MSI KT4AV (VIA KT400A) - rady, typy a problemy
Moderátor: Eddward
- Mirek CZE
- Nováček
-
- Mirek CZE
- Nováček
-
je to nestabilní kvůli tomu, že deska nemá AGP/PCI lock a tak se zvyšuje frekvence grafiky a proto je to nestabilníSlawall píše:U KT400 se taktoüje těžko...já mám taky KT400 taktovat nejde, sice jsem svuj Athlon 2500+ hodil na 2GHz, ale system byl nestabilni i pri napeti 1,7V...kdyz jsem to hodil na 1,9 a pri stejném napětí to nebylo pořád stabilní. Jen při taktu nad 2,1GHz se system nerozjel...
- OsirisII
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Mirek CZE
- Nováček
-
- Ironfist
- Začátečník
-
MSI KT4AV DDR PC 333 2GB Athlon XP 3000+ GF 7600 GT-nestabi
Zdravím, mám sestavu viz popis tématu. Zdroj 400 W fortron, Základní nastavení BIOSU, primární grafika AGP , fast write vypnuto , násobič AGP nelze nastavit, přídavné chlazení na grafice. Windows XP oficiální. Mám následující problémy:
1.) W XP SP3 vždy zdetekuje 13 aktualizací, stáhne je, ale nedaří se je nainstalovat, co s tím?
2.) nVidia experience vykazují systémovou chybu
3.) MSI Live update , utilita sloužící ke kontrole a stažení nejnovějšího BIOSu jde sice nainstalovat, ale hlásí systémovou chybu.
Pomůže mně někdo pls?
1.) W XP SP3 vždy zdetekuje 13 aktualizací, stáhne je, ale nedaří se je nainstalovat, co s tím?
2.) nVidia experience vykazují systémovou chybu
3.) MSI Live update , utilita sloužící ke kontrole a stažení nejnovějšího BIOSu jde sice nainstalovat, ale hlásí systémovou chybu.
Pomůže mně někdo pls?
Dell D600
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: MSI KT4AV (VIA KT400A) - rady, typy a problemy
1. Kašli na to XP už jsou stejně nepodporovanej systém a MS se o něj nestará a nevyvíjí aktualizace, pokud tam máš SP3 neni víc co tomu systému dát.
2. Neni se čemu divit, pravděpodobně crashne při detekci HW protože takhle starej šrot nepodprouje (GE potřebuje minimálně C2D a Fermi based grafiku).
3. MSI live update z roku 2003 už logicky rovněž nefunguje a jeho servery neběží, a buď rád, tahle hrozná věc zabila spoustu desek protože měla tendece tam flashovat šptané biosy pro jiné revize desky.
Nic z toho co jsi vyjmenoval neni opravdu "problém" je to jen důsledek toho že je to historickej HW a služby na které toto bylo napojené již neběží.
2. Neni se čemu divit, pravděpodobně crashne při detekci HW protože takhle starej šrot nepodprouje (GE potřebuje minimálně C2D a Fermi based grafiku).
3. MSI live update z roku 2003 už logicky rovněž nefunguje a jeho servery neběží, a buď rád, tahle hrozná věc zabila spoustu desek protože měla tendece tam flashovat šptané biosy pro jiné revize desky.
Nic z toho co jsi vyjmenoval neni opravdu "problém" je to jen důsledek toho že je to historickej HW a služby na které toto bylo napojené již neběží.
- Ironfist
- Začátečník
-
Zdravím, problémem je , že systém je nestabilní. Při jakékoliv hře to po chvíli spadne buď do woken nebo se restartuje. Zkoušel jsem několik grafik, stejny. Jel jsem celou noc memtest, vse v poradku. DDR jsou 400 MHz, jedu na 333, a furt to pada. Nova instalace woken byla provedena a nic. Při surfování a office je v pořádku, jen ty hry. Co s tím?
Dell D600
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Hodit to do popelnice, to.
- Ironfist
- Začátečník
-
Vím, že je to starej šrot, ale mám k němu citovou vazbu. Podobnou sestavu jsem si kdysi poskládal. Napadá někoho v čem by mohl být zakopanej pes? Podotýkám, že zdroj je Fortron 450W nový a chlazení je taky nadstandartní.
Dell D600
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Vadná ramka nebo začala odcházet deska jsou nejpravděpodobnější scénáře. K tomuhle citovou hodnotu neměj, cool jsou o něco starší stroje, BX chipsety s ISA sloty, atd, jde z toho udělat super retro gaming stroj, ale VIA KT400 fakt ne, to je taková ta mezigenerace 2001-2006 co sedí mezi ústupem ISA a příchodem Core2, tzn nehodí se na staré hry a na novej SW je to příliš slow, je to celkem useless proto si k tomu žádnou vazbu nebuduj.
- Ironfist
- Začátečník
-
RAMky prošly celonočním memtestem a jsou v poho. Citovou vazbu k tomu mám proto, protože jsem si kdysi hodně skládal a taktoval PC, a podobnou sestavou jsem zakončil tuhle éru. Je to pro mně vstoupení do stejné vody tam kde jsem před lety skončil.
Dell D600
- pbjun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Kondíky na desce a kondíky na grafice a kondíky ve zdroji....
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- Ironfist
- Začátečník
-
Zdroj je nový Fortron, grafiky jsem testnul 2, takže ani tam bych to neviděl. Kondíky na desce vypadají normálně, nejsou ani nafouklé, ani z nich nic neteče.
Dell D600
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Mam ve sklepě tři MSI KT7 ultra. Dvě z nich jsou OK, najedou, ale po čase vytuhnou čím vyšší FSB tím dříve se to stane, také maj nulové fyzické poškození. Prostě je to 10+ let starej HW tam můžeš zkoušet často leda tak magii.
Já mam rád retro kompy, mam jich tuny a bavěj mě. Ale KT400 fakt neni dobrá, ani na ní neni nic zajímavýho.
Já mam rád retro kompy, mam jich tuny a bavěj mě. Ale KT400 fakt neni dobrá, ani na ní neni nic zajímavýho.