Máš už konečně nějaké statistiky co by to potvrzovali, nebo tu budeš tenhle nonsense opakovat jen tak porád dokola?Hladis píše:.no jak jsem rikal, starsi Titany se taky prodavaly ve svým segmentu "jako rohliky" a prodalo se jich vice nez high-endu od AMD dohromady(největší obchodni retezec s IT v Recku)
GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: GeForce GTX Titan X - info, testy, zkušenosti
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

I tyhle nové Titan X se prodávaj "jak rohlíky" to teda fakt nevim proč, narozdíl od Titanu 1 mě to k němu ale vůbec netahne, nevidim v té kartě vůbec žádnej smysl. Na 1080p stačí 970tka, na 4K je to moc pomalý, tak co... k 1440p 120hz monitorům? Já už jsem to tu párkrát napsal, ta karta nenabízí nic + za chvíli tu bude non-titan verze.
+ Osobně očekávám že narozdíl od původního Titanu poměrně rychle morálně zastará. Za rok přijde Pascall s novou architekturou, co už nebude jen "optimalizace v jádru feature-setem vycházející z Fermi", bude to něco nového a staré karty odpadnou, Titan X bude mezi nimi. Na toto se dá polemizovat, žádné důkazy či podklady k tomu nemam, ale prostě mam takovej pocit.
+ Osobně očekávám že narozdíl od původního Titanu poměrně rychle morálně zastará. Za rok přijde Pascall s novou architekturou, co už nebude jen "optimalizace v jádru feature-setem vycházející z Fermi", bude to něco nového a staré karty odpadnou, Titan X bude mezi nimi. Na toto se dá polemizovat, žádné důkazy či podklady k tomu nemam, ale prostě mam takovej pocit.
- Hladis
- Moderátor

Ja nepochopil prodeje uz prvních Titanu. Spis jsem cekal, ze to koupi par nadsencu, pro který je Tesla proste draha a nejakych par lidi, co nemaji hluboko do kapsy a chteji všechno best. Jenze ten Titan se prodaval neskutecne dobře i rekneme mainstreamovému publiku, coz me dodnes zarazi a u tohole Titanu me to zarazi dvojnasobne. Ano je část trhu, která kupuje uplny high-end bez ohledu na cenu, ale to bylo vždy opravdu dost malo lidi. Jenze Titan se prodava "jak ty rohliky". Něco mi asi unika, nebo dnesnim kupcum nerozumim 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

První Titan měl své kouzlo.
- Nejrychlejší karta na trhu.
- zatim nejlepší stock chladič s radialnim fanem ever (ala pro lidi co nechtěli OC tichej provoz s výfukem ven).
- 6GB Vram oproti 12GB neni z říše nesmyslů, je to dobré mnoštví Vram, a v té době ty GTX680 2GB... a pod, Skyrim (a jiní ) moddeři si konecčně přišli na své.
- Výkon v DP výpočtech, pokud jej někdo potřeboval za 1/4 ceny stejně rychlé tesly.
- Pokud se udělal power unlock tak gigantické OC s výkonem 40-45% nad GTX680.
- Do příchodu Hawaii žádná konkurence na trhu.
- Ideální karta na tehdy top res monitory (1440p/1600p)
Titan X mnoho těchto bodů nesplňuje
- DP je slow.
- 12GB Vram je total hoax overkill co se nepoužije ever. Navíc tyto nové velké moduly na 7Ghz dost topí, maj v loadu až 100 stupňů, ala zde jsou na místě obavy o životnost. Starej Titan tento problém neměl.
- V průměru je větší odběr i hluk chladiče, i když jen o málo.
- Na dnešní top res (4K) výkon opravdu ani náhodou nestačí.
- Po 2 letech nárůst herního výkonu o +- 40% neni zlej (s přihlédnutim k tomu že jsme stále na 28nm) ale ani úžasnej.
Jinými slovy, majitelé starého Titanu maj kartu co je v některejch ohledech s časem stále relevantní. Přišly nové konzole, nové hry, zvedly se nároky na Vram a rázem je ta jeho paměť good, nemá narozdíl od Maxwellu zabugovanej DP1.2. A poslední, DP výpočty krom profi karet umí jen Tahiti Radeony a Titan 1, nic jiného, tzn v tomto ohledu si bude hodně dlouho držet cenu. A hlavně, kor s OC je to dodnes hodně dobrá karta, lepší je jen 980 a TitanX.
To se o Titanu X říci nedá, jeho morální životnost bude velice krátká, přijde Pascall a s ním velké změny v architektuře GPU a stane se hodně rychle irelevantním, možná za 2 roky bude mít Titan 1 vyšší bazarovou hodnotu než Titan X, právě kvůli Cuda DP.
- zatim nejlepší stock chladič s radialnim fanem ever (ala pro lidi co nechtěli OC tichej provoz s výfukem ven).
- 6GB Vram oproti 12GB neni z říše nesmyslů, je to dobré mnoštví Vram, a v té době ty GTX680 2GB... a pod, Skyrim (a jiní ) moddeři si konecčně přišli na své.
- Výkon v DP výpočtech, pokud jej někdo potřeboval za 1/4 ceny stejně rychlé tesly.
- Pokud se udělal power unlock tak gigantické OC s výkonem 40-45% nad GTX680.
- Do příchodu Hawaii žádná konkurence na trhu.
- Ideální karta na tehdy top res monitory (1440p/1600p)
Titan X mnoho těchto bodů nesplňuje
- DP je slow.
- 12GB Vram je total hoax overkill co se nepoužije ever. Navíc tyto nové velké moduly na 7Ghz dost topí, maj v loadu až 100 stupňů, ala zde jsou na místě obavy o životnost. Starej Titan tento problém neměl.
- V průměru je větší odběr i hluk chladiče, i když jen o málo.
- Na dnešní top res (4K) výkon opravdu ani náhodou nestačí.
- Po 2 letech nárůst herního výkonu o +- 40% neni zlej (s přihlédnutim k tomu že jsme stále na 28nm) ale ani úžasnej.
Jinými slovy, majitelé starého Titanu maj kartu co je v některejch ohledech s časem stále relevantní. Přišly nové konzole, nové hry, zvedly se nároky na Vram a rázem je ta jeho paměť good, nemá narozdíl od Maxwellu zabugovanej DP1.2. A poslední, DP výpočty krom profi karet umí jen Tahiti Radeony a Titan 1, nic jiného, tzn v tomto ohledu si bude hodně dlouho držet cenu. A hlavně, kor s OC je to dodnes hodně dobrá karta, lepší je jen 980 a TitanX.
To se o Titanu X říci nedá, jeho morální životnost bude velice krátká, přijde Pascall a s ním velké změny v architektuře GPU a stane se hodně rychle irelevantním, možná za 2 roky bude mít Titan 1 vyšší bazarovou hodnotu než Titan X, právě kvůli Cuda DP.
- Hladis
- Moderátor

No ale i u prvního Titanu ty "vyhody" jsou pro mainstream hrace problematicky.
Nejrychlejsi karta..... ok, ale to je trochu malo na prodej "rohliku" za 30k a vedelo se, ze musí vyjit full cip.
Ten chladic není nic, proc by se po tom mel každý vrhnout. Naopak je tam absence nereferenci.
6GB VRAM bylo jistou výhodou. Na Nexusu se stal Titan modou kvůli modovani, ale stále to nemůže delat tak velky prodeje.
DP pouziva fakt malo lidi. Nemyslim ze tech co potrebuji DP je zase tolik.
Ono dost mainstream lidi se v kartách nehrabe a nejaka změna BIOSu a vetsi laborovani není bezny u normálních hracu, tedy ty vetsiny kupujicich.
No proste extra draha karta za 30 koliku, rekneme predrazeny produkt pro uzkou skupinu zakazniku. Jo mela nejaky serepetičky navíc, ale nic proc by se mel bezny zakaznik po ty karte utlouct a znásilnit peněženku. A ted TITAN-X je sice ted zase nevykonejsi kartou, ale to je asi tak všechno. Ma navic silenou porci VRAM a dobrou spotřebu s OC potenciálem, jenze je to ještě min věci, proc za to dat znovu 30 koliku. No a zase se to prodava dobře..... proste něco mi unika. I karty za 20 koliku byly kdysi uz vesmes predrazeny zboží pro par nadsencu a neprodávalo se jich nikdy tolik.
Nejrychlejsi karta..... ok, ale to je trochu malo na prodej "rohliku" za 30k a vedelo se, ze musí vyjit full cip.
Ten chladic není nic, proc by se po tom mel každý vrhnout. Naopak je tam absence nereferenci.
6GB VRAM bylo jistou výhodou. Na Nexusu se stal Titan modou kvůli modovani, ale stále to nemůže delat tak velky prodeje.
DP pouziva fakt malo lidi. Nemyslim ze tech co potrebuji DP je zase tolik.
Ono dost mainstream lidi se v kartách nehrabe a nejaka změna BIOSu a vetsi laborovani není bezny u normálních hracu, tedy ty vetsiny kupujicich.
No proste extra draha karta za 30 koliku, rekneme predrazeny produkt pro uzkou skupinu zakazniku. Jo mela nejaky serepetičky navíc, ale nic proc by se mel bezny zakaznik po ty karte utlouct a znásilnit peněženku. A ted TITAN-X je sice ted zase nevykonejsi kartou, ale to je asi tak všechno. Ma navic silenou porci VRAM a dobrou spotřebu s OC potenciálem, jenze je to ještě min věci, proc za to dat znovu 30 koliku. No a zase se to prodava dobře..... proste něco mi unika. I karty za 20 koliku byly kdysi uz vesmes predrazeny zboží pro par nadsencu a neprodávalo se jich nikdy tolik.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak ty myslíš že Titanan kupovali mainstream zákazníci? Já si mysli že těch bylo minimum, nebo pro těch pár to byl aura hype, ala něco jako bejvala Ultra, Titan je nástupce ultry, prostě top high end model. A Titan 1 nestál 30 klacků stál 23 klacků, novej stojí 34 klacků, protože dolar....
Každopádně ten hype je asi tak to jediné čím bych si vysvětlil prodeje Titanu X, pro mě naprosto nezajímavá karta, kor když víme, předem víme, že tu bude 980TI (nebo jak to pojmenujou) citelně levněji se stejnejma specs a "jen" 6GB Vram, a to "jen je u této karty snad i výhoda, protože vypadnou ty přehřejvající se moduly ze zadní strany PCB.
Každopádně ten hype je asi tak to jediné čím bych si vysvětlil prodeje Titanu X, pro mě naprosto nezajímavá karta, kor když víme, předem víme, že tu bude 980TI (nebo jak to pojmenujou) citelně levněji se stejnejma specs a "jen" 6GB Vram, a to "jen je u této karty snad i výhoda, protože vypadnou ty přehřejvající se moduly ze zadní strany PCB.
- Hladis
- Moderátor

Pokud nekupovali i mainstream zakaznici, tak kdo teda. Ze by svet tak zbohatl a poptávka po ultra high-endu do desktopu tak stoupla ? Vzhledem k vyvoji v desktopu bych spis cekal skluz a ne ze se to tak dobře proda. Musel zapracovat nejaky podvedomy reflex, nebo nejaky hype na sociálních sitich ci co, ze si množství lidi reklo, "tu kartu musim mit".
- michal3d
- Začátečník

- platí aj pre Titan XDOC_ZENITH píše:První Titan měl své kouzlo.
- platí aj pre Titan XDOC_ZENITH píše: - zatim nejlepší stock chladič s radialnim fanem ever (ala pro lidi co nechtěli OC tichej provoz s výfukem ven).
- 6 GB VRAM bolo vtedy rovnako "z říše nesmyslů" jak je teraz 12 GB, tak ako Titan mal 3-násobok VRAM oproti GTX680, tak má aj teraz Titan X 3-násobok VRAM oproti GTX980DOC_ZENITH píše: - 6GB Vram oproti 12GB neni z říše nesmyslů, je to dobré mnoštví Vram, a v té době ty GTX680 2GB... a pod, Skyrim (a jiní ) moddeři si konecčně přišli na své.
- to je asi naozaj jediná výhoda prvého Titanu, otázka ale je, koľko majiteľov tej grafiky to využilo, keď nič iné, aspoň na nejaký benchmark.DOC_ZENITH píše: - Výkon v DP výpočtech, pokud jej někdo potřeboval za 1/4 ceny stejně rychlé tesly.
- to možno platí aj pre Titan XDOC_ZENITH píše: - Pokud se udělal power unlock tak gigantické OC s výkonem 40-45% nad GTX680.
- to platí aj pre Titan XDOC_ZENITH píše: - Do příchodu Hawaii žádná konkurence na trhu.
- tak to teda rozhodne ne, prvý Titan bol ideálny na FullHD, na 1440p/1600p je ideálny práve Titan X, Titan už v dobe vydania na to nemal výkon, minimálne nie úmerný cene, FC3 na priemerných 32 FPS, tak to mi fakt ideálne neprijde...DOC_ZENITH píše: - Ideální karta na tehdy top res monitory (1440p/1600p)
http://www.techpowerup.com/reviews/NVID ... an/15.html
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Máš pravdu, pozice Titanu X je z herního pohledu identická vůči 980 jako byla Titanu 1 vs 680.
- Hladis
- Moderátor

Ja proste nevim. Ani tehdejších Ulter se neprodávalo tolik. To byly často karty spis marketingovy, s honbou za nejvykonejsi kartou na trhu, ale jejich prodej byl proste malej, ne-li marginalni. A najednou se s Keplerem toto zlomi a ultrahighend karta mizi z pultu tak rychle, ze se musí cekat na dodavky. WTF.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Protoze NV berou lidi jako Apple uz se to tu resilo.Je to luxusni zbozi a clovek to kupuje jen aby ukazal ze na to ma.
Karta proste dobre vypada diky jejich chladici, kterej zacali pouzivat na GTX690.A tehdy to byla prvni jejich luxusni karta a od ty doby berou lidi NV jako apple.
Karta proste dobre vypada diky jejich chladici, kterej zacali pouzivat na GTX690.A tehdy to byla prvni jejich luxusni karta a od ty doby berou lidi NV jako apple.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Hmm, mi jsme celkem chudá země, takže nevim jestli je to relevantní ale moje zkušenosti z CZC toto nepotvrzují.
Za těch xx let jsem se jen párkrát setkal s kompama stavěnejma pro cenu a ne pro výkon, pro "prestiž" se nestavělo nikdy nic ever.
Pamatuji jednoho rusáka v polovině roku 2007 co odmítnul můj návrh "nej sestavy" s tim že tam nebyly dvě 8800 ultry, ale místo nich jsem tam hodil dvě BFG 8800GTX OC (které byly rychlejší jak stock ultra a stály o 6K méně). Tak jsem je dal pryč a šly tam ultry, on to vysvětlil s tim že doma ukáže fakturu a čím víc ten komp stál tím lépe. Ale byl jeden, za těch x let jeden.
Ještě jsem se párkrát setkal se sestavama kde byl třeba core2 extreme + 9800GX2 a byl to komp pro účetní do kanclu, protože ona instituce dostala dotaci na IT a musela jí za každou cenu vyčerpat protože kdyby ne nedostali by příště takovou dotaci...
Ala levárny a korupce za peníze co nebyly jejich, ale luxus PC? to fakt ne.
Titan 1.... moc jsem se s nima na service nesetkával, pár jich bylo ale nic co by vybočovalo z normalu když si vezmu že to 1/2 roku byla top grafika. Po příchodu 780 a pod jsem to neviděl že by to někdo koupil, titan black nebyl na servise nikdy.
Podle mě je to prostě shoda náhod, má určité aura ale klíčová věc že je to osamocená karta v high endu, a když někdo bere tu nej kartu je tu jen tahle, ostatní jsou o celej performace segment níže. Luxus bych do toho netahal, stenej chaldič jak Titan má i stock 770... to je luxus? Aha že....
AMD už dlouho nemělo nejrychlejší GPU. Naposledy dlouhodobě v době Radeonů x19xx, a pak ještě onen půlrok od vydání 5870 do příchodu GTX480. A tehdy? tehdy se po nich jen zaprášilo (AMD totiž nechalo zcela nepochopitelně nízkou cenu), ty karty byly půl roku nedostupné a i po zdražení o 1/4 na některé byly fronty 100+ lidí (reč je jak o 5850 tak o 5870). To nejsilnější se prostě vždy prodává více než by logika diktovala.
AMD tehdy mělo asi dvojnásobnou poptávku než nabídku. A dnes? Dnes musej oddalovat launch produktů aby doprodali staré protože neni poptávka. Co se teda stalo huh? Protože na straně NV je to poslední 10 let +- stejné. Naopak čím dál víc vařej, protože karty dělaj čím dál levnějc a prodávaj čím dál za víc.
Za těch xx let jsem se jen párkrát setkal s kompama stavěnejma pro cenu a ne pro výkon, pro "prestiž" se nestavělo nikdy nic ever.
Pamatuji jednoho rusáka v polovině roku 2007 co odmítnul můj návrh "nej sestavy" s tim že tam nebyly dvě 8800 ultry, ale místo nich jsem tam hodil dvě BFG 8800GTX OC (které byly rychlejší jak stock ultra a stály o 6K méně). Tak jsem je dal pryč a šly tam ultry, on to vysvětlil s tim že doma ukáže fakturu a čím víc ten komp stál tím lépe. Ale byl jeden, za těch x let jeden.
Ještě jsem se párkrát setkal se sestavama kde byl třeba core2 extreme + 9800GX2 a byl to komp pro účetní do kanclu, protože ona instituce dostala dotaci na IT a musela jí za každou cenu vyčerpat protože kdyby ne nedostali by příště takovou dotaci...
Ala levárny a korupce za peníze co nebyly jejich, ale luxus PC? to fakt ne.
Titan 1.... moc jsem se s nima na service nesetkával, pár jich bylo ale nic co by vybočovalo z normalu když si vezmu že to 1/2 roku byla top grafika. Po příchodu 780 a pod jsem to neviděl že by to někdo koupil, titan black nebyl na servise nikdy.
Podle mě je to prostě shoda náhod, má určité aura ale klíčová věc že je to osamocená karta v high endu, a když někdo bere tu nej kartu je tu jen tahle, ostatní jsou o celej performace segment níže. Luxus bych do toho netahal, stenej chaldič jak Titan má i stock 770... to je luxus? Aha že....
AMD už dlouho nemělo nejrychlejší GPU. Naposledy dlouhodobě v době Radeonů x19xx, a pak ještě onen půlrok od vydání 5870 do příchodu GTX480. A tehdy? tehdy se po nich jen zaprášilo (AMD totiž nechalo zcela nepochopitelně nízkou cenu), ty karty byly půl roku nedostupné a i po zdražení o 1/4 na některé byly fronty 100+ lidí (reč je jak o 5850 tak o 5870). To nejsilnější se prostě vždy prodává více než by logika diktovala.
AMD tehdy mělo asi dvojnásobnou poptávku než nabídku. A dnes? Dnes musej oddalovat launch produktů aby doprodali staré protože neni poptávka. Co se teda stalo huh? Protože na straně NV je to poslední 10 let +- stejné. Naopak čím dál víc vařej, protože karty dělaj čím dál levnějc a prodávaj čím dál za víc.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
U nas se Titany jeste ani neprodavaj.Nesmis to brat z pohledu CR.
Proste NV ma jmeno jako Apple a lidi sou ochotny za to platit.Muze za to hlavne ten jejich chladic, kterej ty karty proslavil a taky to, ze od 7970 AMD nic nepredvedlo a NV drzi korunu nejrychlejsi single GPU karty uz 3 roky.
Pokud to ma clovek prirovnat k mobilum tak AMD sou ty levny cinsky telefony a NV je APPLE.
Proste se staci podivat jak ty karty vypadaj ze..
U nv ten jejich chladic a AMD ten plastovej humus co ani nechladi.
Proste NV ma jmeno jako Apple a lidi sou ochotny za to platit.Muze za to hlavne ten jejich chladic, kterej ty karty proslavil a taky to, ze od 7970 AMD nic nepredvedlo a NV drzi korunu nejrychlejsi single GPU karty uz 3 roky.
Pokud to ma clovek prirovnat k mobilum tak AMD sou ty levny cinsky telefony a NV je APPLE.
Proste se staci podivat jak ty karty vypadaj ze..
U nv ten jejich chladic a AMD ten plastovej humus co ani nechladi.
Naposledy upravil(a) HEAD dne čtv 2. dub 2015, 05:35, celkem upraveno 1 x.
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vzhled je to posledni, co bych u grafiky resil.
Dulezita je funkcnost a tam ma nv navrch, to ano.
Dulezita je funkcnost a tam ma nv navrch, to ano.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To by ses divil ale v zahranici to resej.Chladic celkove je uplne jina liga nez cokoliv od AMD at uz vzhledem a nebo chlazenim.
Lidi co daj 1000dolaru za grafiku chtej aby vypadala dobre a draze a nechtej kartu s nakym plastovym hucakem.
Edit:nezaujata a nezaplacena recenze na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=z7r1UkaebRU
Lidi co daj 1000dolaru za grafiku chtej aby vypadala dobre a draze a nechtej kartu s nakym plastovym hucakem.
Edit:nezaujata a nezaplacena recenze na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=z7r1UkaebRU
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Já s timhle prostě nesouhlasim, NV nemá zdaleka takové jméno jako Apple ani vzdáleně. Posledních pár let má lepší řešení, ano, ale styl "beru Titana protože si to můžu dovolit" to fakt nehrozí. Z pohledu retardovanejch zbohatlíků co takhle přemejšlej je PC gaming něco dětinského co nikoho nezajímá.Proste NV ma jmeno jako Apple
//Krteq - promaz OT
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Njn, já tohlento řešim a proto mam NV, ale je to spíš shoda náhod, já mam to co je lepší a když to nestojí o majlant více tam mi navadí si připlatit (dejme tomu do 20%), neberu karty dle toho že zvítězej v recenzi v poměru cena/výkon s average fps bez TRAA a na AF auto + optimizations online že....
Takže jsem teď u NV, ale ten důvod neni ňáká pověst nebo proestiž, jsou to fakta, kdyby ale AMD mělo tyto fakta a NV díky ňáké "prestiži" drtila, tak bych asi zrovna radostí neskákal. Já jsem ATI měl naposledy X1800XT od HD řad mi SW/drivery prostě nevyhovujou.
Všimnul jsem si jedné věci, drtivá většina slavnejch osobností PC gamingu... dejme tomu třeba Total Biscuit a podobní, nikdo z nich nemá AMD grafiku. Niko, všichni maj NV a když upgradujou o AMD ani nepřemejšlej jako o alternativě, vůbec o tom neni diskuze. To samé PC na Esports turnajích, nikdo je nestaví na AMD. Je tam třeba shitová GTX760, tam mohla bejt Hawaii že? Ale neni... takže on je to nakonec hlavně marketing fail.
Edit: Krtek mi promáznul post na kterej jsem reagoval! Hladis ví o čem píšu, byl to jeho post.
Takže jsem teď u NV, ale ten důvod neni ňáká pověst nebo proestiž, jsou to fakta, kdyby ale AMD mělo tyto fakta a NV díky ňáké "prestiži" drtila, tak bych asi zrovna radostí neskákal. Já jsem ATI měl naposledy X1800XT od HD řad mi SW/drivery prostě nevyhovujou.
Všimnul jsem si jedné věci, drtivá většina slavnejch osobností PC gamingu... dejme tomu třeba Total Biscuit a podobní, nikdo z nich nemá AMD grafiku. Niko, všichni maj NV a když upgradujou o AMD ani nepřemejšlej jako o alternativě, vůbec o tom neni diskuze. To samé PC na Esports turnajích, nikdo je nestaví na AMD. Je tam třeba shitová GTX760, tam mohla bejt Hawaii že? Ale neni... takže on je to nakonec hlavně marketing fail.
Edit: Krtek mi promáznul post na kterej jsem reagoval! Hladis ví o čem píšu, byl to jeho post.
- Hladis
- Moderátor

Heh dobry promaz neOT a tedy ztrata kontextu prodejů Titanů
No a tyhle novy "hvezdy" socialnich siti, kam patri i prostor YouTube, tak ti delaji svým zpusobem velkou reklamu. Když si projedes recenze Titana-X na Youtube (dost jich tu daval HEAD) , tak vesmes všechny vyjdou pozitivne a jaky je to delo. Pod tim příspěvky ve smyslu: "take my money". Když si clovek da cely kontext dohromady, tak mu vyjde, proc se asi Titan-X takhle prodava a s nim i další nV karty.
No a tyhle novy "hvezdy" socialnich siti, kam patri i prostor YouTube, tak ti delaji svým zpusobem velkou reklamu. Když si projedes recenze Titana-X na Youtube (dost jich tu daval HEAD) , tak vesmes všechny vyjdou pozitivne a jaky je to delo. Pod tim příspěvky ve smyslu: "take my money". Když si clovek da cely kontext dohromady, tak mu vyjde, proc se asi Titan-X takhle prodava a s nim i další nV karty.
- Raikkonen
- Začátečník

-
IMHO Titány se tak dobře prodávají taky proto, že přijdou jako první na silnějším jádru, který jinde není a objeví se až později. Když totiž nepočítáme dvoujádrovky, tak snad vždy předtím byla Ultra, Platinum nebo jinak pojmenovaná top edice jen přetaktovaným highendem, případně s více pamětí. Takže pak když je v tu chvíli na výběr mezi novým Titánem a pomalejším současným highendem, tak ten rozdíl výkonu + časová exkluzivita tu koupi dost ospravedlňuje. Proto si myslím, že kupci Titánu nejsou jen ti, co běžně kupují jen nej produkt, ale přetáhla se tam i značná část lidí, co jednou za čas kupuje highendovou kartu. To by bylo docela zajímavé, kdyby někdo udělal průzkum kupujících, kolik % kupujících původního Titánu přesedlalo už na novější verzi...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

U mě Titan 1 spadal pod tento argument "koupim zas top high end" protože jsem tehdy od GTX480 nic nekoupil, měl jsem na testy 670tku, HD7970/7950 a pod ale moc mě nepřesvědčili. A pak bum Titan, ale Titan X... ee, ta logika tam tentokrát neplatí, hlavně kvůli ceně (kurz dolaru) a tím že stará karta ještě morálně nezastarala.