Renderování (GPU vs CPU)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Renderování (GPU vs CPU)

Příspěvek od xPIXELx »

Dobrý den.

Budu nejspíše pořizovat procesor typu i7 5820K kvůli tvorbě grafiky a rychlému chodu atd. CPU má HT a bude mít asi základní takt. ( Max přetaktování do 4 GHz)
Dále bych k tomu pořídil nějakou GTX 970 jak už pro hraní tak pro pomoc při renderu.
Moje otázka zní: Která z komponents má vyšší výpočetní výkon?

Nechci Vás zkoušet ale nemám v tom úplně jasno. Myslel jsem, že CUDA jsou jen pomocná jádra bez vysokého výkonu a hlavní práci potahá procesor a CUDA sníží renderovací čas maximálně o minuty. Nedávno mne kdosi chtěl vyvést z omylu a tvrdí, že CUDA obecně mají 100x vyšší výpočetní výkon než vlákna tohoto CPU...
I love PCtuning
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Renderování (GPU vs CPU)

Příspěvek od X-COM »

Je třeba řešit konkrétní program a konkrétní činnost v něm.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
xPIXELx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xPIXELx »

Ok myslím programy Sony Vegas/AE CS6 :) dejme tomu že budeme renderovat libovolný projekt.
I love PCtuning
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

After Effect CC funguje na OpenGL a CUDA se tam pouziva jen pro 3D renderer. Maxwell i Kepler zase zaostava za Fermi GTX580 z pohledu CUDA.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“