DOPORUČTE 23"/24" MONITOR

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
karlwanhov
Nováček
Nováček

Re: DOPORUČTE 23"/24" MONITOR

Příspěvek od karlwanhov »

Ache píše:
karlwanhov píše: takze za kazdou cenu nechci koupit nejakou sunku
Jsou to TNka... tady bych asi skončil.
Pokud to bude jen na zobrazování pokeru a webu, tak to stačit bude a je úplně jedno jaký vezmeš. řídil bych se spíš zárukou a servisem.
jde oto, ze cim vetsi rozliseni, tim se vedle sebe vleze vice stolu :)

http://www.firsttimepokerplayer.com/onl ... /monitors/

/ted se ale divam, ze ty montaky jsou z 2008 :-D takze si urcite priplatim za neco novejsiho a zvednu limit. ted jen vyresit dilema s rozlisenim :roll:
//tak jsem si znovu sjel ten link, co sem postnul a zjistil sem, ze to minimum je 4 x 3 = 12; 4 x 480 = 1920 pixels; 3 x 350 = 1050 pixels. coz znamena, ze se mi otevrela nabidka klasickych full hd, kterejch je ranec, takze zacina nove vyhledavani :lol:
cesilek
Nováček
Nováček

Příspěvek od cesilek »

Zdravím, poprosil bych o radu.
Rád bych, co nejlevnější monitor (moje představa je do cca 3500 Kč), a ideálně s IPS. Především na kancelářskou práci. Více požadavkům vzhledem k ceně a kombinaci IPS ani nemám.
Vzhledem k tomu, že monitor nějak nutně nepotřebuji, tak raději nekoupím žádný, něž-li hodně špatný. První otázka tedy zní jestli je vůbec nějaký trochu slušný monitor za tohle cenu koupit, nebo nemám raději kupovat nic. A když ano, tak nějaké typy jaký?

Podle recenze na konkurenčním portálu se mi dosti zalíbil BenQ GW2320, bohužel se mi ho už nikde nepodařilo najít k prodeji.

Díky za rady
PavelU
Nováček
Nováček

Příspěvek od PavelU »

cesilek píše:Zdravím, poprosil bych o radu.
Rád bych, co nejlevnější monitor (moje představa je do cca 3500 Kč), a ideálně s IPS. Především na kancelářskou práci. Více požadavkům vzhledem k ceně a kombinaci IPS ani nemám.
Vzhledem k tomu, že monitor nějak nutně nepotřebuji, tak raději nekoupím žádný, něž-li hodně špatný. První otázka tedy zní jestli je vůbec nějaký trochu slušný monitor za tohle cenu koupit, nebo nemám raději kupovat nic. A když ano, tak nějaké typy jaký?

Podle recenze na konkurenčním portálu se mi dosti zalíbil BenQ GW2320, bohužel se mi ho už nikde nepodařilo najít k prodeji.

Díky za rady
Připlať si litra a vezmi tento LG 24MP76HM. Odkaz je z loňského představení v lednu. Mají už pouze tady, ale jen omezený počet kusů. Už se v podstatě stahuje z prodeje.

Česká recenze, Ruská tady. Předností tohoto modelu jsou výborné parametry, IPS, 24'', 2x HDMI, neotřelý design, VESA, repráky, snad i barvy. No, neber to, za 4 600 kč :)

A ať do mě ostatní nerýpou, tak převážně na tu kancelář ideál. Když to spojíš i s promítáním filmových bluček, nemůžeš udělat chybu.
DoMzuna
Nováček
Nováček

Příspěvek od DoMzuna »

Jaký máte názor na tyhle 2 monitory?

http://www.czc.cz/iiyama-prolite-xb2380 ... 96/produkt
http://www.czc.cz/aoc-i2473pwm-led-moni ... 78/produkt

Chci si koupit IPSko který budu používat jako mainscreen k noťasu. Požadavky mam FHD rozlišení, IPS panel, do 5k, co nejlepší barvy, co nejmenší defekty. Co se konektivity týče, tak žádný specifický přání nemám.. S noťasem to spojim VGA/HDMI kabelem. Bude to převážně na hraní (nepotřebuju ale nic super-rychlýho, hraju věci jako LoLko, Diablo, strategie, závody a simulátory). Ještě mě napadl tenhle Acer

http://www.czc.cz/acer-g227hqlabid-led- ... 72/produkt

Je to novinka, takže bych předpokládal že bude zase o něco dál než rok/dva starý panely.. Co by ste mi teda doporučili/poradili v týhle cenový relaci?

Nebo člověk koupí kvalitativně stejnej monitor za nižší cenu?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud budes chtit vyuzivat HDMI takvem to AOC
DoMzuna
Nováček
Nováček

Příspěvek od DoMzuna »

iiyama má HDMI taky ne? Nebo je to z nějakýho konkrétního důvodu? Jinak jak je to s kvalitou panelů v týhle cenový relaci obecně? Je to jedno, jakou značku si člověk vybere, nebo to někdo prostě "dělá líp"?
Xele
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xele »

Prosím Vás o doporučení jaký vybrat typ monitoru na základě mých níže uvedených požadavků / specifikací:
1) PC používám převážně ke hraní her (pozn. nehraji MP hry, jsem SP hráč)
2) Rozlišení 2560 x 1440 (myslím si, že ideální vzhledem k mé jedné GTX 980, vyšší rozlišení by zřejmě jedna karta přijatelně neutáhla)
3) úhlopříčka min 24", max 27" (spíš bych se přikláněl k těm 24")
4) Obnovovací frekvence? Zde si nejsem jistý co by pro mě bylo lepší, jelikož zatím jsem fungoval na 60Hz a vyšší frekvenci jsem neměl možnost vyzkoušet.
5) G-sync popř. FreeSync nějak extra nevyžaduji, jelikož názory na toto se dost různí a tudíž nejsem zatím přesvědčen o skutečném přínosu.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X3D + DeepCool MYSTIQUE 360 ; MB: ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI ; RAM: Kingston 64 GB (2x32GB) RAM DDR5 6000Mhz CL30 Beast Black EXPO ; GPU: GIGABYTE NVIDIA GeForce RTX 5080 GAMING OC 16GB ; SSD, HDD: 1x Samsung SSD 990 PRO M.2 - 4TB, 2x Seagate 4TB 5400, 1x Seagate 2TB 7200.14 ; ZDROJ: be quiet! STRAIGHT POWER 12 1200W ; CASE: Fractal Define R6 White ; MONITOR: Dell Alienware AW3418DW ; OS: Microsoft Windows 11 Home CZ (FPP)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nejlepší je z Ebaye (nebo jinde) sehnat

QNIX QX2710 Evolution II. Ten model co má jen 1x dual-link DVI-D vstup. Má dobrej PLs panel a jde taktovat 96-120hz dle kusu, kabeláže, karty.
johnyMMM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnyMMM »

caute ludia viete mi poradit ohladom vyberu monitora?
https://www.alza.sk/24-aoc-g2460pg-d2190769.htm
ci mate s tymto daku skusenost ..co sa tyka rozlisenia staci mi full hd lebo mam jeden 3d monitor od benq 24 pal. moja zostava je i73770 gtx 980 8Gb ram ssd 120 Seagate 1000 64Mb 7200
johnyMMM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnyMMM »

oplati sa ten alebo zobrat od benq https://www.alza.sk/24-benq-xl2420g-d2291956.htm

priplatok okolo 100 euro
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jo určitě bude stačit ten AOC. Oba dva stejně jsou jen mizerné TN (panel bude jistě stejný) s mizerným obrazem, takže proč utrácet více. :!:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Xele píše:Prosím Vás o doporučení jaký vybrat typ monitoru na základě mých níže uvedených požadavků / specifikací:
1) PC používám převážně ke hraní her (pozn. nehraji MP hry, jsem SP hráč)
2) Rozlišení 2560 x 1440 (myslím si, že ideální vzhledem k mé jedné GTX 980, vyšší rozlišení by zřejmě jedna karta přijatelně neutáhla)
3) úhlopříčka min 24", max 27" (spíš bych se přikláněl k těm 24")
4) Obnovovací frekvence? Zde si nejsem jistý co by pro mě bylo lepší, jelikož zatím jsem fungoval na 60Hz a vyšší frekvenci jsem neměl možnost vyzkoušet.
5) G-sync popř. FreeSync nějak extra nevyžaduji, jelikož názory na toto se dost různí a tudíž nejsem zatím přesvědčen o skutečném přínosu.

Ahoj, já bych ti poradil Dell U2515, má velmi dobré recenze, splňuje tvé požadavky, na hry má dobrou odezvu a barvy jsou perfektní. (Koukám do něj :)).
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Co říkáte na Dell U2415?
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2415.htm

Pak je tu ještě jeho "bratříček", který podle recenze má o něco lepší input lag, ale mě zas příliš nevyhovuje aspect ratio 16:9.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm

Dell U2415 (16:10) má Total Display Lag 12.0ms a U2414H (16:9) má Total Display Lag 4.0ms.
Myslíte, že bude znatelný rozdíl pří běžném používání?

Dá se sehnat něco lepšího v téhle cenové relaci (7200kč)?
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

zigo píše:Co říkáte na Dell U2415?
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2415.htm

Pak je tu ještě jeho "bratříček", který podle recenze má o něco lepší input lag, ale mě zas příliš nevyhovuje aspect ratio 16:9.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm

Dell U2415 (16:10) má Total Display Lag 12.0ms a U2414H (16:9) má Total Display Lag 4.0ms.
Myslíte, že bude znatelný rozdíl pří běžném používání?

Dá se sehnat něco lepšího v téhle cenové relaci (7200kč)?
Jdi do něj, měl jsem možnost si na něj "sáhnout" a pár dní zkoušet a proti 2414ce nepozoruji na hrách zhoršení.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Azentar píše: Jdi do něj, měl jsem možnost si na něj "sáhnout" a pár dní zkoušet a proti 2414ce nepozoruji na hrách zhoršení.
A proč nakonec jste se rozhodl pro DELL UltraSharp U2515H ? Co Vám na Dell U2415 nevyhovovalo ? Dell U2515H by se mi taky líbil, (navíc je to 25" a tím pádem by nemusela být taková nudle jako 24" FHD) jenom mám strach, že všechno bude příliš titěrné na tom, když je tam narváno WQHD (2560 x 1440) "jenom" do 25"...
Je to těžké pořízení, člověk by to musel mít obojí vedle sebe a porovnat je zároveň
TFT CENTRAL píše: Dell U2515H
Caution advised with small pixel pitch for some users
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

zigo píše:
Azentar píše: Jdi do něj, měl jsem možnost si na něj "sáhnout" a pár dní zkoušet a proti 2414ce nepozoruji na hrách zhoršení.
A proč nakonec jste se rozhodl pro DELL UltraSharp U2515H ? Co Vám na Dell U2415 nevyhovovalo ? Dell U2515H by se mi taky líbil, (navíc je to 25" a tím pádem by nemusela být taková nudle jako 24" FHD) jenom mám strach, že všechno bude příliš titěrné na tom, když je tam narváno WQHD (2560 x 1440) "jenom" do 25"...
Je to těžké pořízení, člověk by to musel mít obojí vedle sebe a porovnat je zároveň
TFT CENTRAL píše: Dell U2515H
Caution advised with small pixel pitch for some users
Napsal jsem to špatně, já ten monitor mám stále doma, vyhrál u mě právě proti 2515, mají stejně pěkné barvy, odezva je slušná, 2515 je širokoúhlými, díky vyššímu rozlišení je na monitoru hodně prostoru, ale na mě je vše tak prťavé, že jsem stejně dával zvětšení na 125%. Bohužel tomuto se, ale nepodřídí aplikace "třetích" stran a mě to prostě více unavovalo oči. Můj osobní názor a monitor, který vyhrál je 2415.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Dell U2415 je doma. No, je to hrůza. Vyzkoušel jsem 2 monitory tohoto typu a 1 trpěl nehoráznou "žloutenkou" ať jsem šteloval barvy jak jsem chtěl, tak stále byl obraz ponurý a se žlutozeleným nádechem. Druhý na tom byl sice s barvami o trochu lépe (i když tam stále byl žlutozelený nádech), ale prosvítání obrazovky to zabilo...
Oba monitory se daly přetaktovat na 75Hz, ale že by to pomohlo ve hře se nedá říct, ba naopak obraz se po tomhle OC velice trhal.
Vypadá to, že Dell jede s kvalitou od 10 k 5. Porovnal jsem tady tenhle monitor se starým U2412m a je to rozdíl jako nebe a dudy... (tím mám na mysli, že je na tom mnohem líp starý Dell U2412m)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Já mám zase opačný názor, už jen kvůli té povrchové úpravě je to úplně o něčem jiném a obraz není zrnitý, prosvítání je kus od kusu, a třeba EIZO dává často stejné panely jako Dell.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Jinak můj kousek do má barvy v pořádku (srovnával jsem u sebe více monitorů).
ejvram
Nováček
Nováček

Příspěvek od ejvram »

Ahoj, budu kupovat nový lcd. Chtěl bych IPS panel, 23-24" a cena do 4500. Bude určen na občasné hraní a jinak na prohlížení netu.

Tady jsou mí favoriti.

Kód: Vybrat vše

https://www.mall.cz/lcd-uhlopricka/benq-ew2440l-9hlaglbqbe?v=632927
https://www.mall.cz/lcd-uhlopricka/lg-23mp75hm-23mp75hm-paeu?v=669401
https://www.mall.cz/lcd-uhlopricka/aoc-i2369vm?v=575332
Co říkáte, který z nich bude lepší? Pokud je ještě nějaký jiný, který je lepší než výše uvedené tak sem s ním. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“