BenQ GW2765HT - LED monitor 27

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Marek4
Červená karta
Červená karta

BenQ GW2765HT - LED monitor 27

Příspěvek od Marek4 »

Ahoj, ještě než ho zítra objednám chtěl bych si tu vyslechnou názory, jestli je to dobrej deal cena/výkon.. bude to sloužit na hry, občasnou grafiku.. cíl je slušný barvy a dobrej herní zážitek...

http://www.czc.cz/benq-gw2765ht-led-mon ... 95/produkt

u monitoru jsem chtěl 2560 x 1440 a slušnou odezvu, ty 4 ms už jsou hraniční ale ok. nehraju za peníze.

tak mi ho schvalte nebo prosím navrhněte alternativu (10 000 je úplný strop) , s pár vybranými jedinci už jsem diskutoval a řekli že tenhle ok, než do něčeho dám 10tku budu rád za jiné názory :)
Marek4
Červená karta
Červená karta

Re: BenQ GW2765HT - LED monitor 27

Příspěvek od Marek4 »

nikdo nevlastní ? na netu jsem toho moc nevyčetl , ani na jiných stránkách nemaj owners club.

:arrow:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nevlastním jej, ale obecně:

Mnohem důležitější než odezva pro hraní her je inputlag a ten mu na netu naměřili 34ms což je hrůza, to je lag jako prase, nebrat.
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Nádhera tohle číst když má zítra dorazit :D

no pár komentářu jsem četl, že na nějaký progaming to není, fps hry online nehraju, třeba to nebude až tak hrozné nebo horší než moje očekávání. Viděl jsem i pozitivní reakce.

Chtěl jsem hlavně rozumné barvy a ulevit očím tak zítra dám přinejmenším vědět co a jak...

Pokud to bude úplný kentus na kterém mi witcher máchne rukou za 1 sekundu po kliknutí tak pomaže zpátky :( :D

už tak bylo těžký vybrat
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Inutlag neni kentus, kentus je výraz pro vizuálně hnusnou věc, ale inputlag nevidíš. Obraz bude pěknej, inputlag dělá to že pohneš krysou a ona se, v tomhle případě, na monitoru pohne až o 34ms později. Řekneš si pff 34ms... ale 34ms u míření v FPS hrách je třeba dost průser. Na práci, filmy či paomeljší hry to moc nevadí. Jde taky hodně o lidi, já inputlag nemůžu vůbec protože jsem člověk co vyrůstal a hrál na high end CRT monitorech, ale zase jsou lidi co hrajou a nevědi o tom na konzoli s TV kde bejvá ještě mnohem větší...
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

DOC_ZENITH píše:Inutlag neni kentus, kentus je výraz pro vizuálně hnusnou věc, ale inputlag nevidíš. Obraz bude pěknej, inputlag dělá to že pohneš krysou a ona se, v tomhle případě, na monitoru pohne až o 34ms později. Řekneš si pff 34ms... ale 34ms u míření v FPS hrách je třeba dost průser. Na práci, filmy či paomeljší hry to moc nevadí. Jde taky hodně o lidi, já inputlag nemůžu vůbec protože jsem člověk co vyrůstal a hrál na high end CRT monitorech, ale zase jsou lidi co hrajou a nevědi o tom na konzoli s TV kde bejvá ještě mnohem větší...

na nějakých profi monitorech ani crt jsem nevyrostl, crt jsem měl ale neměl jsem hry... měl jsem to na malování v 7dmi letech, každopádně děkuji za úpravu, myslel jsem to tak jak jsi to řekl, a nyní se po tvém příspěvku cítím líp, ale pravda se ukáže zítra :)

doteď jsem měl asus za čtyřku kterej mi vypálil oči, moc velké požadavky nemám :D
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

To uvidíš až dorazí jak ti ten Inputalg bude vadit. obecně všechny WQHD mají inputlag vyšší a 4K jsou na tom ještě hůř. Ale taky ho vůbec nemusíš vnímat. A když jo, tak máš problém, protože stejně v tomhle rozlišení něco s dobrým obrazem a bez lagu nenajdeš. :)
Tohle BENO aspoň jinak bude mít dobrý obraz (gamut ve všech směrech přesahuje sRGB) a odezvu.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Ano vybrat opravdu nebylo moc z čeho a musel bych asi sáhnout po nějakém TN s 144 hz 27 a musel bych prosit aby mělo 1440 p, druhá možnost byla přidat několik tisíc, a na to nebylo.

dám sem potom info.
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Tak se s vámi podělím o dojmy,

po sestavení monitoru jsem nerozjel asi můj už zastaralý DVI kabel, takže jsem byl nucen použít jejich hdmi, každopádně se na monitoru objevil obraz v 1440p.

Jsem unešený z barvy, nehledě k IPS panelu, teď si otevřu photoshop a hodně místa, jako majitel staršího monitoru fakt cítím ten rozdíl a je krása na to koukat, ve hrách taky, byl jsem překvapený že těch 1440 p ten obraz pěkně přiostřil, 4 k to není ale je to hodně pěkné.

Co až tak pěkné není je výkon ve hrách kde AC:Unity ve 1440p s gtx 980 na 1480/8000 cca 45-50 fps víc ne, bez šance :D

Dostanu se k té odezvě, ano, je to cítit, v GW2 a podobných hrách moc né, ale Assasin jak hýbu s myší, a ještě na malých fps se to posekává, tak se mi stane že se mi ani nechce otočit kamera.

ve FC4 střelba miření... půl bídy, dá se to přežít ale opravdu na progaming NE-E :)

Dotu 2 ještě otestuju ale mega problém to snad nebude, jinak na moji myšši razer Imperator jsem byl nucen zvýšit dpi, větší plocha je znát, a podložka bude asi taky nutnost.

Jsem rád že jsem dosud nezaznamenal žádný vadný bod.

Dávám za pravdu Zenithovi, úplně zatratit ho herně nejde, ale v quakelive by jste asi dostali railgunem :) pro mé účely to ježdění v GTA zvládne :)

dal bych vám nejraději fotky ale nemám čim fotit.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“