Jakou náhradu za tiskárnu Canon MG5250

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
jamaica

Jakou náhradu za tiskárnu Canon MG5250

Příspěvek od jamaica »

Včera mi tiskárna Canon MG5250 oznámila chybu B200 a přestala jak koliv fungovat. Dohledal sem že to bude chyba tiskové hlavy. Hlavu sem zkusil odmočit v horké vodě ale bez výsledku. Vypadá to na mrtvolu. Takže potřebuju najít nějaký řešení.

1 - nová tisková hlava - kde ji koupit nejlevněji? Popřípadě neměl by někdo použitou ale funkční?

2 - nová tiskárna. Je nějaký současný inkoustový model od Canonu do kterého mi pujdou inkousty z MG5250 - CLI526 CMYK + PGI525 BK? Mam doma pár sad a rád bych je upotřebil.

3 - místo inkoustu koupit multifunkční laserovou. Jakou? Chci co nejmenší pořizovací cenu a co nejmenší náklady na nové tonery. Fotky netisknu. Běžný barevný tisk.

Uvítám všechny návrhy a nápady.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jakou náhradu za tiskárnu Canon MG5250

Příspěvek od Shaquille »

Zkus kouknout na epson tiskárny řady Lxxx. Mají "tankový" systém inkoustu. Náklady na tisk by měly být ještě nižší než laserový tisk (4 haléře na tisk černé a 11 haléřů na tisk barevné strany). Vyšší pořizovací cena je kompenzovaná tím, že dostaneš tiskárnu s větsím obsahem inkoustu než u konkurence (Dodává se s inkoustem pro tisk až 12 000 černobílých a 6 500 barevných stran).
https://www.epson.cz/cz/cz/viewcon/corp ... &WT.z_ap=0
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Teď na to zrovna koukám. Mám jen obavu aby tam epson neměl nějaký to kurvítko a za dva roky nebylo po tiskárně.
Prozatim sem rozběhal stávající "upečenou" hlavu. Přelepil sem konektory na barevný inkoust a jede aspoň černobíle.
hlavaB.jpg
Třeba to někomu pomuže.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Nepredpokladam, ze by to pro ne melo nejaky vyznam. Tiskarny byly dokonce dotovany, vyrobce zil ze spotrebaku. Priznam ale, ze uz jsem z tiskoveho byznysu nejaky ten patek venku, situace se mohla zmenit (ale nemyslim si).
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Ještě taková "záludná" otázka.
Jak moc je velké riziko koupit novou tiskovou hlavu do stávající tiskárny? Cena hlavy 2 tisíce, stáří tiskárny přes 3 roky. Nijak extra moc toho nenatiskla.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Ahoj,

1)novou hlavu nemá cenu řešit, cena je vysoká všude. Chyba b200 je nejčastější chyba tiskové hlavy.
2)nekoupíš novou tiskárnu, která ty náplně bere, jedině bazar - do toho bych nešel
3)nevím kolik toho vytiskneš, ale musíš počítat s investicí 6 tisíc do tiskárny (startovací tonery na cca 500stran) - poté další investice 4 tisíce do tonerů = a jsi na 10 tisících, sice ti může vydržet roky, ale za tu enu můžeš mít několik inkoustových tiskáren

INK tank systém - fajn, pokud tiskneš hodně, pokud jednou týdne budeš to před každým tiskem muset čistit. Chce to čast otisknout.

Pro tvoje účely doporučím MG 5550 : http://www.tsbohemia.cz/canon-pixma-mg5550_d181442.html

Poté celá sada náplní 329 Kč http://www.naplnka.cz/canon-pgi-550-cli ... mpatibilni
Naposledy upravil(a) Suke001 dne čtv 19. bře 2015, 14:13, celkem upraveno 1 x.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Nejsem si jist jestli bych si tou MG5550 nějak pomohl. Myslím provedením. Asi se budu muset jít na ni někam podivat.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Co ti chybí co se týká provedení ? Dám ti radu, nesnaž se pořídit tiskárnu, kterou máš v plánu mít na dlouho. To platí obecně pro všechny IT věci, doba jde tak dopředu.. Za 2 roky to tu budeš řešit znovu.
Mg 5550 je nejprodávanější a splňuje vše pro domácí tisk.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Já vim že to jde rychle dopředu. Napadlo mě i koupit nějakou laserovou barevnou multifunkci. Kdybych nepotřeboval kopírovat a skenovat tak sou levný laserový tiskárny v barvě.
Neměl by někdo nějaký tip?Není někde něco ve slevě kolem 5k?
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Takže pokud potřebuješ multifunkci tak třeba :
http://www.tsbohemia.cz/hp-color-laserj ... 85413.html
Ale pozor, obsahuje pouze startovací toner, takže počítej s další investicí jak dojde.
Origo toner tě vyjde na cca 1450x4=5800 Kč což je celkem ranec.
Hodně lidí na to nemyslím a pak nechápou.
Ovšem v alternativním provedení to už není tak hrozné :
http://www.naplnka.cz/vyberte-typ-tiska ... /mfp-m176n
549,- kč za kus

Pokud se zaměříme na klasickou (bez multifunkce) tak dobře vychází :
http://www.tsbohemia.cz/hp-color-laserj ... 82567.html
3400,- tiskárna
Spotřebák - v originále pořád stejné cca 1400,- toner x 4 = 5600 Kč
Alternativa vychází taky slušně : http://www.naplnka.cz/vyberte-typ-tiska ... et/cp-1025
440 kč za kus

Doufám, že jsem ti trochu pomohl. Kdyžtak se ptej.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

To HP vypadá celkem dobře. Jen kdyby se dala ta tiskárna sehnat do 5k. Cena neorigo tonerů je hodně dobrá.

Co třeba tenhle Samsung? Jak je na tom ve srovnání s tím HP -Samsung SL-C460W/See www.tsbohemia.cz/samsung-sl-c460w-see_d177753.html
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Projel sem eshopy a po "zralé" úvaze se rozhoduju jít do laserovky. Která z těchto vybraných by byla ta nej? V budoucnu se budou určitě používat neoriginální tonery.

Samsung SL-C460W
HP Color LaserJet Pro MFP M176n
Xerox WorkCentre 6025V
Xerox WorkCentre 6025BI
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

jamaica píše:To HP vypadá celkem dobře. Jen kdyby se dala ta tiskárna sehnat do 5k. Cena neorigo tonerů je hodně dobrá.

Co třeba tenhle Samsung? Jak je na tom ve srovnání s tím HP -Samsung SL-C460W/See http://www.tsbohemia.cz/samsung-sl-c460 ... 77753.html
Barevné Samsungy nic moc dle mého, ale za stejné peníze jak HP má NFC a WIFI, takže se to může hodit. Tonery za 899,- kč kus http://www.naplnka.cz/vyberte-typ-cartr ... y/clt-406s
jamaica píše:Projel sem eshopy a po "zralé" úvaze se rozhoduju jít do laserovky. Která z těchto vybraných by byla ta nej? V budoucnu se budou určitě používat neoriginální tonery.

Samsung SL-C460W
HP Color LaserJet Pro MFP M176n
Xerox WorkCentre 6025V
Xerox WorkCentre 6025BI
Do toho Xeroxu zatím nejsou alternativní tonery, a origo jsou poměrně drahé. Jinak proti Xeroxu nic.
Osobně bych bral to Hpčko, přijde mi jako nejlepší volba.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Na ten Xerox se časem objeví alternativní náplně ne? Z těch multifunkcí mi přijde nejlepší. Tedy vzhledem k cenám tonerů na ten Samsung. A tonery na předchozí modely Xeroxu stojí přibližně stejně jak na to HP.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Určitě budou, ten Xerox neni špatný, klidně do něj běž.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

OK, díky za pomoc s výběrem. Včera sem koupil použitou tiskovou hlavu z 5150 za 200kč. Když se mi nepodaří tiskárna rozjet tak bude Xerox.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Určitě, dej vědět, jak si dopadl. 200 kč za hlavu není moc, otázka je jestli je funkční :)
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Dám vědět jestli bude fungovat. Hlava je na cestě. Risknul sem to. Kdyby se mi ji podařilo rozjet tak to bude za dvě kila fajn. Pokud ne tak mg odnesu do sběrného dvora (po ráně kladivem) a půjdu koupit laser.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

hlava z MG5150 tisknout nebude. Není kompatibilní. Objevila se mi chyba U052 - nesprávná tisková hlava. Grrrr.
Nějaký nápad jak to vyřešit? Krom koupě jiný hlavy nebo vyhození tiskárny.
jamaica

Příspěvek od jamaica »

Rozmýšlím pořád jestli investovat do laserové 6k nebo koupit inkoustovou za 2k. Existuje inkoustová tiskárna v cenové relaci 2k která užívá více samostatných inkoustů, má WiFi a hlavně zásobník na papír? Nevadila by mi multifunkce od Canonu ale musí mít zásobník.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“