Nová PC sestava do 35 tisíc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

horrys16
Začátečník
Začátečník

Nová PC sestava do 35 tisíc

Příspěvek od horrys16 »

Čau čau, chystám se koupit nové PC aby vydrželo co nejdýl. Monitor mám fullHD. Myslim že 22" od Asus a jsem spokojenej, takže bych rád jenom nějakou slušnější bednu. Koukal jsem na tuhle sestavu https://www.alza.cz/alza-gamebox-little ... 305148.htm a mě se zdála fajn, ale rád bych se zeptal jestli bych nekupoval zajíce v pytli. Nikdy jsem celou sestavu nekupoval, tak nevim. A nebo ještě jsem koukal na tohle https://www.mironet.cz/configuration.php?cfg=4 kdyby tam někde šlo teda udělat nějakej kompromis (jestli je třeba nutnej ssd disk. Myslim že nepotřebuju bejt v systému za pár vteřin :) ) abych do těch max 36k nacpal i Win8.1. Každopádně dík jestli se tu na to kouknete a poradíte.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Nová PC sestava do 35 tisíc

Příspěvek od PKBO »

Takhle je to mnohem lepší...
http://www.czc.cz/cpkkckqufgirqa6nia0imraqgc/seznam

Případně můžeš nějakou korunu ještě pošetřit a koupit GTX 980, nebo měsíc počkej až přijdou nové grafiky od AMD, potom je možné že bude ta GTX trochu levnější...
horrys16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od horrys16 »

jojo,díky, to vypadá pěkně. Akorát ta skříň musí bejt takhle drahá? Třeba na tý bych klidně ušetřil co to jde. I když taky nevim jak je to potom s chlazením, nebo s prostorem aby se to tam všechno vešlo.
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Skříň za dvojku není drahá. Vzhledem k ceně sestavy a kvalitě skříně. Tady moc neušetříš. To by jsi musel jít s kvalitou hodně dolů :wink: .
Naposledy upravil(a) petrxp dne úte 14. dub 2015, 20:50, celkem upraveno 2 x.
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Hele ta skříňka je super, je odlučněná, takže budeš mít PC pěkně tiché, rozpočet na to máš tak proč ne..

Samozřejmě jestli ti na hluku a na vzhledu nezáleží tak si klidně kup Zalman Z1 která je papírová, ale za ty peníze nic lepšího nebude.

To co ušetříš můžeš dát do taktovatelné 4790K v kombinaci s chladičem (já bych to udělal, ale ty asi nebudeš velký OC fanda..)

Nebo je dát do silnější grafiky no.

Eventuálně je můžeš investovat do lepšího monitoru, jestli máš nějaké staré TNko tak to je podle mě i nutnost.
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Akurát se dívám že ta deska do té skříně nevleze, takže to přece jenom bude chtít jinou :) .
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Osobně bych volil taktovatelný procesor, do rozpočtu se i7 4790K vleze, ale příplatek 3k se mi zdá zbytečně vysoký za těch 25% výkonu navíc.

https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... QA011O1X01
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

petrxp píše:Akurát se dívám že ta deska do té skříně nevleze, takže to přece jenom bude chtít jinou :) .
Pravdu máš, opraveno.
horrys16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od horrys16 »

jo...jako taktovat určitě nebudu :) Nedělal jsem to nikdy a ještě bych byl schopnej to spálit :) Co ten ssd disk? Je nutnej? A skříň jsem měl na mysli třeba takovou http://www.czc.cz/eurocase-mc-x202-cerna/159378/produkt ...hodně blbá? :D Na vzhledu mi asi nezáleží, bez tak bude pod stolem. Ale jestli to fakt hlučí nějak moc, tak bude asi lepší nějaká dražší.
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

..hodně blbá? :D
V podstatě jses trefil, moc horšího se sehnat nedá :lol: . Fakt PC celkem na úrovni chceš hodit do plechovky od konzervy :roll: ?
Ta case ti může zůstat XX let, déle než Pc uvnitř, takže bych koupil něco normálního. Takový tenký plech ti rozvibruje každý pevný disk. Fakt si dej poradit. Nevleze ti tam žádný pořádný chladič. Toto je určeno na ty nejlevnější nějaké firemní počítače..
A zase hledáš case na desku ATX, takže tahle bedna je malá.
horrys16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od horrys16 »

:D ok, chápu :wink: a nějaký chlazení navíc by teda bylo dobrý dokoupit, nebo to takhle stačí?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Ano hodně blbá, položíš si na ní hrnek od kafe a za týden prolne stěnou dovnitř.
Drnčet v ní bude sebelepší disk, airflow k ničemu a větráky se kterými by jsi mohl tak vhánět čerstvý vzduch do sklepení, určitě né do PC za 2 průměrné platy.

SSD je podle mě v PC s cenou nad 10 000 nutnost, já si bez toho rozhodně život představit nedovedu, jestli jsi ale masochista, tak si tam klidně nechej jenom HDD, počkej ale, až se ti tvoji přátelé budou smát, že s jejich osm let starým core 2 duo s SSDéčkem za 600 korun budou mít mnohem pohodlnější práci. Která stejně tvoří 70% využití i u těch největších nejzarytějších pařanů.
horrys16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od horrys16 »

dobře dobře. Jsem rád že jste poradili a budu tomu věřit :) Díky moc. A klidně ještě přihoďte nějaký návrhy. Budu jenom rád :)
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Na Case pro PC bych moc nesetril.Ve kvalitni skrini bude vse perfektne sedet,muze byt i na několik let a pokud se zvoli chytre muze se i několikrát PC upgradovat bez vymeny.Okolo 2000,- uz jsou kvalitni plechy a prostorne coz se oceni když třeba VGA bude vetsich rozmeru.daji se osadit i dalšími vetraky třeba na letni obdobi apodobne.
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Ted naposledy jsem skladal 2 vykona PC do Corsair Carbide Series™ 300R
http://www.czc.cz/corsair-carbide-serie ... 01/produkt

vse krasne sedi,design nevybocuje takova klasika
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

PKBO píše:Takhle je to mnohem lepší...
http://www.czc.cz/cpkkckqufgirqa6nia0imraqgc/seznam

Případně můžeš nějakou korunu ještě pošetřit a koupit GTX 980, nebo měsíc počkej až přijdou nové grafiky od AMD, potom je možné že bude ta GTX trochu levnější...
Tohohle bych se držel, ale určitě bych vzal minimálně 250GB SSD.
Jinak ceny grafik od nvidie určitě neklesnou. AMD už delší dobu celkem ztrácí a tak se dá předpokládat stejná pálka za nové AMD grafiky, jaké má teď nvidia. Navíc kurz dolaru oproti koruně je na vzestupu. Takže čekání bych viděl spíš jako kontraproduktivní.
horrys16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od horrys16 »

Jop.A ten Xeon je teda dobrej?Nikdy jsem o nem do ted neslysel.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

je to to samé jako i7, jen to umí nějaké instrukce navíc, které nevyužiješ...
+ nemá integrovanou grafiku kterou nevyužiješ...

Tak mě napadá, z bazaru by jsi sestavu nechtěl ?
http://pc.bazos.cz/inzerat/46420463/i7- ... Vymena.php
horrys16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od horrys16 »

Diky za nabidku,ale chci spis uplne novej.Takze treba novyho zaklinace by to melo utahnout asi v pohode,ne,jak tak koukam na naroky.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Ano.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“