Dlouhé načítání Autocadu+3ds Maxu
- zblamak
- Začátečník
-
Dlouhé načítání Autocadu+3ds Maxu
Dobrý večer,
netuším kam zařadit tento problém-zda se jedná o hw chybu/sw(windows/samotný program).
K věci, dva dny zpátky mi začal Autocad 2015 startovat dost pomalu. Respektive když naskočilo načítací okno, tak se zaseklo většinou na ''načítání'' a trvalo třeba 2 minuty než se to rozběhlo s tím, že to udělalo 2-3 operace (myslím tím, že proběhlo načítání/načítání prostředí ribbon etc) a zase se na 2 minuty seklo. Spolu s tím se seklo celé prostředí Windows (ne na celou dobu). Taky se mi vypla hardwarová akcelerace v Autocadu a nešla zapnout. Počítač jsem měl aktualizovanej, včetně ovladačů na grafiku.
Ne jen z tohoto důvodu jsem naformátoval celý disk a nainstaloval Windows 7 načisto. Problém zůstal. Zkoušel jsem i novější verzi 2016 a tam je situace lehce lepší, tedy občas Autocad nastartuje během standartních 10-15 vteřin, jindy se zasekne na náhodých operací (tedy jednou kontrola licence, jindy načítání prostředí ribbon).
Mimochodem, u jiných programů/her problém nemám.
Otázka na Vás: nesetkal se někdo z Vás s podobným problémem/nemá někdo návrh na řešení?
EDIT: Tak u 3ds Maxu se děje totéž. Prostředí windows neraguje. Numlock však při zmáčknutí blikne, takže by zahlcenej celej počítač být neměl a snad to tedy nebude v hw. Doufám.
netuším kam zařadit tento problém-zda se jedná o hw chybu/sw(windows/samotný program).
K věci, dva dny zpátky mi začal Autocad 2015 startovat dost pomalu. Respektive když naskočilo načítací okno, tak se zaseklo většinou na ''načítání'' a trvalo třeba 2 minuty než se to rozběhlo s tím, že to udělalo 2-3 operace (myslím tím, že proběhlo načítání/načítání prostředí ribbon etc) a zase se na 2 minuty seklo. Spolu s tím se seklo celé prostředí Windows (ne na celou dobu). Taky se mi vypla hardwarová akcelerace v Autocadu a nešla zapnout. Počítač jsem měl aktualizovanej, včetně ovladačů na grafiku.
Ne jen z tohoto důvodu jsem naformátoval celý disk a nainstaloval Windows 7 načisto. Problém zůstal. Zkoušel jsem i novější verzi 2016 a tam je situace lehce lepší, tedy občas Autocad nastartuje během standartních 10-15 vteřin, jindy se zasekne na náhodých operací (tedy jednou kontrola licence, jindy načítání prostředí ribbon).
Mimochodem, u jiných programů/her problém nemám.
Otázka na Vás: nesetkal se někdo z Vás s podobným problémem/nemá někdo návrh na řešení?
EDIT: Tak u 3ds Maxu se děje totéž. Prostředí windows neraguje. Numlock však při zmáčknutí blikne, takže by zahlcenej celej počítač být neměl a snad to tedy nebude v hw. Doufám.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Re: Dlouhé načítání Autocadu+3ds Maxu
Disk v haji? Teploty?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- zblamak
- Začátečník
-
Odpoledne vyzkouším. Btw jedná se o novej OCZ ARC 100 Series 240GB, kterej jsem kupoval na vánoce.
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně je třeba zkontolovat, co zatěžuje systém podle správce procesů. Jak je vytížena RAM a procesor během spuštění aplikací? Komunikují aplikace při spuštění s webem? Co na to firewall? Nehledají aplikace nějaké chybějící knihovny?
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- zblamak
- Začátečník
-
napadlo mě: SSD je systémovej disk+je na něm autocad. V pc mám druhej disk na kterej můžu nainstalovat Autocad. Když potom pustím autocad z druhýho disku, poběží to nějákým způsobem přes systémovej a můžu tím případně vyloučit chybu u SSD?
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
I když aplikaci instaluješ na jiný disk, stejně se některá nastavení programu ukládají na systémový disk. Nicméně většina dat se načítá u disku, na kterém bude aplikace instalována. Přesto bych se instalací na zřejmě pomalejší disk nezdržoval.
SSD disk bych zkontroloval pouze pomocí syntetiky, nejlépe pomocí HD Tune nebo AS SSD. Pokud budou rychlosti disku odpovídat teoretickým možnostem, lze chybu vyloučit. Nedávám moc šancí tomu, že SSD disk je vadný.
SSD disk bych zkontroloval pouze pomocí syntetiky, nejlépe pomocí HD Tune nebo AS SSD. Pokud budou rychlosti disku odpovídat teoretickým možnostem, lze chybu vyloučit. Nedávám moc šancí tomu, že SSD disk je vadný.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- zblamak
- Začátečník
-
Byl jsme rychlejší. Instalace na druhej disk nepomohla.
Procesor (FX6300) je během načítání vytíženej maximálně z 50% (když se načítání sekne, tak to běží kolem 5%), stejně tak RAM - tam je využito nějáký 2 z 8GB.
Programy s netem tuším komunikují, ale zkoušel jsem se odpojit od netu.
Taky jsem zkoušel vypnout Firewall s antivirem (ESET). Vše bez výsledku, zkusím teď otestovat SSD.
Každopádně díky za reakce;-)
EDIT: Projel jsme to HD TUNE:http://postimg.org/image/yu6bvlq9d/130e674d/
+Error Scan (bez chyby).
EDIT2: Při Random Acces se občas docela zasekne:http://postimg.org/gallery/u4pxthvs/445b3b5a/ Že by chyba?
Procesor (FX6300) je během načítání vytíženej maximálně z 50% (když se načítání sekne, tak to běží kolem 5%), stejně tak RAM - tam je využito nějáký 2 z 8GB.
Programy s netem tuším komunikují, ale zkoušel jsem se odpojit od netu.
Taky jsem zkoušel vypnout Firewall s antivirem (ESET). Vše bez výsledku, zkusím teď otestovat SSD.
Každopádně díky za reakce;-)
EDIT: Projel jsme to HD TUNE:http://postimg.org/image/yu6bvlq9d/130e674d/
+Error Scan (bez chyby).
EDIT2: Při Random Acces se občas docela zasekne:http://postimg.org/gallery/u4pxthvs/445b3b5a/ Že by chyba?
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
To bude přesně ten problém a jiný disk to nevyřeší, protože jakmile se sekne systemový, tak windows jakoby zmrzne a v podstatě nefunguje.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- zblamak
- Začátečník
-
Díky. Jdu tedy systém hodit na starej disk.
BTW dokážete nastřelit co by to mohlo být za chybu? Jen ze zajímavosti.
Možná by taky nebylo od věci přesunou do jiné sekce. Díky
BTW dokážete nastřelit co by to mohlo být za chybu? Jen ze zajímavosti.
Možná by taky nebylo od věci přesunou do jiné sekce. Díky
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
No v tom jednom případě se disk opravdu zasekl. 60 ms je u SSD obrovská hodnota, dokonce mnohem horší než u magnetických disků. Těžko soudit, čím to bylo způsobeno, když u jiných velikostí datových bloků bylo vše v pořádku. Vyzkoušej také položky z extra testů, je tam také testována přístupová doba. Pokud budou ty záseky pravidelné, bude lepší disk reklamovat. Podívej se ještě, jestli není k disku dostupný nový firmware.
- zblamak
- Začátečník
-
Odpojil jsem SSD, systém a Autocad jsem nainstaloval na starý disk a vše funguje dobře. Je sice velkej rozdíl mezi funkčním SSD a plotnama, ale to už je jiná věc.
Co do firmwaru: ten jsem kontroloval cca 3 měsíce zpět a nic. Navíc je to starý model disku, takže by mělo být ''vše'' opraveno.
BTW disk jsem dal reklamovat a uvidím.
Co do firmwaru: ten jsem kontroloval cca 3 měsíce zpět a nic. Navíc je to starý model disku, takže by mělo být ''vše'' opraveno.
BTW disk jsem dal reklamovat a uvidím.