BIOS nevidí ssd

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
sailer
Nováček
Nováček

BIOS nevidí ssd

Příspěvek od sailer »

Ahoj prosím o pomoc, včera z ničeho nic se mi pc zbláznil, už přesně nevím jak zněla ale vyskočila mi hláška-monitor zablikal,pro opravu systemu je potřeba restart-modrá obrazovka (win 8 64bit) mimochodem, hrál jsem jen hru.Od té doby mi pc nenajde ssd (OCZ AGILITY 2 SATA II 3.5" SSD )
nevidim ho ani v BIOSU a samozřejmě ani v systému.
Když spustim pc tak se dostanu sem
http://www.imagehosting.cz/?v=2015042523.jpg

a když jsem se pokoušel opravit (z instalačního dvd win 8) respektive jsem dal možnost částečně obnovit systém tak mi to napíšě toto
http://www.imagehosting.cz/?v=2015042612.jpg

nechápu...jak zamknuté?jak odemknu?no myslím že to ssd má za sebou prostě ;)
je zajímavé a nechápu to, že když odpojim ssd tak mi to píše pořád to samé...:) viz první obrázek.
Zkoušel jsem vše možné co mi napadlo kromě vyzkoušet ssd na jiném pc, tuto možnost nemám.Zkooušel jsem přehodit sata káblik,spustit pc jen z ssd a naopak, zkoušel jsem i přikazový řádek-bootrec.exe /fixmbr bootrec.exe /fixboot atd...naštěstí mám možnost se dostat bez problému do jiného systému na jiném hdd (win7)
Ted mi napadlo vyndat baterku ze základní desky, co by se vlastně stalo?pomohlo by to?asi bych vymazal veškeré nastavení v BIOSU.
Moje sestava:
CPU Intel Core i7-930 (3.20GHz, LGA 1366)
chlazeni cpu:Corsair Cooling Hydro Series H70
MB Asus RAMPAGE II GENE - Intel X58, DDR3, s. 1366, mATX
GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G
Kingston 4GB DDR3 1600 MHz HyperX CL9
Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition
OCZ-AGILITY2 3.5 ATA Device (83 GB, IDE)
WDC WD10EARS-00MVWB0 ATA Device (931 GB, IDE)
Western Digital AV-GP WD20EURS 2TB 64MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5
Zdroj XILENCE gaming SPS-XP800 - 800W, rev. 3
CASE CoolerMaster miditower HAF 922

Děkuji za jakoukoliv radu ;)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: BIOS nevidí ssd

Příspěvek od zombux »

nechci strašit, ale zrovna OCZ jsou známé tím že umíraly. takže je i pravděpodobné, že to má za sebou i to tvoje. zkusil bych to v jiném PC a když nic, je jasno :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
sailer
Nováček
Nováček

Příspěvek od sailer »

no já už jsem to vzdal a objednal jsem si jinej.
http://www.czc.cz/kingston-ssdnow-v300- ... 09/produkt
já teda jenom fakt nechápu proč mě pořád otravuje ta modrá obrazovka (první obrázek) s tím že pc je třeba opravit i když to ssd nemám už zapojené...vždy tedy musim zmáčknout f9 abych se dostal do jiného systému.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Já tohle řešil před měsícem. Byl jsem na PC a pak jsem ho normálně vypl. Druhý den, když jsem ho zase zapnul, tak jsem řešil to samé co ty..

SSD byl mrtví. Naštěstí byl v záruce a dostal jsem nový..
CPU:Ryzen 7 5800xMB:ASUS ROG Strix X570 - F GamingChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 3600MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“