Restart PC hned po POST

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Pecaaa
Nováček
Nováček

Restart PC hned po POST

Příspěvek od Pecaaa »

Dobry vecer,
po vymene zdroje se mi PC zaseklo v restartujici se smyčce. Kdyz PC zapnu, probehnou 3 restarty kdy se na obrazovce nic neobjevi, ale ventilator na CPU se roztoci. Poté se ventilator rozbehne naplno POST zahlasi 1 kratke pipnutí s tim ze je vse OK, objevi se logo vyrobce na monitoru a PC se restartuje. Tohle se deje porad dokola. Vyzkousel jsem vsechny moduly Ram i presazeni CPU.
Pc mam ted zapojene jen v sestave MB+CPU+1x4GB Ram mimo case.
Nemate nekdo tuseni jestli je problem v CPU nebo MB? Prave ted to nemam, jak otestovat.
Predem vam vsem dekuji za rady a nazory.
Sestava : i5 2500k,GA-Z68A-D3H-B3,Kingston 1600Mhz(4*4GB),PSU Seasonic 750W otestovano i na Enermax 500W
Edit.
Problém nastal při změně nastavení BIOSu pro OC. Po uložení se vyskytnul problém, který popisuji výše.
Naposledy upravil(a) Pecaaa dne pát 20. bře 2015, 18:51, celkem upraveno 1 x.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Restart PC hned po POST

Příspěvek od PKBO »

reset biosu jsi dělal ?
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Reset biosu pres jumper i pres vytazeni baterie, spusteni bez baterie. Zacinam byt v koncich..
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Tak jsem zjistil ze se z back up biosu nahrala verze F4, ktera podle cpu support list nepodporuje i5-2500k. Puvodne jsem mel main flashnuty na F13. Diky tomu ze neprojdu pres post tak ani nemuzu udelat flash pres usb na novejsi verzi. Takze posledni vec, co resim je, jaky sehnat cpu, ktery by deska s biosem F4 podporovala, abych mohl udelat flash. Verze BIOSu F4 neni nikde pospana. Pfff.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

ze by z68 nepodporoval nejstaris 2500k se me nezda jelikoz prvni desky p67 ho podporovaly
a ten f4 bios ho urcite podporuje 2500k cko je jedno z prvnich cpu.
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Ahoj, díky za odpověď. Určitě máš pravdu, protože CPU bylo rozpoznáno správně. Desku jsem odnesl do jednoho servisu v Brně-Řečkovicích, kde provedli flash. Předpokládám, že bylo potřeba vypájet čip,flashnout a zpět napájet. S nově flashnutym BIOSem už to funguje normálně. Ted jen doufám, ze když budu ladit OC, tak se nestane to samé znovu..
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

To urcite ne. Jedine co mohli udelat je docasna vymena CPU, stahnout novy bios, ulozit na flash a nabootovat z flashky, kde zmacknou naflashuj bios. To je vsechno.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Problem je, ze se nedalo dostat do BIOSu. Behem POST, hned po zobrazeni frekvence RAM se PC restartovalo. Tohle mi prijde jak poskozeny BIOS nebo neco podobneho. Takze si myslim, ze jedina moznost byla vypajet cip BIOSu a udelat flash externe. Myslim si, ze vymena CPU by nepomohla.
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

S tim bych nepocital. Mozna proste prepnuli switch na crash bios, ktery ma uz vetsina MB a Gigabyte Z68 ho maji myslim od pocatku.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Ale, na desce takový switch neni. Takže mi nejde do hlavy, jak by to šlo udělat.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

nakolik te te vyslo ta oprava poskozenho biosu mma tu jednu desku a je me ji lito vyhodit :-(
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

1. Press and hold power button.
2. system power on (no image on the screen) count five seconds.
3. hold down pressed power button and count more five seconds.
4. Release button and press again (like it power on your computer)
5. If procedures has been successful, motherboard is power on/off and on again with recover system on the screen.
this procedure can be used in all GIGABYTE models with Dual-Bios system.

http://forums.tweaktown.com/gigabyte/33 ... ailed.html
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Ahoj, vyslo to na 600kc. Ten postup, jsem zkousel, ale zadna recovery se mi nespustila. Cely ten Thread sem prosel + mnoho dalsich. Diky
Pecaaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pecaaa »

Problem vyres - prosim o lock.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“