Dokud to nesnižuje frekvenci kvůli vysokým teplotám, tak je to OK. Stejně to testujete v syntetických testech, které mají do reálně zátěže daleko, v reálných aplikacích budou teploty mnohem nižší.
Panzerkuca93 píše:Tak po 30 min to spadlo
Tak nahoď s čím ještě hýbnout.
Jen zvedej po malých krůčcích VCore.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Ahoj mam desku msi z97 gaming 3 a cpu i5 4690k mate nekdo tuto kombinaci?? Na zakladnich taktech se muzu napeti nechat na auto a nebo je lepsi nastavit na pevno?? A taktovani postjp stejny jak uz je tu psany???
Na testovani je vhodny prime 95????
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
jen se tak ptám protože sem v taktování začátečník jo a dal sem v core voltage v biosu ofset a dal sem tam + a hodnotu 0.200 je to v pořádku ?? chci aby nebolo furt na pevno dané aby se při klidu snížilo a při zátěři zvýšilo bude to fungovat ?? děkuji za radu
dobře děkuji a je to teda nastavené dobře kdyz sem tam dal + a 0.200 a v cpu-z mám 1.263-1.272 ta hodnota se střídá a bude to teda fungovat jak sem psal v zátěži na nejvíc a v klidu co nejmín ??? nezlobte se ze se jak blbec ptám 2x ale chci se prostě ujistit dělám to poprvé ted to testuju v occt a teplloty sou zatím max kolem 60 děkuiji za odpověď fakt říkám nejsem v tomto oboru zkušený ale rád se naučím nové věci a jsem rád za každou radu
Ahoj kamarádi,mohl bych poprosit zkušené o radu?Koupil jsem si na hraní základní desku Asus
Maximus Hero VII s procesorem I7 4790K .Výkon mi stačí v základu na vše co v pc mám - jsem nenáročný ,ale rád si hraji s benchmarky a zkouším první taktování.Zatím se mi podařilo toto dle různých návodu.Myslíte ,že to mohu ponechat takové jak to je na obrázku.V OCCT jsem bez AVX do teplot na obrázku s AVX jsou teploty i 97°C.na kritickém jádře.V AIDA je test stabilní po 45 minut.
Ještě bych měl jednu otázku která nesouvisí s taktováním a to je proč mi topí jádro 3 o cca 10 °C míň než jádra ostatní?
Teď jsem si všimnul že asi neumím vkládat na forum obrázky v kvalitním rozlišení. Tak udávám že procesor běží na 4693 GHz s napětím Core Voltage na 1,254V ,Bus speed 102,00MHz do maximálních teplot 88°C výsledek v cinebanch r 15 947 bodů.
rád bych poprosil o radu, momentálně jsem využíval jako takt pouze "OC Genie" od msi, ale nyní jsem už upravil chlazení a rád bych si takty udělal sám včetně testů a voltage. Ale když najedu do biosu a snažím se změní CPU ratio na fixed mode, tak to nejde. Nejde mi tato položka rozkliknout, mám ji zašedlou a vše vypsáno jako "Auto", ale nejde to přenastavit na nic jiného, zřejmě je to někde blokované v nastavení, ale nepovedlo se mi nalézt kde.
Sestava:
Intel Core i5 4690k
Z97 gaming 5
Chladič - Gelid Tranquillo
+ ve skříni mám zavedený další 4 chladiče 120x120 mmm od corsair red quit edition.
Rád bych se dostal s taktem na 4,4 Ghz, případně samozřejmě půjdu níž pokud by to bylo nestabilní, ale rád bych Vás poprosil o rady jak si odemknout možnosti, abych mohl měnit hodnoty frekvence a neměl to v biose šedé, stejně tak nemohu měnit ani voltage core. A druhá věc jaké nastavení by jste mi doporučili pro frekvenci 4,4 Ghz, myslím voltage a případně i další věci k tomu.
OC genie jsem právě vypnul a je tam nastaveno "Auto" u toho "CPU ratio" a já to mám po vypnutí oc sice bíle, ale nejde to na nic měnit, nabízí mi to jen možnost "auto". Udělám screen, aby jste to viděli. Bios jsem aktualizoval na verzi 1.B