Teplota cívek ve zdroji?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Teplota cívek ve zdroji?

Příspěvek od LetisVT »

Zdravím, píská mi zdroj hlavně v při nějakých intrech atd, kde jsou vysoké FPS, ale je slyšet i ježdění myší, pokud je v místnosti opravdu ticho. Vím, že to není z grafické karty, protože je slyšet ten rozdíl, když si dám ucho přímo k němu nebo kousek níž. Zdroj jsem otevíral a jedna cívka je taková volnější a není ničím zapatlaná narozdíl od ostatních. Napadlo mě, že bych jí trochu vzal univerzálním silikonem Den Braven, který je odolný vůči teplotám -50°C až 120°C. Bude to stačit nebo hrozí, že se silikon rozteče?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Teplota cívek ve zdroji?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Mělo by, nevíc hřejou mosfety/měniče. Pokud ten zdroj neni shit aby se v něm, určitě oblasti přehřejvaly, tak by tam 100+ teplota neměla bejt nikdy. Ale zároveň, nikdo negarantuje že ti to pomůže, že pískaj zrovna cívky, nebo zrovna ta uvolněná.
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Re: Teplota cívek ve zdroji?

Příspěvek od LetisVT »

Je to jak říkáš, rovnou jsem to zkusil trochu dát i na ostatní, ale žádnej výsledek...
Možná na to ještě někdy kouknu, až bude víc času. :sad:

/jinak zdroj je Seasonic Energy Knight z podpisu a zřejmě si buď nesedl s deskou nebo takový byl vždycky, jen jsem dřív používal slabé GPU...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“