A večer už se zase jelo. Ňákej pitomec tu desku navrhnul tak že jeden CPU se napájel z 8-pinu a druhej jen z 4-pinu a druhá půlka 8-pinu napájela něco jiného na desce, asi fany nebo nevim. Hmm, no, 350+W na 4 pinu už to nedalo. Tak jsem sletoval všechny +12 a země aby se to už neopakovalo, vyčistil konektor a jelo se dál.
To byly moje Opterony co jsem koupil v roce 2013 z Ebaye jako radom poškozené ESka za babku. Ukázalo se že byly oprejskaný, pár array registrů v háji ale stále fungovaly, a nakonec se ukázalo že byly i unlock, a s pomocí SW turionpowercontrol nastaly OC orgie. Ten stroj jsem rok provozoval na real-time nahrávání videa přes OBS, to mu šlo parádně, pak jsemz něj chtěl udělat main machine ale EE, bylo to prostě slow, i na 4+ Ghz prostě ty FXka byly v mnohém SW(hlavně hrách) tragédie, nakonec jsem to nevydržel a šlo to pryč. A to mluvíme o OC, stock byl 2,5Ghz a full burn občas throttling na 2,2 a tzn ještě 1/2 výkonu, total useless. Ten E5-2687W C0 ES co mam teď je proti tomu naprostá drtička to je jak nebe a dudy, nejde to vůbec srovnávat.
Rad-X to chvíli měl, ale nesedlo si to s jeho pamětma co měl (řadič na polovině kanálů byl divnej, ale moje 8GB moduly tam jely), takže nakonec se to vrátilo ke mě, udělal jsem posledních pár benchmarků a tak půl roku dozadu to šlo na aukro, už to nemam. Původně jsem to chtěl prodat tady ale Wilik mi inzerát smazal protože prodej ES samplů prej porušoval pravidla....
Tak jasně, 32 jader vs 6 jader, useless příšera jak jsi psal v tom CB to ještě nebylo tak hrozný, 780Ti to nenakrmilo ani z poloviny při jinejch testech, velká brzda ale to asi sehrála roli taky PCI-E 2.0. 2 hodiny jsem si s tim hrál a zas to předal člověku který na tom bude virtualizovat...
Škoda já myslel že to budeš chvíli mít, chtěl jsem ti poslat svou konfiguraci TUC... co kdyby se stal zázrak a byly to taky unlock kusy že... heh...
PCI-E 2.0 za to fakt nemohlo, zkoušel jsem Titana na 1.1 2.0 3.0 16x a limitace naprosto minimální. Prostě u týhle platfromy CPU limit jak kráva, je to FX na 2,2Ghz... to víme co znamená. Je to jak hrát na Pentiu 4, jen to má více jader, což se krom renderingu nepoužije, má jich to tak moc že ani video editing to nedovede využít.
Já jsem to původně zamýšlel mít delší dobu, ovšem kupoval jsem 3 kusy serverů a všechy využil známej na virtualizaci, jeden jsem si chtěl nechat, ale to nevyšlo.. Takže jsem projel jen cinebenche, unigine valley kde to bylo fakt mrzutý na to že to neni zrovna CPU limited bench (780Ti tam dávala 1400 bodů, na x79 dává 2,8 v defaultu a 3,2 po OC) Hlavně to bylo hlučný jako prase takže by k tomu patřila notná dávka času s úpravou chlazení a na to už nebyl čas no, 2 hodiny jsem ztrávil s instalací 8.1 což nebylo tak easy.