15km. Takze kdyz si preznacoval kolem sebe letadla tak tvuj tym vedel, ze jich tam mas treba 5. Ted je omezena viditelnost (oznacenim cervene nepritele) a kolikrat nekdo jeci o pomoc a ty nevis jestli tam je 1 nebo 6. Takze to musis hrat vic tymove. Nerozdelovat se, jinak si te proberou cety.
I bez oznaceni letadla v RB dokazu zlikvidovat nepritele, jako je to ted v tankovym eventu. Jen by to bylo asi hodne masicko, nejdriv identifikovat cile a pak se na ne soustredit. Uplne lehce zmizis kdyz vis jak. Taky by nemuselo byt spatny, jen zase otazka co ti na to rekne komunita.
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Sobo píše: Jinak se nám zase chystají změny v RB a SB - údajně podle feedbacku na základě nedávných eventů. Totálně mě nasralo, že i v RB zmizí markery u nepřátelských vozidel. Aby bylo jasno; nebráním se tomu, ale sere, že to dává k*revskou výhodu těm, co hrajou na nízké detaily, protože nemají trávu a ani žádnou další vegetaci, takže v podstatě x-ray mod. Doufám, že tohle nejdřív pořeší a až pak budou dělat nějaké velké změny, ale bohužel...

...

Vidím to tak, že se asi budu muset přesunout na ty posrané arkády, protože vsadím boty na to, že už během první bitvy potkám hromadu "ultra-low spec wannabe pro" warriorů, co mě budou střílet přes celou mapu, zatímco já budu čumět do hromady trávy a listí... Tohle mě sere snad ještě víc ...
Souhlasím - já to hraju na max. grafiku a včera jsem taky přes trávu nic neviděl - najednou bum - wtf říkám si - a když se spustila animace střely, tak jsem jen nevěřícně koukal - přes celou mapu se do mě ten šmejd trefil...

Osobně bych byl nějraději, kdyby i do RB dali ukazatel zaměřování jako je v AB. Nebaví mě AB, protože jsou až moc zjednodušené a hlavě se tanky jinak chovají, ale musím je hrát, protože zase v RB zatím neumím rychle zaměřovat (trefím se na 3-4 ránu, kdyžto ostatní se do mě trefí na první ránu když já jedu)...

Osobně moc nevidím rozdíl mezi RB a SB

A teď mě ukamenujte :oops:
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

AB/RB/SB v tancich je prakticky totez, rozdily jsou akorat v oznaceni nepratel / zamerovacim krizku (AB).

Chci hrat s detaily naplno, takze RB i SB je mimo, protoze pres travu a kere nic nevidim a jsem v nevyhode proti ostatnim. Respawn system v RB se mi taky moc nelibi - schytam jednu nahodnou ranu a koncim, obzvlast u stock tanku bez moznosti opravit se. V SB jsou zase v nevyhode HT, protoze maji jen jeden respawn... a za nemce se momentalne neda nic jinyho hrat.

A za dalsi - v AB je mnohem lepsi MM. Mam ted sestavu King Tiger P/H + Jagdpanther (vsechno 6,7) a jeste nikdy jsem nepotkal tank s vetsim BR nez 7. Zatimco v RB/SB vzdycky vidim spousty IS3.
meca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meca »

havli píše:AB/RB/SB v tancich je prakticky totez, rozdily jsou akorat v oznaceni nepratel / zamerovacim krizku (AB).

Chci hrat s detaily naplno, takze RB i SB je mimo, protoze pres travu a kere nic nevidim a jsem v nevyhode proti ostatnim. Respawn system v RB se mi taky moc nelibi - schytam jednu nahodnou ranu a koncim, obzvlast u stock tanku bez moznosti opravit se. V SB jsou zase v nevyhode HT, protoze maji jen jeden respawn... a za nemce se momentalne neda nic jinyho hrat.

A za dalsi - v AB je mnohem lepsi MM. Mam ted sestavu King Tiger P/H + Jagdpanther (vsechno 6,7) a jeste nikdy jsem nepotkal tank s vetsim BR nez 7. Zatimco v RB/SB vzdycky vidim spousty IS3.
s br 6.7 ty is3 muzes v arkade klidne potkat, jestli se nepletu tak ma br 7.0 ..
kazdopadne br 6.7 je takovej posledni rozumnej co se da jezdit, na br 7.0 uz se jezdi vyhradne proti is4/t54/m103/maus atd, top je clovek jednou za uherak a se stock tankem je to opravdu lahoda :p
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Tanky v AB se chovaji uplne jinak nez v RB a SB. SB mas z pohledu velitele a nemuzes tim padem podvadet s koukanim za rohy a pres kopec.
RB respawn se mi taky nelibi, pitomost na body. At daji jedno letadlo, jeden tank i v SB. Tam zase je neskutecnej spam Shermanu, T34, SU85/122/100 protoze maji dva zivoty.
Jedinou pitomost kterou maji je, ze JagdPanther ma zivot pouze jeden.
Ale na druhou stranu ted mi udelali radost, ze odeberou ikonky z minimapy v SB a oznaceni nepratel u RB. (tanky).
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Hmm, tak s tím Mausem to možná není tak růžové. Teďka Jingles nahodil video, kde ho v pohodě krájí T-54 na předek do věžě. To jsem netušil, že má až takovou penetraci (a nemalou roli hraje taky asi to, že Maus má místo 240 jenom 220mm na věži) - https://www.youtube.com/watch?v=1XH-BHfpKS4

Tak co jsme čekali, že? Prostě rusáci stronk!
meca píše:kazdopadne br 6.7 je takovej posledni rozumnej co se da jezdit, na br 7.0 uz se jezdi vyhradne proti is4/t54/m103/maus atd, top je clovek jednou za uherak a se stock tankem je to opravdu lahoda :p
Takže na Panthera II se nemám vůbec těšit, jo? :-D Počítal jsem s tím, že to proti T-54 / IS-4M bude pěkný hard mode. A souhlasím, že třeba s Tigerem II nebo Jagdpantherem se hraje celkem dobře, tam jsem v podstatě pokaždé topka, jenom jednou za čas vidím IS-3 / Ferdiho.
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník

Hm, tak jestli to zrušení ikonek v RB zavedou, tak to asi pomalu zabalím. Opravdu nehodlám hrát hru na minimální detaily abych mohl něco zaměřit stejně rychle jako ostatní.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Ikonky versus oznaceni. Ted myslis ikonky na mape nebo oznaceni tanku?
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ono je to celkem jedno. Když nad tím hráčem není name tag, pak je úplně jedno, že něco vidíš na minimapě. Ta ti maximálně tak řekne, že nepřítel je v nějakém směru + trochu se dá odhadnout vzdálenost, ale tak s přesností na 100m, navíc směr taky jenom odhaduješ - tam stačí odchylka byť o jeden stupeň a už nic netrefíš, zatímco on tě bez křaků vesele solí...

Prostě měli nejdřív vychytat ten problém s nízkou grafikou, takhle budou hráče na vysokých detailech v podstatě násilím tlačit do arkád. Já arkády nesnáším, protože jednak se tam tanky hýbou poněkud nereálně, mapy jsou menší, ale hlavně ten kokotský asist zaměřovač, který ze hry odstraňuje 80% skillu. S tím už může klikat fakt každej debil skoro jak ve WoTku.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Ikonka na mape kazi hratelnost, sundani travy kazi pozitek.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Hmm, tak jsem si teďka chtěl zahrát RB s SU-152/T-34-85 - 7 minut v lajne a prd. Tak se naseru, přepnu na AB a bum, během tří sekund bitva. Přitom teďka hraje 92 tisíc lidí, tak teda nechápu, proč nikdo nejede RB rank III...

Je nějaká šance, že by ten pomocný zaměřovací kříž v AB odstranili? Jak to tak vidím, 90% lidí valí jenom AB, protože je to pro ně asi dost jednoduché, ale imo to prostě tu hru kazí. Proč řešit nějaký asist, když všechna vozidla mají mířidla a časem snad budou dokonce mít i ta dobová? Takhle je to v podstatě jenom poziční hra, protože každý trefí všechno. Ale s tím 152mm derpem se tam hraje dobře, to je fakt. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“