overclock Amd x2 5600+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
burn23
Nováček
Nováček

overclock Amd x2 5600+

Příspěvek od burn23 »

zdravím.
Mám sestavu:
Amd x2 5600+ + chladič zalmam cpn8900.teplota v klidu pod 40stupnů v zatěži 45+-
deska:asus m2n4 sli
ram 3X2 gb 800mhz dual chanell
gk:gf9800gt
zdroj fortron 450w

chtěl bych zkusit přetaktovat svůj cpu,ale chtěl bych se zeptat na pár informací.
momentálně jede cpu na 2,8ghz to je 200mhz FSB x14 HTT
Chtěl bych zvednout frekvenci aspon přes 3,2 ghz.-3,4
vím,že pokud zvednu jen fsb,tak musím dolů s frekvencí ram.
nevím,co to provede se zvukovkou v PCI.
poradil by mi někdo jak nastavit frek. ram a fsb případně napětí,pokud je třeba,abych toho dosahnul.je na to nějaký výpočet?
děkuji mnohokrát.
PS:Nechci to pokoušet a pak dělat clearmos.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: overclock Amd x2 5600+

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tvůj chipset má PCI lock tzn při zvedání FSB se ti nemění frekvence PCI a PCI-E, jen nezapomeň nastavit frekvenci PCI-E ručně na 101Mhz, nenechávat na auto. Dále děličku pamětí možná budeš muset dát dolu, ale možná to taky zvládnou (to samé frekvenci HT), ono to o moc nevytaktuješ, tyhle CPU obvykle končej mezi 3 - 3,2Ghz tzn nečekej zázraky.
burn23
Nováček
Nováček

Příspěvek od burn23 »

Díky na reakci,cpu jsem včera taktnul na 3,1gz a to bez děličky HTT a RAM.boužel mi píše bios teplotu cpu 90 st. čož je blbost.Tak jsem najel do w7 a kouknul do open HW monitoru,teplota cpu byla +- 34st.
Ale co mě zarazilo,tak teplota desky nebo čipsetu 1 byla 85st. která byla předtím taktem max 50st.
Vratil jsem se z5 do biosu a ubral ram na 667 a HTT na 4X pro jistotu,ale teplota čipu byla stále 90st.
Vrátil jsem to vše v biosu o5 na auto a teplota hnedka spadla pod 50st.
Kde může být zakopaný pes?ta teplota není normalní,nebo si to kecá?
díky
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Teplotu u tohodle CPU měř přes coretemp, nic jiného. A měř jí během plné zátěže (prime 95 small fft) jinak to nemá žádnou vypovídající hodnotu. Ta druhá teplota těžko říci, z 50 na 90 je velkej nárůst, leda mě napadá bug biosu co na auto přiliš zvednul ňákou jinou voltáž, do chipsetu, atd, může to i špatně měřit, těžko říci. Bejt tebou zkusim si teplotu "osahem" zhruba změřit sám, jak je na tom chipset na defaultu a po OC, jeho teplota by měla bejt pořád +- stejná.
burn23
Nováček
Nováček

Příspěvek od burn23 »

Mám 3 prgramy na měření teplot a ukazují cpu +-35st klidu stejně,ale pouze bios a open hw monitor ukazuje teplotu desky 90st.ty ostatní to neumí.
teplota se zvedne,když přepnu na manuál a ladím fsb.asi zkusím normálně to osahat rukou,protože nechápu,jak se může takovým zákrokem i o 10mhz na fsb během 5 vteřin rozpálit na 90 než resnu pc.
chladič tam na desce je celkem malý,ale vždycky na něm šel udržet prst,tj pod 60st.asi to bude nějaký bug.

jinak ještě k tomu taktování,když bude HTT jen 900 bude to mít vliv na výkon pc.U ram to bude určitě,když nepojedou na celých 800mhz,ale v biosu se dá nastavit pouze 800/667/533 apd.,nebo nevím kde je jemější nastavení.boužel násobič mám na max,tj 14X,takže si nemůžu moc vybírat a zvedat pouze fsb-

ram mám corsair dual chanel 2x2 gb ddr800+ kingston 2gb 800mhz-možná vyšší takt snesou,uvidíme případně v testu stability prime 95.
díky za reakce.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“