GTA V - Technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: GTA V - Technicka stranka hry

Příspěvek od Riku »

Ache píše:Takže optimalizace GTA5 bude potřebovat pach. Na venkově hodně padá fps, a limit je někde na úrovni CPU overhead. Dva stejný screeny lišící se jen mírně pozicí - méně fps a méně grafika maká.
http://abload.de/img/gta5_2015_04_15_01_24u1xik.jpg
vs
http://abload.de/img/gta5_2015_04_15_01_24z7arr.jpg

dobrý co? Zajmavý je že ve městě snad všude grafika maká naplno a fps lítají také nad 60fps. Takže optimalizace se sice povedla, ale na venkově má mouchy :)
hmm, tam něco bude dělat neplechu z vyšších nastavení, kombinace trávy a MSAA?
já jedu všechno high, reflections very high, soft shadows, 1680x1050, FXAA a nejde mi fps nikde pod 55.. nějaký patch určitě bude potřeba
PS5 Pro | LG OLED CX55
plastelinak
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od plastelinak »

Pod 40fps mi to nejde ani na vekove.

Nejspis vyhlazovani s kombinaci s travou je killer. Ja pouzivam 1440p downscale s FXAA bez MSAA, tak vyzkousej klidne.

Vse na ultra krom vyhlazovani, mam vyple DOF a Motion Blur (hnus to je) a Advanced Graphic vyple (to je dobre maximalne pro screenshoty)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

DOF a motion blur jsem taky vypnul a to jsem to obhajoval, je to fakt hnus při hraní, hodí se to akorát tak když chce člověk udělat nějakou hezkou fotku s DOF efektem :D

jinak jsem si vůbec nevšiml rozdílu v tom advanced graphics, HIGH res shadows mi připadjí stejný, high detailed streaming while flying taky nevidím rozdíl, jediný rozdíl co vidím je v long shadows - tedy délka stínu podle úhlu slunce, když zapada nebo vychází tak vrhá dlouhé stíny atd :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Chci se zeptat majitele AMD karet, jsou, nebo budou nějaké spešl beta ovladače, které pomůžou v chodu této hry ?
Jakmile dojdu z práce, tak zkusím ještě zde vzpomínaný restart pc (od instalace hry jsem ho nerestartovával ani nevypínal) .
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

PS5 Pro | LG OLED CX55
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Dejte někdo pár screenů na max detaily.
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: GTA V

Příspěvek od HafanPetr »

rusty333 píše:btw kdyby tu někdo měl náhodou amd grafiku, tak si možná ani nestahujte ty nové beta ovladače, bugujou se textury (mě... nevím jak ostatním)
JJ, a nové NVdrivers spec. pro GTA5 jsou na tom podobně (prázdné textury).
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Aha, takže ten odkaz, co sem teď dal Riku, tak to nemám raději aplikovat ? ach jo.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já s tím hraju a nemám žádný problém, tak zkus.
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Riku píše:hmm, tam něco bude dělat neplechu z vyšších nastavení, kombinace trávy a MSAA?
Jo MSAA na to má vliv a tipuju si to taky na tu trávu, ale hele... je ta prostě hranice je hodně pevná. Máš 67fps, uděláš pak jen jeden krok a 40. A pak takhle blbě to jde po celým venkově (se sníženým vytížením GPU). :!:
Takže je tam nějaký bug v optimalizaci načítání terénu nebo tak něco a načítá se / vykresluje se něco co i není vidět. :|
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
brabee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brabee »

Jak je to s instalací krabicové verze? Zajímá mě na co se odpoledne připravit...
Jako dlouho trvá instalace z DVD? Je pravda, že i po instalaci se ještě musí dostáhnout nějakých 5 GB dat?
"I když člověk po celý čas nic nedělá, je nutné si odpočinout." Jaroslav Hašek
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

dvd cca hodina, ano pak stahujes
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Hraje to nekdo na W7 bez SP1 (maj ho v pozadavkach)? Jde o to ze mam W7 zestihleny pres vLite a SP1 mi nejde nainstalovat a nerad bych aby po hodinach instalace mi hra kvuli tomu nesla spustit a musel pak vsechno preinstalovat znova vcetne plny verze W7. Proto bych to rad vedel predem abych si usetril zbytecnej ocistec s instalaci hry...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
BearGyver
Nováček
Nováček

Příspěvek od BearGyver »

Zdarec, chci se zeptat hraju si tak gta všechno v pohodě a po hodině cca mi vyskoci tahle hláška http://www.imgup.cz/image/SAV tak to zavřu a hraju dál a po dálší hodině cca mi hra spadne uplně nevím čím to je proto se obracím sem, ovladače mám všechny aktualní a ani ramky mi nejedou na 100%, otravuju vás tady protože se mi nechce do přeinstalace systému protože koukám že zbytek lidí má problém stahnou těd to gta

sestava
intel i5 4670k 4.4Ghz
EVGA GTX 780 SC ACX
ASUS Z-87K
8GB RAM
WIN 8.1 pro 64
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

zhor píše:Hraje to nekdo na W7 bez SP1 (maj ho v pozadavkach)? Jde o to ze mam W7 zestihleny pres vLite a SP1 mi nejde nainstalovat a nerad bych aby po hodinach instalace mi hra kvuli tomu nesla spustit a musel pak vsechno preinstalovat znova vcetne plny verze W7. Proto bych to rad vedel predem abych si usetril zbytecnej ocistec s instalaci hry...
jop mně jede bez SP1
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

brabee píše:Jak je to s instalací krabicové verze? Zajímá mě na co se odpoledne připravit...
Jako dlouho trvá instalace z DVD? Je pravda, že i po instalaci se ještě musí dostáhnout nějakých 5 GB dat?
Marek4 měl asi štěstí, nicméně ti popíšu můj včerejší maratón: 15:30 jsem založil první dvd, 17:45 se doinstalovalo to popslední (sedmý). Pak instalace Social Clubu. Po ní mi SC padal do nekonečnýho loadingu, byl to ten bug, co se řeší všude na fórech, kdy si SC vytvoří další profil pod 'users', takže jsem musel hrabat po fórech a kopírovat SC soubory z jedný složky pod jednim už. jménem do druhý. Následně SC naskočil a začal stahovat 5 Gb dodatečnejch dat. Po chvíli hláška 'connection with server lost', takže několik restartů Social Clubu, pak už to nenaskočilo vůbec (přetížený servery, taky se řeší na fórech). Tak jsem nahodil, co doporučil CageJ (proxy server, ještě jednou díky) a do hodiny a půl se to všechno stáhlo. Někdy ve 23:30 jsem to spustil, ale hra nenajela, další R bug s nepodporovanejma písmenama (mám v už. jménu diakritiku), takže založit novej admin. účet, pod ním se to rozjelo.

Tak hodně štěstí, snad budeš mít větší kliku, než já včera, já si všechny R finesy opravdu 'užil' až do konce. Budiž ti nakonec potom satisfakcí, že ta hra vypadá a chodí výborně (podle toho, co máš za hw samozřejmě).
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

fuha. Dobry horor, snad uz po praci zahrajes
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

zhor píše:Hraje to nekdo na W7 bez SP1 (maj ho v pozadavkach)? Jde o to ze mam W7 zestihleny pres vLite a SP1 mi nejde nainstalovat a nerad bych aby po hodinach instalace mi hra kvuli tomu nesla spustit a musel pak vsechno preinstalovat znova vcetne plny verze W7. Proto bych to rad vedel predem abych si usetril zbytecnej ocistec s instalaci hry...
U těch pár programů co si fakt konrolovaly přítomnost SP1 se mi osvědčila jednoduchá ochcávka, spustit ten exáč v režimu kompatibility s Windows Vista SP2.... a bylo to, to vždy prošlo.
geimz
Nováček
Nováček

Příspěvek od geimz »

Rada pre tých, ktorým stále nejde stiahnuť 5GB patch kvôli pomalým rýchlostiam - na reddite niekto hádzal uploadnutý patch, ktorý si nakopírujete do zložky s hrou a launcher potom stiahne len cca 300 MB, takto som po inštalácii bez problémov hneď hral.
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“