Winsows 8 a NB Samsung 270 E - problém s OS

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Winsows 8 a NB Samsung 270 E - problém s OS

Příspěvek od *obelix* »

Ahoj,

známý mi přinesl na opravu jeden NB, s tím že mu neustále projíždí nabíhání systému s chybou a nikdy nenaběhne, když jsem to popvý zapnul řikám si to bude hračka asi se něco posralo v biosu = vlezu do něj zkontroluju a je to.. krása do Biosu se ovšem dostat nedá (žádny Fka nefungujou ani další kombinace co jsem vyčetl na netu, reset biosu bez ztráty záruky (musí se rozebrat celej NB) dělat nechci, OS je navíc na disku v recovery a instalační medium s windows 8.1 kde se člověk dostane díky němu do UEFi bisu výrobce nedává a při vložení WIndows 7 apod. to napíše nějakej lineční či kdo ví jakej problém a nepustí mě to nikam, problém je že tam má faktury a další smrtelně důležitý věci který jsem mu doufám všechny vytahal (z disku připojenýho k satě pač přes usb mi to taky disk nenačetlo - protože to prý je nějak technicky ošéfovaný - z toho už jsem rost) ale třeba jen nainstalovat znovu programy na účetnictví a stavebnictví v kterym podniká u něj bude nebetičný problém (nic nikde nemá), otázka zní jestli ten systém ještě na tomhel nb naběhne protože při připojení k mýmu PC se dalo i nabootovat do 8-ček ale v NB vůbec ... typuju to na přepnutí položky AHCI do jinýho modu v BIOSU .. má někdo tip jak se dostat do os a co s tím???
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Winsows 8 a NB Samsung 270 E - problém s OS

Příspěvek od *obelix* »

no tak se to zesralo totálně, kdy jsem dal obnovit k poslednímu bodu obnovy - jediná na Nb funkční zkratka F4 tak se pustil recovery a nabídlo mi to zazálahovat veškerá data - zaškrt jsem vše krom složky windows .. a hle nabídlo to že na disku není dost místa ... aha na 50gb nestačí 500GB disk ?! ... dobře třeba se to asi naformátuje nebo tak a pak přeinstaluje a šleh jsem tam flešku a dal zálohovat tam, supr mega ultra zpráva hned potom co se to asi 8 hodin zálohovalo (chvilička) mi to napsalo obnovení systému se dokončilo, dokončete průvodce atd ... tak jsem se zaradoval, marně - celá ta sračka vyplivla sice prvotní nastavení jazyka atd. ale do systému po restartu jsem se podruhé už nedostal a teďka se podržte - celá ta záloha co se 8 hodin šrotovala na flešku na ni vůbec není na usb flešce, která byla čerstvě zformátovaná je teď 0bitů ze 128GB, takže si jdu hodit mašli

TY ZKRYPLENÝ WINDOWS 8 bo 8.1 UŽ NECHCI ANI VIDĚT
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to není problém Windows 8... to je tak když má někdo levý ruce a neví co dělá :sigh:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

takže, postup je následovný

1) stahnout aktuální systém ze stránek microsoftu
2) vypálit na dvd
3) odpojit disk (z vypnutého nb)
4) zapnout nb a vložit do mechaniky systém
5) zmačkout recovery pod F4
6) začne se botovat z dvd - nic nemačkat
7) nabehně instal OS - dát opravit počítač - doklikat se na úpravu nastevný UEFI a firmaware
8 ) sám proběhne restart a naběhne to do bisou
9) v biosu upravit secure mod, případně mod disku apod.
10) uložit a vypnout
11) vložit HDD a zapnout
12) naběhne oprava systému - 45 minut šrotuje
13) naběhne OS

asi zhruba tak

PS:hele ty profíku a kdes byl když jsem tě potřeboval??
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“