Jaký Wi-Fi router?
Moderátor: Don
- honza.ptacek
- Nováček

-
Jaký Wi-Fi router?
Moc prosím o pomoc, chtěl bych si postavit wi-fi síť, ve které by byly 2 stolní PC, jeden notebook a později asi i PDA.Už jsem se díval na různé PCMCIA karty a routery,ale stále nevím, který zvolit. Chtěl bych zdílet připojení k internetu, teď mám připojení bezdrátové, ale v nejbližší době se budu stěhovat a tam nějaký čas budu mít klasické dial-up připojení, proto potřebuji na routeru COM port. Také jsem viděl u některýrých routerů, že mají integrovasný printserver, což je velmi výhodné. Poraďte mi prosím, nějakou značku routeru, kde by byl integrovaný USB printserver, WAN port pro připojení přez konektor RJ-45 a COM port pro připojení modemu. PŘEDEM DĚKUJI ZA VŠECHNY ODPOVĚDI A PŘIPOMÍNKY!!
- Bajgy
- Středně pokročilý

- samkal
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V zásadě by to jít mělo, dát 2 routery za sebe, pustit si dvojitej NATsamkal píše:Propojit dva routery spolu - jeden s USB a druhy s COM - to by asi neslo, ze? Nebo jo? kdyz jo, to by se libilo i me
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- samkal
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
NAT = network address translation
dvojitej NAT = 2x network address translation za sebou
o tom co je Network Address Translation snad psát nemusím
pro případné zájemce doporučuji www.svetsiti.cz, tam to bude vysvětleno rozhodně lépe než ode mě
dvojitej NAT = 2x network address translation za sebou
o tom co je Network Address Translation snad psát nemusím
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Frd
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
jo ale kdyby to chtěl mít pod woknama by se mu to pěkně prodražilo(HW nároky) a navíc windows se na toto nehodísovicka2001 píše:A proč bys tam nemoh mít obyčejný PCčko???
-máš tam USB, COM... jako printserver tam spustíš nějakou službu...
-dáš tam nějakou wifi síťovku, která umí dělat SW AP, malou stolní anténku a je to...
-spustíš tam třeba Winproxy a tím nasdílíš připojení k netu...
jedině že by to udělal pod linuxem-tam by nejakej šrot v podobě PI 133MHz měl stačit, navíc k tomu nepotřebuješ monitor ani klávenici prostě nic...jednou to nastavíš a pak uš jenom valíš
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
to máš pravdu, ale zase na druhou stranu, nakonfigurování routeru pod linuxem není zase tak težký.Když sem to dělal poprvý tak sem o linuxu nic nevěděl, našel sem si návod na netu a podle něho to udělal...sovicka2001 píše:P200 komplet 500+100 za HDD ... to jde, ne?
-ne každý linuxu rozumí a ne každý ho umí nakonfigurovat bez X Window... ty bys na tý šunce asi nerozjel...
--odpověď jsem volil podle mého odhadu, jak asi bude dotazující uživatel pokročilý...
další výhoda je že se nemusím ani přihlásit a už to valí....
nemusím ani nějakýma příkazama vypínat kompl, prostě vždycky zmáčknu"POWER"- a když se jednou z toho posere disk tak si koupim za 100kč nový...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

Tak jsem ti nasel presne to co potrebujes!
Netgear ProSafe 802.11g
link na recenzi:
http://www.wi-fiplanet.com/reviews/AP/a ... hp/3316281
jen blbý je ze se prodava v US za cca 270USD a u nas to bude jeste drazsi. Odhadem kolem 9 000,- ale to fakt jen tipuju.
Prodejce uz pohledej sam. Netgear u nas moc lidi neprodava...
Netgear ProSafe 802.11g
link na recenzi:
http://www.wi-fiplanet.com/reviews/AP/a ... hp/3316281
jen blbý je ze se prodava v US za cca 270USD a u nas to bude jeste drazsi. Odhadem kolem 9 000,- ale to fakt jen tipuju.
Prodejce uz pohledej sam. Netgear u nas moc lidi neprodava...
Toshiba Tecra A6