Rada reklamovat ano nebo ne . Asus HD7950 V2

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
RendyCZE
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Rada reklamovat ano nebo ne . Asus HD7950 V2

Příspěvek od RendyCZE »

Zdravím, potřebuji poradit jestli je to vada.

Jedná se o že jsem zapnul pc a zničeho nic začal jeden z vetilátoru vrčet, viz. zvuk
http://www.driveplayer.com/#fileIds=0B4 ... 2994772974
geronimo63
Začátečník
Začátečník

Re: Rada reklamovat ano nebo ne . Asus HD7950 V2

Příspěvek od geronimo63 »

tak to pošli na reklamáciu asi bude vadné ložisko
Tuning is my life
PC Motherboard ASUS P8H77-M ,Srdce zostavy Intel Core i5 3350P @3.10
,Ram Kingston Hyper-X 8GB Blue, GPU ASUS Nvidia GTX650 TI OC 2GB
BIG Disk 1TB Seagate Baracuda 7200 + Exterm. Disky 1TB WD Elements, Adata SH02 320GB ,
Šťavu dodáva Cooler Master Thunder 600W ,Všetko Napchané v Skrini Cooler Master Glite 430 Black
WIFI 2.4GHz 300Mbps Wireless N PCI Adapter CNP-WF511N2
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Ahoj. Vyuziju tohle tema.
Vlastnim Gigabyte R9 280 ( http://www.czc.cz/gigabyte-r9-280-ultra ... 64/produkt ) a zjistil jsem, ze pokud nezvysim Limit Spotreby na +20% (mene jsem nezkousel) tak karta pri zatezi nedrzi udavany takt 1072Mhz, ale ruzne to skace mezi 930 - 1072Mhz. Pokud dam limit spotreby na +20, tak v zatezi drzi 1072Mhz, ale po par hodinach zapnutyho PC (klidne i bez zateze) zacne zase v zatezi takhle blbnout. Teploty pri delsi zatezi neprelezou 77°, ale dela to klidne uz pri 60ti stupnich, takze predpokladam, ze teplotou to nebude.
Muzu s tim na reklamaci? Jde mi hlavne o to, jestli takhle ma jet i bez tech +20%, protoze, kdyz by tak mela jet jen s tim nastavenim +20%, tak by se to tezko dokazovalo. Projevuje se to az po case a bojim se, ze by se mi to vratilo z reklamace s tim, ze zavada se neprojevila..
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Takhle funguje powertune, proto to tam taky je, aby to snižovalo takty při nadměrné spotřebě, BOOST takt neni deklarovaný základní takt, takže tohle imho podle mě nemáš důvod reklamovat.
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Ani kdyz to obcas skoci na 930Mhz? Natocil jsem video, kde jsem se snazil zaznamenat, jak se to chova s +20%, ale po delsi dobe zapnutyho PC. Tech skoku na 930 jsem tam moc nezaznamenal, ale deje se to pri ty chybe pomerne casto..
https://www.youtube.com/watch?v=kboajAsSFSQ
Kdyz mam Power Limit na 0%, tak se to takhle chova hned od zacatku.. je to tedy normalni? Ostatni majitele tehle karet tenhle problem nemaj..
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Je to normální.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

hmm.. tak jestli je tohle normalni tak AMD nikdy vic :!:
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

ehm, R9 280X když jsem taktoval u bráchy tak jsem ho trápil právě ve Valley a nic neskákalo, karta držela takty neustále, takhle se mi ve valley chovalo APU, přesně takhle to vypadá když zasahuje power tune

mimochodem pokud si myslíš že u nV bude karta držet jeden takt neustále a všude tak to taky není pravda, třeba Fire Strike je vyloženě skokanskej můstek pro GTX 960
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Takze i podle tebe je to normalni? Vzdyt to snizuje vykon.. A pomuze restart pc a pak to zase 3 hodiny drzi, tzn. ze restart opravi chybu..
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

píšu že není, Sapphire R9 280X Toxic ve Valley 1150Mhz a drží je, nic neskáče, tohle bych ale neviděl jako problém karty jako spíše systému, co jsi měl předtím za kartu a jak proběhla výměna karty případně jak starý systém PC má?

Jinak těch 64% jak ti tam skáče je co? To je vytížení GPU nebo power limit?
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Mam to v uplne novy sestave. Zadna karta pred tim tam nebyla. Ty procenta co skacou vedle frekvence jsou vytizeni jadra. Pokud uberu power limit na nulu, tak to takhle skace hned. Kdyz ho dam na + 20%, tak se to takhle chova az po nekolika hodinach, i kdyz ta karta pred tim nebyla vytizena.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

zkus to probrat s klumama v R9 2XX threadu, nebo písni SZ krtkovi, ten zná tyhle radeony dobře, mě tohle R9 280X ani R9 290X za těch půl dne kdy jsem je trápil nedělali, zkus se ještě podívat na Power, bude tam i položka která ti ukazuje v procentech GPU power, koukni kdyžtak klukům kolik má karta základní napětí a podobný věci ať mají informace a napiš jim to
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne čtv 16. dub 2015, 11:18, celkem upraveno 1 x.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Dělají to všechny radeony od HD7000 generace, ještě jsem neviděl, že by s defaultně nastavený PT karta držela plný boost takt.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

první co se u radeonů dělá je že posouváš power limit, mimochodem to se dělá stejně i u nVidií a on ho má posunutej
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Me by nevadilo tech + 20%, ale vadi mi, ze to stabilne nedrzi ani s tim, ale bude se to blbe prokazovat na reklamaci. S nulou by to slo prokazat hned. Do threadu o R9 2XX uz jsem psal a byl jsem presunut na smetiste...
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

děláš si srandu, místní svatá čtyřka tam řeší chujoviny a příspěvky se jim tam nechávaj a když někdo potřebuje opravdu pomoct tak ho hoděj na směťák, tady to jde fakt z kopce
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Robutek - To co jsem ti tam tehdy stále napsal platí. Aplikuj to do praxe (takotvat přes afterburner, a monitorvat přes něj také) a pokud se ti i tak po čase začne random propadat takt (což by u 20+% powertune neměl), tak ten graf vyfoť a vyreklamuj to s tim, pokud je v záruce tak ihmo hurá do toho. Všechny Tahiti based karty co jsem kdy měl, po nastavení pt na +20% takt držely a maj držet. Ty lepší jej držely i ve Furmarku...
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

robuTEKK píše:Me by nevadilo tech + 20%, ale vadi mi, ze to stabilne nedrzi ani s tim, ale bude se to blbe prokazovat na reklamaci.
Máš na kartě aktuální BIOS?
Knowledge is power
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Má tam shit bios se zmačenou voltáží, to už jsem mu taky v původnim threadu říkal ať zkusí flashnout.
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

DOC. Na tvoje rady jsem dal. S taktovanim byla chyba porad stejna. Pak jsem odinstaloval a nainstaloval MSI Ab, i CCC abych jel skutecne na defaltu. I v tom pripade je to s chybou, takze az bude cas, pujde na reklamaci...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“