extrémní ping

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

extrémní ping

Příspěvek od *obelix* »

Ahoj, velice často dochází k problémům s pingem, vzhledem k tomu že jsem v podnájmu a máme zde společný internet chtěl bych zjistit kde je problém, a na co si stěžovat pronajímateli...
Zajímá mě jestli jde o problém s vytížením protože tu někdo moc stahuje nebo jde o problém s poskytovatelem... přikládám obrázky z WinMTR, další informace když budou zapotřebí dodám
poskytovatel je Wifcom

díky za pomoc
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: extrémní ping

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ty máš dost mizernej ping už na 192.168.1.1 tzn tvůj vlastní router. Problém je už někde u tebe, na routeru/switchi či switchi v routeru.
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

Jo to mě právě taky překvapilo, jakto že je ping na 192.168.1.1 tak vysokej ale pak mi řekní že to je dycky vlna cca 20 minut kdy to jde naprosto debilne (ping 2000) pak to jde tak hodinu a pul (ping 1)a zas mam ping 2000 ... a přitom nic nevypínám ani neresetuju ani ty co maj ten router u sebe v bytě ...
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

vyzkousej vymenu routeru, kdyz to nepomuze, volej poskytovatele, protoze problem bude potom u nej
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Poskytovatel těžko vyřeší to že ping na router je 300ms. Ihmo, zkusit jinej router, LAN kabel a taky i síťovku, protože to že odcházej síťovky neni žádná vzácnost. Mě na X79 chcípnul integrovanej Intel, resp napůl, Gigabit mod pošel, když jej forcnu do 100Mbit tak ještě jede. Vzhledem k tomu že Gigabyt je pro mě na LAN nepostradatelnej tak jsem to musel vyměnit za PCI-E broadcoma.
*obelix*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *obelix* »

problem je že ten router neni u mě v bytě a to zase budu muset probrat s clovekem u kteryho je ... a ten vede do switche a ten pak vede do apčka (ap má taky router ale jen s jedným lan výstupem - ale routery po baraku mame dva proto je tam ten swicth) a to taky neni u me v byte... nejhorsi ze kolem sebe mam lidi co si porad pochochtavaj jak to jde protoze lezou jen na seznam jednou za tejden :S a maj me za provokatera co si porad stezuje ze to nejde ... njn co nadelam :D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Prostě máš problém v infrastruktuře doma, zkus pingovat jednotlivé prvky a PC a zkus podle toho vyslídit kde by to mohlo bejt, zde se nedá víc radit...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“