GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ghostdog32
- Začátečník

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti
myslím, že kdyby měl starší revizi, tak na tom může spíš vydělat, protože to dávali ještě paměťový čipy samsung
a problémy s větrákama byl jen kus od kusu
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- kesi
- Začátečník

Bez zátěže o ní nevím, v záteži už o sobě dává vědět, ale není to nic, co by mě při hraní rušilo, co bych vnímal ( a to mám repráky spíš potichu - přítelkyně na střelbu moc není). Ventilátory nevydávají žádné pazvuky, rezonance apod., trochu ten "hluk" napomáhá utlumit i slušná skříň Corsair Titanium.sean píše:A jak moc je tahle karta hlučná? Za 14600Kč je to ještě docela OK.kesi píše:Zdravím, provozuji již několik dní GTX 980 od Gainwardu (ne Phantom) 1216/7000 a zatím je to 100% stabilní na 1430/7800, testováno v Unigine a FC4 (stupně a power limit jsem dal na max., na napětí jsem nešahal!) Teplota GPU po 30 min. zátěže max. 74°C (ústřední topení na max., abych simuloval léto).
Nebo chvíli počkat až ceny trošku opadnou a vzít třeba EVGA?
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
- Donic
- Mírně pokročilý

Já vím, že to asi většina lidí neřeší vzhledem k zapnutým reproduktorů či sluchátkám..Ale přesto se zeptám - když jsem zblízka poslouchal graf. kartu MSI 970 při hře (bez zapnutého zvuku), tak i ty spuštěné ventilátory mě v podstatě nevadí, jsou opravdu velmi potichu, neslyším ani takový aerodynamický zvuk jako jsem slyšel u ventilátorů jiných grafik. To chlazení je skutečně tiché. Nicméně co slyším, to je to cvrkání, cvrlikání, syčení, bzučení pravděpodobně cívek - tj. to v pohodě přehlučí to tiché chlazení Twin Frozr V. A to se mi popravdě moc nelíbí...Je to tak normální? A pokud ano, proč to ty cívky dělají, alias musí ty zvuky skutečně dělat? Připouštím, je to při otevřené skříni - a když se uzavře, už to tak slyšet nebude...no a pak když se dá VOLUME, tak to "přeřve" všechno.
- Svata_Oresky
- Začátečník

-
Zalistuj tak 100 stran zpět (těžko říct přesně). Tam se to řešilo a je toho i plný youtube. Ano dělá to hodně grafik a dle vyjádření spousty lidí to dělaly grafiky i dříve akorát to nikdo tak neřešil jako teď.
CPU:AMD Ryzen 7 5800X3D + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:G.SKILL 32 GB DDR4 3600MHz CL16 TRIDENT Z GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 4070 12 GB OC Zdroj:Be quiet! PURE POWER 12 M 850W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Be quiet! SHADOW BASE 800DX Black Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
- oneb1t
- Začátečník

no jenze u tehle karet to dela i v idle narozdil od ostatnich karet kde to dela pri vysokejch FPS
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jo, každá 970 píská i v idle aaah panika! No, tak každá třetí píská a každá 20 tá v idle. Pokud ta karta otravuje, reklamace. Easy.
Svata_Oresky - Ano dělaly to karty i dříve, různě. Problémem 970 je že to dělá častěji než bylo zvykem, a jak se snižuje spotřeba a zlepšujou chladiče do naprosté tichosti, je ono pískání kaskády čím dál větší deal breaker. Já jsem chytil dobrou 970tku, mam krásné OC jádra i pamětí a nepíská. Ale kdyby byla uřvaná tak ihmo letěla.
Svata_Oresky - Ano dělaly to karty i dříve, různě. Problémem 970 je že to dělá častěji než bylo zvykem, a jak se snižuje spotřeba a zlepšujou chladiče do naprosté tichosti, je ono pískání kaskády čím dál větší deal breaker. Já jsem chytil dobrou 970tku, mam krásné OC jádra i pamětí a nepíská. Ale kdyby byla uřvaná tak ihmo letěla.
- Donic
- Mírně pokročilý

No, v idle to nedělá nic, karta není vůbec slyšet. Ale např. v takové hře Dying Light ty cívky (nebo nevím co) jsou poměrně dost slyšet...Mám na mysli při vlastním hraní a nikoliv třeba ve videosekvencích. A to jsem zapnul i VSYNC. Prostě takový nepříjemný "cvrlikavo-syčící" zvuk - při otevřené skříni je to slyšitelné. To opravdu dělá každá GTX 970?oneb1t píše:no jenze u tehle karet to dela i v idle narozdil od ostatnich karet kde to dela pri vysokejch FPS
- tielka
- Středně pokročilý

nedělá..co máš za zdroj?Donic píše:No, v idle to nedělá nic, karta není vůbec slyšet. Ale např. v takové hře Dying Light ty cívky (nebo nevím co) jsou poměrně dost slyšet...Mám na mysli při vlastním hraní a nikoliv třeba ve videosekvencích. A to jsem zapnul i VSYNC. Prostě takový nepříjemný "cvrlikavo-syčící" zvuk - při otevřené skříni je to slyšitelné. To opravdu dělá každá GTX 970?oneb1t píše:no jenze u tehle karet to dela i v idle narozdil od ostatnich karet kde to dela pri vysokejch FPS
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ačkoliv občas může mít vliv na zdroj bych to neházel, vraŤ to a vem jinou 970.
- Azentar
- Začátečník

-
Mě by zajímalo, proč se řeší v těchto případech zdroj, zkoušel jsem rozdíl v pískání a Platimax, Seasonic gold i Corsair a bez rozdílu.
- kesi
- Začátečník

Zeptám se blbě, na kolik stačí přetaktovat čtyřjádro Intel i5 4690k pro GTX 980 @ cca 1500/7800? CPU mi dá až 4,7Ghz, ale nechci to valit přes práh, stačí 4,6Ghz pro tuhle mršku?
Psáno z mobilního zařízení.
- Donic
- Mírně pokročilý

Zdroj mám Seasonic X-560KM Gold s certifikací 80PLUS GOLD. Osobně bych ho netipoval jako ten způsobující element, ale mohu se pochopitelně mýlit...tielka píše:nedělá..co máš za zdroj?Donic píše:No, v idle to nedělá nic, karta není vůbec slyšet. Ale např. v takové hře Dying Light ty cívky (nebo nevím co) jsou poměrně dost slyšet...Mám na mysli při vlastním hraní a nikoliv třeba ve videosekvencích. A to jsem zapnul i VSYNC. Prostě takový nepříjemný "cvrlikavo-syčící" zvuk - při otevřené skříni je to slyšitelné. To opravdu dělá každá GTX 970?
- plastelinak
- Červená karta

-
Ani default frekvence te nebude brzdit. Ja treba jel SLI 970 na 3570k s 4.2 a CPU bottleneck nulovy i ve 4k.kesi píše:Zeptám se blbě, na kolik stačí přetaktovat čtyřjádro Intel i5 4690k pro GTX 980 @ cca 1500/7800? CPU mi dá až 4,7Ghz, ale nechci to valit přes práh, stačí 4,6Ghz pro tuhle mršku?![]()
Ale kdyz ti to da az 4.7 tak proc ne, cim vic ghz tim vic adidas.
- tielka
- Středně pokročilý

v tomto případě půjde o grafiku...ale to co popisuješ máš ještě luxus tu bylo že šla slyšet na 5 metrů...Donic píše:
Zdroj mám Seasonic X-560KM Gold s certifikací 80PLUS GOLD. Osobně bych ho netipoval jako ten způsobující element, ale mohu se pochopitelně mýlit...
- Ingamacek
- Červená karta

-
plastelinak píše:Ani default frekvence te nebude brzdit. Ja treba jel SLI 970 na 3570k s 4.2 a CPU bottleneck nulovy i ve 4k.kesi píše:Zeptám se blbě, na kolik stačí přetaktovat čtyřjádro Intel i5 4690k pro GTX 980 @ cca 1500/7800? CPU mi dá až 4,7Ghz, ale nechci to valit přes práh, stačí 4,6Ghz pro tuhle mršku?![]()
Ale kdyz ti to da az 4.7 tak proc ne, cim vic ghz tim vic adidas.
- blaho
- Žlutá karta

-
ja neviem no... , ale na 4K ku 2SLI GTX970 by sa patrilo uz 6-core i7@
- Ingamacek
- Červená karta

-
Az na to ze s rozlisenim naroky na cpu nestupaju ale naopak. 
- plastelinak
- Červená karta

-
Kdybych je nemel tak mlcim, testoval sem plno her.blaho píše:ja neviem no... , ale na 4K ku 2SLI GTX970 by sa patrilo uz 6-core i7@
to Ingamacek: Asi mas doma SLI 970 jako ja a testoval si to co? Tak nerikej hlouposti, kdyz to sam nemas.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Protože některé zdroje (typicky slabší, "měké" zdroje) co v loadu maj vdrop na 12V způsoběj menší voltáž do kaskády což může pozitivně ovlivnit ono pískání. Ale rozhodně to neni řešení.Azentar píše:Mě by zajímalo, proč se řeší v těchto případech zdroj, zkoušel jsem rozdíl v pískání a Platimax, Seasonic gold i Corsair a bez rozdílu.