Potrebujem poradit ohladne komponentov do PC zostavy. Podmienky mojej zostavy su nasledovne:
Z prispevku na podnikanie mozem minut na PC maximalne okolo 600 euro. Ale moja zivnost sa tyka drevarskej vyroby a tak PC pre mna nie je priorita. Bral by som aj Bazar ale peniaze z prispevku mozemk pouzit len na nove veci. Mam doma PC z ktoreho chcem pouzit mys, klavesnicu, graficku kartu AMD Radeon rada 5000, zdroj 500W, monitor 24" full HD /1920x1080/, bednu a CD-Romku. Investovat by som chcel do MB, RAM, CPU, SDD disk a asi OEM Windows.
Chcel by som Intel zostavu a investovat by som do toho chcel 300-400euro. Procesor by mal byt minimalne Intel Core i3, RAM 2GB, SDD 60 - 120 GB /len na OS a nielolko progrmov/, OEM windows (dufam, ze mozem dostat OEM aj k tymto komponentom nie len k novej bedni-nie som si isty/ a hlavne dobra MB s potencialom na uprade do buducna aby som do nej mohol v buducnosti osadit napr intel Core i5 az i7, lepsiu grafiku a viac RAM. Tie veci si mozem casom dokupit aj na Bazosi za lepsiu cenu. Alebo mozno novsi procesor s novsou architekturou ak bude kompatibilny so socketom mojej MB. Mne este celkom postacuje aj to moje terajsie PC ale syn chce niekedy zahrat nejaku hru typu NFS a tam uz u tych novsich verzii je to "sekanica" a je po hrani.
Dufam, ze som nezadal nerealne podmienky
Niekedy som to IT trochu sledoval ale uz som stratil krok a teraz je na trhu tolko komponentov, ze som z toho "zufaly" a tak si necham rad poradit a zuzit vyber komponentov /cim menej tym lepsie/. A budem velmi vdacny ak mi pripisete preco ste dany komponent vybrali popripade preco niektore komponenty neodporucate. Hlavne aby sa cela diskusia nezvrhla na suboj o to kto ma vacsie "IT gule", urazky atd.
Som vdacny za kazdu vecnu radu, navrh alebo nasmerovanie.
Zatial velka vdaka vsetkym "prispevkarom"
S pozdravom mako