Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Magicie
- Začátečník

Re: Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]
Aha, jak ctu udrzba co x mesicu, tak v tom pripade inklinoval asi radeji ke klasice
. Vycisteni prachu mi prijde snazsi.
- MrJojo97
- Začátečník

-
Tak myslim ze raz za 4mesiace si najst 2-3 hodinky na udrzbu svojho stroja nieje az také hrozné 
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- Magicie
- Začátečník

To uz je pak o tom kdo komu slouzi. Ja preferuji, ze PC slouzi mne. Takhle bych si mohl rovnou poridit akvarko, nebo dokonce zacit umyvat sam namisto mycky auto, hrozna predstava
.
Jinak k tem sestavam, co tedy doporucujete kdyby se zvazovalo to GFX 970 SLI? Je nejaka alternativa at muzu vybrat napr. ze 3 tu nejlepsi?
Jinak k tem sestavam, co tedy doporucujete kdyby se zvazovalo to GFX 970 SLI? Je nejaka alternativa at muzu vybrat napr. ze 3 tu nejlepsi?
- MrJojo97
- Začátečník

-
Tak asi ostaneme pri prvom návrhu čiže vzduch...
Ešte by som sa rád spýtal ak to tu uz nezaznelo aké programy použivate na prácu?
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V takove situaci neni realne vubec kupovat skladacku, protoze vlastne hledas znackovou sestavu, kterou nekdo navrhnul a vymyslel tak, aby ve standardnim prostredi lezela pod stolem po dobu zivotnosti bez zasahu 3 - 5let. Jen se nesmis divit, ze si rezim biosu resi udrzbu po svem a periodicky spousti samocistici rezim, znamy jako start rakety Saturn5 (po atomove bombe 2. nejhlucnejsi objekt, ktery kdy lidstvo vymyslelo) a zvedne otacky ventilatoru mimo bezne provozni hodnoty.
Tohle umi nase Dell Precision moc dobre, ale vydrzet se u toho neda. Vlastne cele vlakno je jeden velky zmatek a odporujes snad v kazde odpovedi. Co vlastne chces?
Tohle umi nase Dell Precision moc dobre, ale vydrzet se u toho neda. Vlastne cele vlakno je jeden velky zmatek a odporujes snad v kazde odpovedi. Co vlastne chces?
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- Magicie
- Začátečník

80% prace - web, vyvoj , administrativa, obcas virtualizace a grafika. Ja si myslim, ze kdyz uz se stavi takhle vykonne PC s prihlednutim k podpore her asi to nebude limitujici kriterium a ty nastroje pro praci tak nejak pojedou svizne samy od sebe, takze bych to asi radeji nejak nerozepisoval.MrJojo97 píše:![]()
Tak asi ostaneme pri prvom návrhu čiže vzduch...
Ešte by som sa rád spýtal ak to tu uz nezaznelo aké programy použivate na prácu?
Dulezita je tu pro mne ta zminovana rychlost WiFi, aby to nebylo uzke hrdlo pro komunikaci s routerem (nyni podporuje 450+450 Mbps - viz. http://www.linksys.com/en-eu/products/routers/EA4500). Radeji bych mel neco, co uz podporuje na strane PC Dual-Band 802.11ac.
Jestli te ma odpoved na vodni chlazeni dovedla k tomu, ze to ma lezet bez zasahu pod stolem a ze nehledam skladacku, tak to tomu vubec neni. Samozrejme nemam problem PC otevrit, vysat, vycistit, ale 3-4 hod. s udrzbou vodniho chlazeni co x mesicu bych absolvoval az kdyby to melo hluk vetsi, nez-li vysavac/cirkularka/raketa Saturn a nemohl jsem jit cestou vzduchoveho chlazeni.Spring píše: Tohle umi nase Dell Precision moc dobre, ale vydrzet se u toho neda. Vlastne cele vlakno je jeden velky zmatek a odporujes snad v kazde odpovedi. Co vlastne chces?
Tzn. kdyz to shrnu :
- hluk vzduchoveho chlazeni vetraku jako u notebooku = temer pri praci nepostrehnutelne, obcas pri zatezi ano = ok
- rezonujici, hucici vysavac pod stolem = neni ok
Ja osobne preziju tichy vetrak pod stolem, ale urcite jsem nechtel hucici rezonujici kolos. V dB to psat nebudu, snad se chapem.
Pokud znackova sestava odpovidajici pozadavkum existuje, tak je to vyborne. To, co jsi ale napsal neodpovida pozadavku na tichy beh, takze to asi bude spise rypnuti s drobnou reklamou Dellu
Jestli mas navrh budu rad za nejaky odkaz na sestavu, kterou navrhujes pro tyhle potreby pouzit. To je presne to o co mi jde (posledni diskuze smerovala k GFX 970 SLI a sestave na ni + prip. necemu pro srovnani).
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Navrh jsem ti poslal:
Z meho pohledu nemuzu doporucit VGA, protoze o nic nic nevim v kontextu her. Za necele dva roky jsem s GTX770 nahral nekolik hodin, predevsim zkusebne (Steam - Gentoo). Na Dell U3014 slaba a U3014 neni herni monitor (silne rozmazava pri rychlych pohybech - stejne se chovaji i Dell U2414). Ze mam rad Dell a v praci pouzivame Dell s tim nesouvisi, pouze o jejich vlastnostech neco vim. Muzes zmenit Core i5 za Core i7 (dotycny clovek provadi i delid procesoru), avsak pretaktovane Core i5 bude stale silnejsi, nez-li mobilni Core i7QM. Kdybych nenarazil na sestavu pro sveho u sveho znameho chovatele, tez bych o tichych sestavach nevedel a musel jsem velmi prehodnotit pohled na ticho. Na mistni sestavy vlastnim velmi tichou sestavu, ale proti tomu co si nechal stavet znamy zustava hlucna. Zajimal jsem se, jestli by sla takto modifikovat moje i7-5930k a Asus X99WS/IPMI - mam smulu, musim si vystacit se standardnima Arctic, protoze to deska proste neumi a vyhodil bych prachy za nic. V dalsim linku jnajdes kontakt a reference na cloveka, ktery se zabyva tichyma skladackama, tak si to projdi, pobav se snim a potom si poklepej na celo, ze poslouchas lidi jako Natural. Nebo muzes prehodnotit pozadavek na ticho.
# edit pro ilustraci:
https://plus.google.com/photos/+MichalH ... 5228271499
a stale jsi se k nemu nevyjadril. Misto toho tu resis cloveka, ktery v zivote nevidel tichou sestavu a (Nyni to nemyslim jako kritiku na Mr. Lucas, ktery mi MSI Gaming GTX770 poradil, protoze to nemohl vedet) jestli si myslis, ze MSI Gaming, Asus Strix a dalsi nervou jako tur, tak se velice pletes. Accelero nevydava ani 30% toho randalu, ktery delaji tyhle karty, ale stale je hlucne oproti tomu, co stavel znamemu jiz zmineny clovek (stejna GTX770, ale Accelero ma 2x NF-P12-1300 a bez led indikace nevis, jestli to bezi). Produkuji hluk a za tiche je muze pokladat jedine clovek, ktery nikdy neslysel Accelero s chladici Noctua. To uz musis dolu k bedne, prilozit ucho a teprve pote o nich budes vedet. Nyni si to dej do pozadavku "iritujici chladice". Problem tkvi v tom, ze zabere 4 sloty a to se neslucuje s kazdym MB. Dale MB musi umet regulovat konektory podle teploty CPU, VRM a predevsim GPU, aby zbytecne nenavysoval otacky. V sestave Seasonic P 660W - nikoliv proto, jak se, opet zcela mimo, domniva Natural. Seasonic je tam proto, ze do 60% bezi v pasivnim (hybridnim) rezimu a nepusti ventilator i kdyby jsi pretaktoval procesor a grafiku. Stejne moznosti nabizi take Corsair AX a mozna nektery SuperFlower.Spring píše: Ticho
Z meho pohledu nemuzu doporucit VGA, protoze o nic nic nevim v kontextu her. Za necele dva roky jsem s GTX770 nahral nekolik hodin, predevsim zkusebne (Steam - Gentoo). Na Dell U3014 slaba a U3014 neni herni monitor (silne rozmazava pri rychlych pohybech - stejne se chovaji i Dell U2414). Ze mam rad Dell a v praci pouzivame Dell s tim nesouvisi, pouze o jejich vlastnostech neco vim. Muzes zmenit Core i5 za Core i7 (dotycny clovek provadi i delid procesoru), avsak pretaktovane Core i5 bude stale silnejsi, nez-li mobilni Core i7QM. Kdybych nenarazil na sestavu pro sveho u sveho znameho chovatele, tez bych o tichych sestavach nevedel a musel jsem velmi prehodnotit pohled na ticho. Na mistni sestavy vlastnim velmi tichou sestavu, ale proti tomu co si nechal stavet znamy zustava hlucna. Zajimal jsem se, jestli by sla takto modifikovat moje i7-5930k a Asus X99WS/IPMI - mam smulu, musim si vystacit se standardnima Arctic, protoze to deska proste neumi a vyhodil bych prachy za nic. V dalsim linku jnajdes kontakt a reference na cloveka, ktery se zabyva tichyma skladackama, tak si to projdi, pobav se snim a potom si poklepej na celo, ze poslouchas lidi jako Natural. Nebo muzes prehodnotit pozadavek na ticho.
# edit pro ilustraci:
https://plus.google.com/photos/+MichalH ... 5228271499
Naposledy upravil(a) Spring dne pon 6. dub 2015, 12:41, celkem upraveno 1 x.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- Magicie
- Začátečník

Tehle reakci uz rozumim, diky. Tim padem by mne to skutecne pod tim stolem z hlediska hluku iritovalo. Zkusim tomu cloveku napsat, treba se k tomu nejak vyjadri a dojdu k uspokojivemu zaveru. Treba se zde na foru najde jeste nekdo jiny, kdo posle nazor v mezicase s odkazem na sestavu. Pres chlazeni jsem vazne laik.
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... PD012EOL01
Nevyjadril, sorry, cekal jsem az tady bude vice nametu, abych pak vybral. Predtim jsem jeste prehlednul odkaz, protoze jak jsem psal PCTuning forum je nechava ve velice podobne barve jako okolni text a lehce se daji zamenit.
Tady tedy ve strucnosti:
- CPU - chtel jsem kdyz jdu do nove sestavy rovnou i7 - nevidim duvod brat do nove sestavy "jen" i5
- GPU - lze tam dostat variantu SLI? Dle popisu desky vidim, ze ano, takze 2x MSI NVIDIA GTX 970 GAMING 4G?
- HDD 5.400 ot. - vzal bych min. 7200 ot. - tohle je drobnost a nema asi smysl nejak rozebirat
- SSD - nakonec asi tech 500 Gb at nemusim vubec resit system (vim, puvodne jsem psal min. 240 Gb)
Jinak uz drive jsem mel pred 7 lety na desktopu tohle:
Arctic Accelero S1 (Rev. 2)
Noctua NH-U12P
+ obrovsky aktivni chladic pres celou bocni stranu case Lian Li PC-7 A Plus
Slyset to docela bylo.
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... PD012EOL01
Nevyjadril, sorry, cekal jsem az tady bude vice nametu, abych pak vybral. Predtim jsem jeste prehlednul odkaz, protoze jak jsem psal PCTuning forum je nechava ve velice podobne barve jako okolni text a lehce se daji zamenit.
Tady tedy ve strucnosti:
- CPU - chtel jsem kdyz jdu do nove sestavy rovnou i7 - nevidim duvod brat do nove sestavy "jen" i5
- GPU - lze tam dostat variantu SLI? Dle popisu desky vidim, ze ano, takze 2x MSI NVIDIA GTX 970 GAMING 4G?
- HDD 5.400 ot. - vzal bych min. 7200 ot. - tohle je drobnost a nema asi smysl nejak rozebirat
- SSD - nakonec asi tech 500 Gb at nemusim vubec resit system (vim, puvodne jsem psal min. 240 Gb)
Jinak uz drive jsem mel pred 7 lety na desktopu tohle:
Arctic Accelero S1 (Rev. 2)
Noctua NH-U12P
+ obrovsky aktivni chladic pres celou bocni stranu case Lian Li PC-7 A Plus
Slyset to docela bylo.
- Azentar
- Začátečník

-
Tohle je moje "ideální" sestava pokud bych nakupoval teď:
http://www.czc.cz/c1dupp4lo4irnb43gcfqnuovk7/seznam
Cena je 61 500,-
V té sestavě máme pevný cenový "základ"
Grafická karta: 2x GTX 970 to nám děla 20.000,-
Procesor: I7, tady je otázka, jaký chceš, jestli budeš taktovat,.. pokud beru ten top, je to dalších 10.500,- nebo máš možnost koupit Xenon s HT, ten tě příjde na 7.500,-
Case: Tady asi není co řešit Define R5 je jasná volba (3.000,-)
Operační paměť: Zde jsem moc nevymýšlel, 16GB Kingston (3.000,-)
Operační systém: Zase není co řešit, Windows 8 za 2.600,-
Základní deska: U těch se většinou držím v relaci 3.500 - 4.500 a najde se spoustu pěkných kousků, deska, kterou jsem vybral má záruku 5 let.
HDD: Tady jsi to napsal sám, chceš 512 GB SSD a to jsme na 6.000,- + disk na data, tedy další 2.500,-
Zdroj: Měl jsem v ruce dost zdrojů a zatím nejlepší dojem mám z Enermax Platimax, v recenzích je dobře hodnocen a je tichý (a nepíská mi).
Chladič na CPU: Něco od společnosti Noctua nebo Be quiet!,.. voleb je mnoho.
http://www.czc.cz/c1dupp4lo4irnb43gcfqnuovk7/seznam
Cena je 61 500,-
V té sestavě máme pevný cenový "základ"
Procesor: I7, tady je otázka, jaký chceš, jestli budeš taktovat,.. pokud beru ten top, je to dalších 10.500,- nebo máš možnost koupit Xenon s HT, ten tě příjde na 7.500,-
Case: Tady asi není co řešit Define R5 je jasná volba (3.000,-)
Operační paměť: Zde jsem moc nevymýšlel, 16GB Kingston (3.000,-)
Operační systém: Zase není co řešit, Windows 8 za 2.600,-
Základní deska: U těch se většinou držím v relaci 3.500 - 4.500 a najde se spoustu pěkných kousků, deska, kterou jsem vybral má záruku 5 let.
HDD: Tady jsi to napsal sám, chceš 512 GB SSD a to jsme na 6.000,- + disk na data, tedy další 2.500,-
Zdroj: Měl jsem v ruce dost zdrojů a zatím nejlepší dojem mám z Enermax Platimax, v recenzích je dobře hodnocen a je tichý (a nepíská mi).
Chladič na CPU: Něco od společnosti Noctua nebo Be quiet!,.. voleb je mnoho.
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zalezi opravdu jen na osobnim pristupu. Jsem si vedom toho, ze budu obvineny z reklamy, ale nemam s tim nic spolecneho, pouze jsem ve snaze zjistit potrebne informace a prani mit tichy pocitat nahodne narazil. Predpokladam, ze lide, kteri stavi takove sestavy maji presne zmerene a vytipovane komponenty, protoze kdyz se divam na Accelero a ten backplate (starsi generace ho nema), tak si rikam, jestli se to tam vubec s NH-D15 vejde. Hadam, ze delaji nejake dodatecne upravy. Nemyslim si, ze by se to do Define R5 veslo, protoze rozmery Accelero, backplate a Noctua podle fotky zabira 4,5slotu. Kdyby ano, tak by asi nastal problem se zdrojem a chtelo by to vetsi skrin. Treba Define XL. Nekde musis ustoupit, protoze do 50tisic se SLI, Core i7, 512GB SSD a ticho postavit neda.Magicie píše:
- Magicie
- Začátečník

Taky jsem mel obavy, ze se SLI kombinace nevleze s temi chladici do R5. Presne takovych neprijemnych prekvapeni jsem se snazil vyvarovat.
Ten limit neni vylozene 50, ale 50k<, takze cokoliv rozumneho nad je ok (+-60k je stale ok).
Cloveku, co jsi na nej poslal kontakt jsem se ozval a poslal jsem mu odkaz na tohle vlakno.
Jinak kdyz nad tim tak premyslim s tim SLI a trampotami s vetraky (misto v case, hlucnost) jestli vazne to vodni chlazeni neni cesta nejmensiho odporu.
Ten limit neni vylozene 50, ale 50k<, takze cokoliv rozumneho nad je ok (+-60k je stale ok).
Cloveku, co jsi na nej poslal kontakt jsem se ozval a poslal jsem mu odkaz na tohle vlakno.
Jinak kdyz nad tim tak premyslim s tim SLI a trampotami s vetraky (misto v case, hlucnost) jestli vazne to vodni chlazeni neni cesta nejmensiho odporu.
- kocourmikes1
- Začátečník

osobne, mit takovy rozpocet tak bych o socketu 1150 vubec neuvazoval a sel do 2011-3
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- racecar
- Středně pokročilý

Ja tiez nie, a ani do 970 sli. SLI bude topit a ohrievat vsetko v pc, v tichu to nemas sancu uchadit bez vody, a 2 karty s 3.5gb vram je fakt investicia do buducnosti. 
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cela unavna debata se toci okolo Dell U3415W (3440x1440) a maximalni nehlucnosti. Zatim nic nenasvedcuje tomu, ze se neco zmeni a nejak se to rozsekne, protoze to nejde aniz by se nekde slevilo. Podotykam, ze kupovat LGA2011-3 nema smysl. Zde mluvime o cinnosti, kterou (az na ty hry) pokryje svym vykonem Core i3. Taktovane Core i5 si dovolim tvrdit bude dostacovat pro hrani her i za dva nebo tri roky a vyvoj webu proste nic jineho nepotrebuje. Az se budeme bavit o kompilacich, sifrovani, klicich, paralelnich tasku s databazemi, virtualizaci, strihu videa, tak nastane cas uvazovat na LGA2011-3.
# Nakonec to dopadne tak, ze se bude hrat v okne (FullHD) a bude mit temer neslysnou sestavu, nebo se smiri s hlucnosti. Jina moznost asi neni. Titan X, ale jestli se na to da dostat Accelero nebo nejaky jiny kolos nemam poneti. Mozna voda, ale to jsme zase u hluku, protoze nekoupi pumpa slyset bud. Bezhlucnou 0dB pumpu jeste nikdo nevymyslel, jedine snad hadice/kabely skrze zdivo a tam at si to rve jak chce. Jestli Dell U3145W ma stejne herni kvality jako muj U3014, tak si rozmazu pri prechodech a rychlych pohybech uzije dosytosti. Dell UltraSharp proste nejsou herni panely.
# Nakonec to dopadne tak, ze se bude hrat v okne (FullHD) a bude mit temer neslysnou sestavu, nebo se smiri s hlucnosti. Jina moznost asi neni. Titan X, ale jestli se na to da dostat Accelero nebo nejaky jiny kolos nemam poneti. Mozna voda, ale to jsme zase u hluku, protoze nekoupi pumpa slyset bud. Bezhlucnou 0dB pumpu jeste nikdo nevymyslel, jedine snad hadice/kabely skrze zdivo a tam at si to rve jak chce. Jestli Dell U3145W ma stejne herni kvality jako muj U3014, tak si rozmazu pri prechodech a rychlych pohybech uzije dosytosti. Dell UltraSharp proste nejsou herni panely.
- MrJojo97
- Začátečník

-
no moj workstation obsahuje 2 radiatory s Be Quiet! Silent Wings a 2 pumpy vsetko regulovane podla teploty a ked na noc davam nieco spracovavat tak vpohode pri tom PC mozem aj spat... ako je to PC pod stolom z masivu tak nieje skoro vobec pocut i ked CPU ide na 100%... ciže ked su financie určite by som siel do niecoho takehoto... http://www.czc.cz/3h2kku2lq0h549m3ga7ndm184a/seznam stačí pridat grafiky a v sekcii vodneho chladenia sa spytat na zostavu chladenia
graficke karty som tam nedával lebo ja preferujem AMD...
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- racecar
- Středně pokročilý

Tvoja postnuta zostava za 49 000 czk je snad vysmech. Doska za skoro 9000, nemas tam ani karty, ani vodu.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- MrJojo97
- Začátečník

-
Chcel High-end... tak som navrhol high end... doska by staci VII Ranger... a karty neviem ake chce... podla seba by som tam dal R9 290X/295X2
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- Magicie
- Začátečník

Ted mi jeden ze zdejsich kolegu napsal reakci pres SZ:Azentar
To docela narusuje moji idealistickou predstavu o SLI (2x GFX 970). Ty jsem zvazoval jen proto, ze Spring v jednom z prispevku zminoval GFX 980 jako nevhodneho adepta pro uziveni 34" monitoru a nalezene srovnavaci testy byly jednoznacne pro GFX 970 SLI vs 980 single. Pokud tam jsou se SLI skutecne takoveto problemy, tak to asi nebude rozumna volba.SLI urcite ne, za poslendi pul rok jsem doma zkousel 2x780 a ted 2x980 a je to hnus.. Pulka her nejde vubec a u druhy pulky se to tvari ze to ma vic fps ale trpi to na stuttering a latence..
Diky moc, jen se mi tohle uz zda taky docela jako moc. Neni tam GPU a pridavne chlazeni. Hodne to zrejme zveda ta deska a case za 10+10k.MrJojo97
Pro GPU vychazej klidne z predpokladu, ze si taky necham doporucit.
WiFi kartu jsem radeji pridal zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=222961
Obavam se, ze v tomto mas pravdu. Necekal jsem tolik problemu, mozna by bylo nejlepsi postnout nekolik kompletnich finalnich sestav s vyhodami/nevyhodami a vybrat ten tebou popisovany vhodny kompromis (vc. vzduch/voda chlazeni, monitoru, WiFi karty), apod..Spring
Zatim nic nenasvedcuje tomu, ze se neco zmeni a nejak se to rozsekne, protoze to nejde aniz by se nekde slevilo.
Pokud jde o problemy, ktery ma jiny Dell monitor, ktery mas. Tady jsem nasel nejake videa z gameplay na monitoru, co jsem zvazoval:
https://www.youtube.com/watch?v=hgQhf7DTeik
https://www.youtube.com/watch?v=x0Yr2L0Wc7o
https://www.youtube.com/watch?v=KCKFz4n4u9I
Paradoxni je, ze cela tahle akce je jen kvuli tomu, ze stavajici 6990M neumi rozliseni pro 34" monitor.
- Dithius
- Pokročilý

v alfě maji:
https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400040000002Y0E
tohle je zajimava cena za 980satku.
Na ní pak když člověk hodí:
https://www.alfa.cz/product.php?eid=105 ... archType=1
a nějaké fain ventilatory:
k tomu koupí redukci z mini 4pinu co maji grafarny na 4pin a na něj da ještě rozdvojku, tak prostě má uchvatně tichou, a zaroveň velmi dobře chlazenou vykonou Grafiku
Morpheus nemá ale backplate tak by to chtělo koupit z Alphacoolu backplate pro vodníky a nahodit.
https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400040000002Y0E
tohle je zajimava cena za 980satku.
Na ní pak když člověk hodí:
a nějaké fain ventilatory:
k tomu koupí redukci z mini 4pinu co maji grafarny na 4pin a na něj da ještě rozdvojku, tak prostě má uchvatně tichou, a zaroveň velmi dobře chlazenou vykonou Grafiku
Morpheus nemá ale backplate tak by to chtělo koupit z Alphacoolu backplate pro vodníky a nahodit.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Azentar
- Začátečník

-
Při dnešních komponentách považuji vodní chlazení mimo "extrémního" taktování a možná sli za vyhazování peněz a zbytečnou starost navíc, pokud to člověk nedělá pro radost.
Já mám doma hodně podobnou sestavu jako jsem navrhoval (s rozdílem I7-2600k a Z77 M Power desky) a o PC nevím a můžu ho nechat zapnutý i v místnosti, kde spím.
980ka od MSI jede převážně pasivně, ventilátory v case mají snížené otáčky (zabudovaným regulátorem v case) a na noctue jsou ventilátory noctua zapojené s přibalenými redukcemi. Dost nevím v čem by mi pomohl vodník, možná při zátěži o něco málo, ale ne dost na to, aby mi to stálo za komplikace a navíc pumpa se také umí ozvat,..
Já mám doma hodně podobnou sestavu jako jsem navrhoval (s rozdílem I7-2600k a Z77 M Power desky) a o PC nevím a můžu ho nechat zapnutý i v místnosti, kde spím.
980ka od MSI jede převážně pasivně, ventilátory v case mají snížené otáčky (zabudovaným regulátorem v case) a na noctue jsou ventilátory noctua zapojené s přibalenými redukcemi. Dost nevím v čem by mi pomohl vodník, možná při zátěži o něco málo, ale ne dost na to, aby mi to stálo za komplikace a navíc pumpa se také umí ozvat,..