Je to velmi specificky problem a tazko takto poradit. Pokial sa to nedeje nikde inde teoreticky moze byt problem aj v klientovi, ktory si nejakym sposobom nerozumie s tvojou konfiguraciou.
Neskusal si Googlit nieco o tom ? pokerstars client freez, hang atd... ? Mozno by si nasiel podobne skusenosti...
Osobne by som to na dosku netypoval.
Aj ked mam uz taku skusenost s jednym biosom dosky, ktory neuveritelne zasekal hru Crysis 3 ze sa to nedalo absolutne hrat, hra sla tak 1 fps, cize nic, problem bol to vypnut. Bola to chyba biosu, po prepnuti na druhy bios na doske sa problem nevyskytol. A neobjavovalo sa to ani od zaciatku hry, ale v jej priebehu.
Kedze nepises ci ti to robi od kedy to hras alebo zacalo len niekedy neskor, skus prist na to odkedy sa ti to deje, co si pred tym robil alebo menil na PC, HW/SW.
MSI Z77A-GD55 (1155, Z77) - infa, testy, skúsenosti
Moderátor: Eddward
- Eddward
- Moderátor
Re: MSI Z77A-GD55 (1155, Z77) - infa, testy, skúsenosti
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
- Vorenus
- Začátečník
Zdravím, díky moc za obsáhlou odpověď. Mno googlil jsem a podobné problémy jsem našel jen hodně let staré a většinou vázané na jiný software ap. Doufal jsem že pomůže nový firmware na SSD disk, ale nestalo se (snad alespoň vyřešil občasné zamrznutí při snaze probudit PC ze spánku a nenalezení SSD po zamrznutí biosem). Zkusil jsem teď přeinstalovat klienta na plotnový disk a pokud se problém nebude již vyskytovat je problém na straně disku, a pořídím nový. Jestli bude přetrvávat, je problém u desky a s tím asi nic neudělám, pač tu vyměním až klekne : )
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x
- HunterGtNet
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
otestovat ssd na jinem pc jinac to asi nezjistis ale spis to bude chyba ssd nez mb
- Vorenus
- Začátečník
MSI GD55 Z77 po instalaci nové RAM problémy s Biosem
Zdravím,
přikoupil jsem 2 x 4GB moduly Crucial Ballistix Tactical 1600MHz CL8, přesně ty samé, co jsem už v PC měl, po nainstalování jsem vlezl do biosu, zapnul XMP profil a po uložení a rebootování se PC dokola restartoval tak v 4s intervalech: ozval se pevný disk a okažitě turn off, po chvilce zapnutí a stále dokola. Myslel jsem si, že by to mohlo být mírným přetaktováním procesoru (4.1GHz), tak jsem resetoval bios: vše kromě priority bootování jsem nechal na defaultu a všechno v pohodě, pak jsem si uvědomil, že CPU fan běží na 100% a tak jsem restartoval a při vstupu do biosu byl bios neúplný, či ve špatném rozlišení, viz. obrázek přílohy. Tak zase restart biosu, kompletní nastavení vyjma xmp profilu. Ve windows jsem si všimnul, že stále blikají fáze napájení CPU i když jsem jejich vypínání zakázel: Po restartu jsem se do biosu nedostal (opět vypadal jako na obrázku) povedlo se až po vypnutí a zapnutí: některé věci se biosu uložily, některé ne: i bootování bylo na defaultu...No a teď už se do biosu nemůžu dostat ani po resetování biosu: vždycky se dostanu na ten, co je v příloze, posledně se v něm dokonce po chvilce rozpadl obraz, či jak to říct. Už při startu, když vpravo dole běží ty kódy končící A2, tak jsou větší, než obvykle. Bios desky je nejaktuálnější.
Nevíte pls, čím by to mohlo být? Zítra zkusím vyhodit ze slotu ty 2 nové paměti (musím sundat fan na CPU), popř. přefleshnout bios na ZD, jinak nevím. Nemůže na to mít vliv, že mám monitor přes display port? i když doteď problém nebyl.
Díky moc za jakékoliv tipy.
příloha:
přikoupil jsem 2 x 4GB moduly Crucial Ballistix Tactical 1600MHz CL8, přesně ty samé, co jsem už v PC měl, po nainstalování jsem vlezl do biosu, zapnul XMP profil a po uložení a rebootování se PC dokola restartoval tak v 4s intervalech: ozval se pevný disk a okažitě turn off, po chvilce zapnutí a stále dokola. Myslel jsem si, že by to mohlo být mírným přetaktováním procesoru (4.1GHz), tak jsem resetoval bios: vše kromě priority bootování jsem nechal na defaultu a všechno v pohodě, pak jsem si uvědomil, že CPU fan běží na 100% a tak jsem restartoval a při vstupu do biosu byl bios neúplný, či ve špatném rozlišení, viz. obrázek přílohy. Tak zase restart biosu, kompletní nastavení vyjma xmp profilu. Ve windows jsem si všimnul, že stále blikají fáze napájení CPU i když jsem jejich vypínání zakázel: Po restartu jsem se do biosu nedostal (opět vypadal jako na obrázku) povedlo se až po vypnutí a zapnutí: některé věci se biosu uložily, některé ne: i bootování bylo na defaultu...No a teď už se do biosu nemůžu dostat ani po resetování biosu: vždycky se dostanu na ten, co je v příloze, posledně se v něm dokonce po chvilce rozpadl obraz, či jak to říct. Už při startu, když vpravo dole běží ty kódy končící A2, tak jsou větší, než obvykle. Bios desky je nejaktuálnější.
Nevíte pls, čím by to mohlo být? Zítra zkusím vyhodit ze slotu ty 2 nové paměti (musím sundat fan na CPU), popř. přefleshnout bios na ZD, jinak nevím. Nemůže na to mít vliv, že mám monitor přes display port? i když doteď problém nebyl.
Díky moc za jakékoliv tipy.
příloha:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x
- PET5
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po instalaci nové RAM problémy s Biosem
Jdeš na to správně. Vyzkoušej původní stav bez těch nových modulů. Pokud bude vše OK, vyzkoušej nové moduly samostatně. Třeba je některý vadný. Nicméně bios ukazuje správnou velikost osazené RAM.
Pokud jsi při výměně zasahoval do chladiče CPU, mohlo dojít ke změně rozložení jeho přítlaku a nějaký pin procesoru nemusí mít dobrý kontakt. Vyzkoušel bych lehké povolení šroubů chladiče.
Pokud jsi při výměně zasahoval do chladiče CPU, mohlo dojít ke změně rozložení jeho přítlaku a nějaký pin procesoru nemusí mít dobrý kontakt. Vyzkoušel bych lehké povolení šroubů chladiče.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Vorenus
- Začátečník
Re: Po instalaci nové RAM problémy s Biosem
Ahoj.
Inu prvně jsem projel ramky memtestem, prošly všemi testy až na hammer test. Zkusil jsem každý modul samostatně a každý prošel až na hammer test: errors cca 20-300/modul. Co jsem četl, tak tímto testem neprojde hodně DDD3 pamětí aniž by to mělo dopad na stabilitu při použití.
Co mně ale znepokojuje je bios: stále se nemůžu dostat do normálního nastavení. Udělal jsem bootovací flashku s biosem a při restartu se mi pomocí F11 nedaří ani vyvolat bootovací obrazovku, když při startu zmáčknu F11 tak se start zacykluje: vpravo dole kódy končící A2, logo MSI a stále dokola, když nezmáčknu F11, tak normálně nabootujou windows. Po restartu biosu se mi po F11 ukázalo bootovací menu, ale po vybrání flashky se nic nestalo a nabootovalo to normálně do windows.
Inu tedy jde ještě něco vyzkoušet, nebo je deska zralá na reklamaci? Záruku má do listopadu.
Díky moc za tipy.
Inu prvně jsem projel ramky memtestem, prošly všemi testy až na hammer test. Zkusil jsem každý modul samostatně a každý prošel až na hammer test: errors cca 20-300/modul. Co jsem četl, tak tímto testem neprojde hodně DDD3 pamětí aniž by to mělo dopad na stabilitu při použití.
Co mně ale znepokojuje je bios: stále se nemůžu dostat do normálního nastavení. Udělal jsem bootovací flashku s biosem a při restartu se mi pomocí F11 nedaří ani vyvolat bootovací obrazovku, když při startu zmáčknu F11 tak se start zacykluje: vpravo dole kódy končící A2, logo MSI a stále dokola, když nezmáčknu F11, tak normálně nabootujou windows. Po restartu biosu se mi po F11 ukázalo bootovací menu, ale po vybrání flashky se nic nestalo a nabootovalo to normálně do windows.
Inu tedy jde ještě něco vyzkoušet, nebo je deska zralá na reklamaci? Záruku má do listopadu.
Díky moc za tipy.