Nastavení routeru ASUS RT-N18U (internet od nej TV)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Nastavení routeru ASUS RT-N18U (internet od nej TV)

Příspěvek od MartinFALCON »

Ahoj mám menší problém s nastavením wifi routeru asus RT-N18U.
Měnil jsem připojení k internetu z klasického wifi na internet po kabelovce od nej tv. Dostal jsem od nich kabelový modem, když jsem napojen na něm je vše v pořádku a internet funguje bez problémů.
Takže kabel z modemu jsem zapojil do portu na routeru označeného wan, tam jsem vše nechal nastavit automaticky, čili na internet se bez problémů připojím přes wifi třeba na telefonu, noťasu atd...,
dále mám routr píchnutej do switche, kde je třeba zapojena televize, tiskárna, a další klasické stolní pc, potom je do switche napojen další switch a je tam další pc, atd...
Problém je v tom, že na těchto následujících pc internet moc nefunguje, někdz se stránka načte, rychlost internetu mě to změří na 120Mbit, ale pak to zase nejede, síť se dá propingnout v pohodě z každého zařízení. Už nevím co a jak mám nastavit aby to chodilo.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nastavení routeru ASUS RT-N18U (internet od nej TV)

Příspěvek od Weslo »

nestrkat swich za switch, zabránit bradcast stormu. Taky nevím jestli modem jen modemuje, nebo taky NATuje, to je také možný zdroj potíží...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“