Propojení TV s repro v PC (5.1).
Moderátor: CageJ
- Jirgas
- Nováček
-
Propojení TV s repro v PC (5.1).
Zdravíčko, chtěl bych nějak propojit zvuk z TV(zabudovaný set-top-box), kterou mám zapojenou jako monitor v PC přez HDMI, s repráky (5.1), které mam zapojené v PC. Prostě a jednoduše, když přepnu na TV, tak chci aby mi zvuk šel z beden co mám zapojené v PC.
Naposledy upravil(a) Jirgas dne úte 21. dub 2015, 18:57, celkem upraveno 1 x.
- Shaquille
- Mírně pokročilý
-
Re: Propojení TV s repro v PC (5.1).
Predpokladam, ze chces sledovat TV bez zapnuteho PC.
TV ma bud analogovy nebo digitalni vystup. Staci propojit s repro a pak na nich zvolit spravny vstup.
Pokud mas starsi TV, budou tam cinche. Audio out - ty zapojis do beden do audio - in.
Pokud mas novou TV s optickym vystupem tak budes potrebovat bedny s digitalnim vstupem (optika).
Slo by to jeste zapojit pres zvukovku, ale to bys musel mit zaple PC, kdyz se ches divat na TV. Zalezi predevsim na tom, co mas za bedny a jestli maji vice vstupu (u 5.1 sestavy pocitam ze ano).
TV ma bud analogovy nebo digitalni vystup. Staci propojit s repro a pak na nich zvolit spravny vstup.
Pokud mas starsi TV, budou tam cinche. Audio out - ty zapojis do beden do audio - in.
Pokud mas novou TV s optickym vystupem tak budes potrebovat bedny s digitalnim vstupem (optika).
Slo by to jeste zapojit pres zvukovku, ale to bys musel mit zaple PC, kdyz se ches divat na TV. Zalezi predevsim na tom, co mas za bedny a jestli maji vice vstupu (u 5.1 sestavy pocitam ze ano).
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- Jirgas
- Nováček
-
Re: Propojení TV s repro v PC (5.1).
Jelikož mi počítač vpodstatě běží pořád, tak by vyhovovalo propojení s tou zvukovkou. Tak jsem to svépomocí vyzkoušel, propojil jsem zvukovku se vstupem na sluchátka v TV, ale to mi nejde 5.1, což je logický
. Jiný způsob mě nenapadá, jelikož už neni kam jinam ten kabel dát. Pak je tam jen vstup pro zvuk do televize, scart, a 5x cinch. Ale silně pochybuju o dalším řešení, přez cinche/scart jen zvuk neproženu. Joa takový detail co jsem nezmínil, set top box je zabudovaný v TV, takže nejde jen přepojit na cinche a k tomu připojit repro, a jen přepínat vstupy na subwooferu.