del42sa píše:no tenhle argument jsem očekával. Modlej Skyrim je teď měřítko budoucích her
Mně to přijde jako perfektní argument. Pokud modnutá hra z roku 2011 dokáže bez AA a jen v 1080/1200p rozlišení sežrat víc než 4GB VRAM, co asi dokáže hra z roku 2015?
ArgCZ píše:
Skyrim s hromadou modů je obyč prasečina a né měřítko
Ah, expert promluvil. Čím hodnotným ještě přispěješ do diskuze?
ArgCZ píše:
Skyrim s hromadou modů je obyč prasečina a né měřítko
Ah, expert promluvil. Čím hodnotným ještě přispěješ do diskuze?
prosimtě tohle si nech na novinky.cz, tady diskutuj jako člověk, díky
icebosss píše:
jak vidíš, tak je to měřený ve 4k rozlišení..
ten výkon může být zapříčiněný tím, že 290x má 4 gb ram a tohle 8 gb... proto takový výkonnostní skok
a jestli jedna dává 25 fps a druhá 38 už není tak podstadný ve 4k obojí je málo... takže ve full hd tipuju tak 30-40% navrch?
já si nemyslím že 4GB vs 8GB dá 20-25% rozdílu ve 4k dneska, nechce se mi to hledat ale 8GB R9 290X nebude proti 4GB dávat o moc lepší výsledky ani ve 4k, nehledě na to že tam není napsaný kterej R9 290X je v grafu, třeba to je 8GB
EDIT :
tak to je 8GB model proti 8GB, máš to v tabulce nahoře
cena ma byt pry 700dolaru za 390 bez X a 700+ za 390x.
S timhle AMD muze zapomenout na nakej zisk na trhu.AMD nema povets NV a nemuze si dovolit prodavat predrazeny karty. http://www.heise.de/newsticker/meldung/ ... 75802.html
kua, cena fakt brutální, tak to nebude upgrade z 290x na tohle... budou msuet nasadit nějaký ještě ořezaný modely, který budou výkonnější jak 290x za podobnou cenu
Krteq píše:2. generace HBM bez interposeru, příští rok bude zajímavý
bez Interposeru to nepůjde, jde spíš o to, že tím "dual link" AMD vyřešila tu limitaci na 4GB VRAM a další generace to nebude logicky potřebovat, protože samotné čipy budou mít větší kapacitu. Takže interposer určitě ano, ale bez dual link.
Well dual-link HBM is something new - to me it sounds like a larger base die with two HBM memory stacks on it, linked together in the base die with some logic, etc.
So no bandwidth advantage (still 640MB/s with 1.25GHz memory) but higher capacities with the stack switch (which presumably just switches stack based on memory address).
[TBH looking at that picture it would indicate a single large base die with eight HBM memory stacks built upon it.]
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
No pokud to nějak AMD zase nezazdí, tak by to mohla být docela pecka ta karta. Oproti R9 290 by to byl teda velký skok, pokud zachovají spotřeba a kvalitní PCB mnoo
Já sem hodně zvědavej jak vlastně taková karta bude vypadat. Jaká bude velikost PCB a jaká velikost toho GPU modulu s HBM...
Hlavně aby to s takovou propustností paměti taky ukázalo výkon. TITAN X bude mít "jen 336GB/s". Takže tohle AMD monstrum by ho mělo nakopat do zadku.
Od nikdy ale existuje takový poměr: výkon jádra ku propustnosti. A vždy oba výrobci propusnost upravují podle výkonu GPU. Takže logicky podle toho jak vypadaly předchozí generace by měl být R9 390X s HBM neskutečný drtič (zvlášť když AMD také používá delta kompresi a šetří tak propustnost).
ale né, nebudem tady přece říkat že Titanu stačí 35% propustnost k podobnému výkonu, teď jste mě vyděsili, tohle přesně bude pod recenzema v diskuzích, Adam to bude mít nejspíš i v recenzi přímo
prostě je ta technologie úplně jinde a neexistuje horší verze. S GDDR to vypadalo už blbě a možná to byl i havli co byl skeptickej k jakýmukoli reálnýmu nasazení HBM tak buďme rádi
no-Xovi úvahy dávají smysl až na tu "texturu" s vodoznakem VideoCards
Pokud je to podvrh, tak opravdu hodně zdařilý. Někdo si musel dát tu práci a dohledat info o tom, jak při stejné šířce sběrnice zdvojnásobit kapacitu HBM (dual-link interposing aka clam-shell mode u GDDR5).
Mimochodem, ten "referenční" slide je z prezentace k "FreeSync driveru"
já si zase nemyslím že všechny prezentace musej mít úplně stejný znaky, mě ale opravdu po šťouchnutí no-xe u toho DX 11.2 u Hawaii přijde tohle divný, nadruhou stranu firmy běžně svoje starší produkty který vychvalovali mají tendenci ve světle novinek potom lehce marketingově znevýhodnit, takže fakt nevim, nebo takhle, pokud Hawaii bude pokračovat v další řadě jen jako přejmenovaný tak je to podvrh, pokud ne, klidně nemusí být