Zdravím,
přemýšlel jsem o tom, že bych v rámci roku upgradoval pár HW komponent, abych udržel PC pro hraní nejnovějších titulů na maximální detaily. Jenomže nevím, po které komponentě se nejvíce dívat, aby zaručila razantní rozdíl výkonu po upgradu.
Byl bych vděčný, kdyby jste mi poradili na co se zaměřit a co určitě vyměnit.
Já už bych si věci v obchodě nekoupil, vše co vidíš v mém podpisu kromě SSD a kromě chladiče je z bazaru.
A i ty bych v něm koupil kdyby to někdo prodával když jsem spěchal s nákupem.
Co se procesoru týče tak tam se bát nemusíš asi vůbec, viděl jsem naprosté minimum vadných CPUček, poslední mrtvé které mě prošlo rukou zabila deska která prostě zabíjí procesory a má jich na svědomí více, jakmile ale jede, tak je velká pravděpodobnost že pojede dalších 20 let...
Pamětí se také bát nemusíš to je ta samá písnička, většina jich má případně doživotní záruku..
Grafiky se rozbíjejí podstatně více, ovšem pokud koupíš něco pár měsíců starého tak proč ne, osobně jsem riskl i tu 980 bez papíru.
A jinak rozdíl poznáš v těch hrách, které s více vlákny umí pracovat - je jich minimum..
Ale ptal jsi se na upgrade, tak jsem měl pocit že ti to nestačí.
Jestli nechceš utrácet moc, tak prostě kup jenom novou grafiku.
Zatím stačí, ale už začínám pociťovat lehké pokulhávání v určitých MMO Tera, GW2. Offline hack and slash a další quick action hry to louská jak po másle. Proto už preventivně sonduji po čem sáhnout.
Benchmarky rozhodně stejně nevycházejí, stačí si projít zdejší výsledky 3DM, UV, UH a podobně..
Hodně přetaktovaná 970 sice 980 v dožene, ovšem nezapomeň že i 980 můžeš přetaktovat.
Ale poměr cena / výkon u 980 neplatí, tam je na tom 970 s poloviční cenou samozřejmě lépe i když může ztrácet ve výkonu cca 20-30%..