Jaký Wi-Fi router?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
honza.ptacek
Nováček
Nováček

Jaký Wi-Fi router?

Příspěvek od honza.ptacek »

Moc prosím o pomoc, chtěl bych si postavit wi-fi síť, ve které by byly 2 stolní PC, jeden notebook a později asi i PDA.Už jsem se díval na různé PCMCIA karty a routery,ale stále nevím, který zvolit. Chtěl bych zdílet připojení k internetu, teď mám připojení bezdrátové, ale v nejbližší době se budu stěhovat a tam nějaký čas budu mít klasické dial-up připojení, proto potřebuji na routeru COM port. Také jsem viděl u některýrých routerů, že mají integrovasný printserver, což je velmi výhodné. Poraďte mi prosím, nějakou značku routeru, kde by byl integrovaný USB printserver, WAN port pro připojení přez konektor RJ-45 a COM port pro připojení modemu. PŘEDEM DĚKUJI ZA VŠECHNY ODPOVĚDI A PŘIPOMÍNKY!!
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No ty brďo to neni uplne jednoduche prani.

Doporucil bych ti SMC2804WBRP-G , ale ten nema zalozni COM port.

Obecne bude asi problem najit router co ma zaroven USB a COM. Ja o takove tedy nevim a jestli bude bude stat kopec penez.
Toshiba Tecra A6
samkal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samkal »

Propojit dva routery spolu - jeden s USB a druhy s COM - to by asi neslo, ze? Nebo jo? kdyz jo, to by se libilo i me :)
AMD 1GH, HD 40, RAM 512, sit Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet, bezdrat. Wirelles LAN PCI Adapter, WinXP Home, antiv. AVG 7, firew. Kerio Personal.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

samkal píše:Propojit dva routery spolu - jeden s USB a druhy s COM - to by asi neslo, ze? Nebo jo? kdyz jo, to by se libilo i me :)
V zásadě by to jít mělo, dát 2 routery za sebe, pustit si dvojitej NAT :shock: možná by na tom nemusely chodit všechny aplikace, ale nenapadé mě žádný teď žádný zádrhel, který by tomu bránil.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
samkal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samkal »

co je to "dvojitej NAT" ?
AMD 1GH, HD 40, RAM 512, sit Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet, bezdrat. Wirelles LAN PCI Adapter, WinXP Home, antiv. AVG 7, firew. Kerio Personal.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

NAT = network address translation

dvojitej NAT = 2x network address translation za sebou

o tom co je Network Address Translation snad psát nemusím :wink: pro případné zájemce doporučuji www.svetsiti.cz, tam to bude vysvětleno rozhodně lépe než ode mě
Frd
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frd »

nevim jestli jsem to pochopil správně, ale nedala by se na ten router píchnout nějaká redukce?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Frd píše:nevim jestli jsem to pochopil správně, ale nedala by se na ten router píchnout nějaká redukce?
Jako třeba jaká? Já žádnou funkční redukci, která by byla použitelná neznám. Jestli o něčem víš, dej se link.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

A proč bys tam nemoh mít obyčejný PCčko???
-máš tam USB, COM... jako printserver tam spustíš nějakou službu...
-dáš tam nějakou wifi síťovku, která umí dělat SW AP, malou stolní anténku a je to...
-spustíš tam třeba Winproxy a tím nasdílíš připojení k netu...
Francie ... sladká Francie
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

sovicka2001 píše:A proč bys tam nemoh mít obyčejný PCčko???
-máš tam USB, COM... jako printserver tam spustíš nějakou službu...
-dáš tam nějakou wifi síťovku, která umí dělat SW AP, malou stolní anténku a je to...
-spustíš tam třeba Winproxy a tím nasdílíš připojení k netu...
jo ale kdyby to chtěl mít pod woknama by se mu to pěkně prodražilo(HW nároky) a navíc windows se na toto nehodí

jedině že by to udělal pod linuxem-tam by nejakej šrot v podobě PI 133MHz měl stačit, navíc k tomu nepotřebuješ monitor ani klávenici prostě nic...jednou to nastavíš a pak uš jenom valíš :D
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

P200 komplet 500+100 za HDD ... to jde, ne?
-ne každý linuxu rozumí a ne každý ho umí nakonfigurovat bez X Window... ty bys na tý šunce asi nerozjel...
--odpověď jsem volil podle mého odhadu, jak asi bude dotazující uživatel pokročilý...
Francie ... sladká Francie
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

sovicka2001 píše:P200 komplet 500+100 za HDD ... to jde, ne?
-ne každý linuxu rozumí a ne každý ho umí nakonfigurovat bez X Window... ty bys na tý šunce asi nerozjel...
--odpověď jsem volil podle mého odhadu, jak asi bude dotazující uživatel pokročilý...
to máš pravdu, ale zase na druhou stranu, nakonfigurování routeru pod linuxem není zase tak težký.Když sem to dělal poprvý tak sem o linuxu nic nevěděl, našel sem si návod na netu a podle něho to udělal... 8)
další výhoda je že se nemusím ani přihlásit a už to valí....
nemusím ani nějakýma příkazama vypínat kompl, prostě vždycky zmáčknu"POWER"- a když se jednou z toho posere disk tak si koupim za 100kč nový...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Držte se tématu pánové.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Tak jsem ti nasel presne to co potrebujes!

Netgear ProSafe 802.11g

link na recenzi:
http://www.wi-fiplanet.com/reviews/AP/a ... hp/3316281

jen blbý je ze se prodava v US za cca 270USD a u nas to bude jeste drazsi. Odhadem kolem 9 000,- ale to fakt jen tipuju.

Prodejce uz pohledej sam. Netgear u nas moc lidi neprodava...
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“