Pomoc s oživením ati4870

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
souky5
Začátečník
Začátečník

Pomoc s oživením ati4870

Příspěvek od souky5 »

Ahoj, potřeboval bych poradit jak mám oživit gk znamí mi jí donesl stím že běžela bez problému do doby než do ní dávál bios a v procesu mu cerka vypla kompa od el. udělal jsem si flashku s atiflash bios sem stáhnul http://www.techpowerup.com výsledek je ten že když dám gk jako vychozí tak se pc při zapnutí 3x snaží rozjet je slyšet prudký roztočení ventilatorů na gk a svití 3/4 diod červeně a na monitoru se ukaže na chvilku rosipanej obraz a nic.
souky5
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc s oživením ati4870

Příspěvek od souky5 »

HD4870 GDDR5 PCE-E DUAL DVI/TVO
PN 188-01E85-001SA SKU# 11133-00
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nesmí bejt jako výchozí, musíš naběhnout s jinou grafikou, pokud možno ne od AMD (aby nenastal zmatek při určování grafiky na flash) primární je totiž vždy ta ze které se posrtovalo a primary u ATIflashe neni GPU number 1 ale GPU number 0, na to nezapomínat. ) Prostě naběhnou s jinou GPU přičemž tahle musí být v systému, a zkusit flashnout z dosu, pokud jí ATIflash pod dosem v systém,u neuvidí, je mrtvá. Už se mi to u radeonů bohužel stalo, nemaj něco jako bootblock a když se bios total killne tak je to game over. Proto ty modernější série maj switch na dual bios.
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

Ahoj, dík hele mám v integrovanou grafiku zní mi jede obraz v dosu sem dal atiflash -t 0 výsledek je pass pak dám atiflash -p 0 bios z techpoweru a výsledek je ten jak sem psal když nechám integrovanou gk tak ve windowsu se mi ta 4870 hlasí a v gpu-z vypisu kraviny :(
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

Vipadá takle:
moje_hd4870.jpg
na chladiči:p/n7120777000g
ze zadu:HD4870 GDDR5 PCE-E DUAL DVI/TVO
PN 188-01E85-001SA SKU# 11133-00
jde mi o to jestli tam dávám správný bios stahoval sem od http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... emSize=512
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

souky5 píše:... výsledek je ten že když dám gk jako vychozí tak se pc při zapnutí 3x snaží rozjet je slyšet prudký roztočení ventilatorů na gk a svití 3/4 diod červeně a na monitoru se ukaže na chvilku rosipanej obraz a nic.
Mrkni na PCB a napiš přesně jaké diody svítí červeně - viz. FAQ Radeony HD3000-HD4000: Hardware - obecné problémy a dotazy
HD4870 LED
D1601 - svítí červeně -> Kritická teplota
D1602 - svítí červeně -> Vytažený externí napájecí konektor A
D1603 - svítí červeně -> Vytažený externí napájecí konektor B
D601 - svítí červeně -> Kritická chyba napájení jádra (GPU)

...U HD4870 se při BOOTu/POSTu ventilátor chladiče karty roztočí na plně otáčky a probliknou 3 ze 4 LED diod (D601 se nerozsvítí). Není důvod k panice, karta provádí vlastní POST test. Je to standartní proces při spouštění. To samé platí pro HD4870X2, jen probliknou 3 z 5 diod (D5 a D7 se nerozsvítí).
Vzhledem k tvýmu pravopisu se divím, že se ti to vůbec podařilo flashnout :mrgreen:
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

D1602 D1601 D1603 při zapnutí 3x se prudce roztočí ventilator na gk pak zhasnout diody a pc se načte do systemu obraz není ale slyším vítejte v systemu.

když není jako hlavní ta 4870 tak v gpu-z se už normálně zobrazí instaloval sem i drivery bez problémů při zapnutí pc se taky chová normálně jestli sem četl správně to svícení diod.

když ji dám jako hlavní tak je černý obraz pak se na chvilku ukáže rozsipaně a modrá tabulka která je taky rozsipaná a konec.
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

Nikdo neví jak mi pomoc ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pokud ti proběhl v dosu flash a karta stále nepostuje tak je prostě mrtvá.
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

tušil sem to je, a ješte mám doma hd5770 pro mac a chtěl sem se zeptat jestli nejde udělat nějaká úprava aby šla plnohodnotě pod Win. dík
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No, mac karty (už je to dávno nevim jestli se něco nezměnilo) šly flashnout na win verzi. Naopak to bez modů nejde protože MAC karty maj vyzicky větší ROMku. Flashoval jsem takhle z mac na PC 3DFX Voodoo5 a Geforce 6800ultra, a z 6800GTS PC na 6800GT MAC. Ale u novejch karet nevim, teoreticky by to stále jít mělo.
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

no na internetu sem postup nenašel tak jak se ti to povedlo zvětšit když tam dám bios pro pc verzi té karty tak nepůjde
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jak zvětšit? Když je větší romka než bios tak to nevadí, prostě druhá půlka zůstane prázdná a karta normálně pojede. Teď jsem rychle googloval a lidi modovali 5770 PC na mac verze (kde se musí bios modovat a osekávat aby se vešel do malé romky, pokud jí člověk nechce přeletovávat), tzn nazpět by to mělo jít naprosto samo a easy, prostě jí tam prdni a stejnym stylem jako jsi se snažil oživit tu 4870 tam flashni bios z referenční 5770 pro PC, a měla by pak naběhnout.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Pokud by si potřeboval přehodit romku, neni problém...v poslední době tady přehazujem jabko romky sem a tam, jak na běžícím pásu :) takže není problém osadit, flashnout libovolně...prostě cokoliv.
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

skoušel sem to ale karta vůbec nenaběhne
ten co sem skoušel http://leteckaposta.cz/676130283
záloha starého http://leteckaposta.cz/221221987

zelený štítek
model:ati radeon hd 5770 1gb
p/n 102c0160100
s/n 64104001439

bíly štítek 71205840h0g (040a3f)
souky5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od souky5 »

tak sem to rozjel v původní rom sem upravil id hw a to je vše musím jí dát do těla abych to vyzkoušel :)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“