Nutná rada - rozšírenie siete.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
RAHER
Začátečník
Začátečník

Nutná rada - rozšírenie siete.

Příspěvek od RAHER »

Zdravím,

chcel by som sa poradiť ohľadom jednej veci, o ktorej si nie som istý či bude fungovať.

O čo ide:

Mám 2 ADSL routre.
Internet mám sieťový, napájaný dvoma tel. káblami z tel. stĺpu, ktorý ide do krabičky --> následne ide RJ-11 do routra do ADSL prípojky, následne mi ide z LAN konektoru RJ-45 klasicky do dosky. Tento router vytvára aj domácu Wi-Fi.

Já by som sa chcel opýtať či by fungovala nasledovná vec:

Z tohto routra, napojím z LAN konektoru kábel do LAN konektoru druhého routra, na tom druhom routri vypnem DHCP a NAT -> bude ten druhý router slúžiť ako HUB resp. bridge a bude opakovať signál resp. rozšírovať Wi-Fi, ktorá bude nakonfigurovaná na tom prvom?

1. router -> D-Link DSL-2641R -> LINK TU

2. router -> TP Link - TD-W8961NB -> LINK TU

Ak by to takto nefungovalo...ako by to šlo jednoducho spraviť ;)

Dik za info vopred :P
JackCz
Začátečník
Začátečník

Re: Nutná rada - rozšírenie siete.

Příspěvek od JackCz »

Jestli ti jde jen o rozšíření wifi, tak koupit wifi router, který má možnost wifi repeateru, jen to zapojíš do zásuvky, nakonfiguruješ a může tam ležet a nemusíš vlastně tahat kabely z lanu do lanu, jak to popisuješ ty, mělo by to taky funguvat, ale jde tu jen o to, co je pro tebe lepší, drátově to rozšířit nebo bezdrátově.
RAHER
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RAHER »

Drát mám, natiahnuť ho z poschodia dole nie je žiadny problém...
Šlo mi len o to či by to tak šlo ;)
JackCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JackCz »

no fungovat by to mělo, pokud vše dobře nakonfiguruješ
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Vykašli se na repeater. S kazdym bodem ti to snižuje propustnost na polovinu. Jednoduchý řešení je nastavit druhý router stejně jako první (zabepzečení, SSID, password), jen použít jiný kanál. Pak na druhém routeru vypnonut funkci routování a udělat z něj jen AP a nebo kabel zapojit do jednoho z LAN portů.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“