24" monitor na hry/filmy/web do 11.tis.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

24" monitor na hry/filmy/web do 11.tis.

Příspěvek od Donic »

Sice jsem si ho pořídil, ale nevím...Zatím jsem řešil stále nějaké problémy. Zkrátka jsem si chtěl po letech udělat radost a koupil nový a dražší EIZO FORIS FG2421. Měl jsem problémy s frekvencemi v určité hře při připojení přes DVI (Signal Error), nyní jsem to nějak rozchodil přes DisplayPort. Ani ty recenze nejsou úplně super, např. http://lcd-monitory.heureka.sk/eizo-fg2421/recenze/
27" je už pro mě velká (cca z půl metru dívání).
Prostě se rozhoduji, zda ho vrátím nebo nevrátím...a pokud bych ho vracel ve 14-ti denní lhůtě, který jiný vybrat? A i když budu dosti kritizován od dost lidí, raději bych s technologií IPS než s TN, která je podle mě bohužel už "za zenitem". Ale zase má dobrou odezvu...Jsem zvyklý na 1920x1080 Full HD v poměru 16:9
Tak určitě nebude špatný např. AOC g2460pg s technologií NVIDIA G-SYNC, i když s displejem TN...nebo nějaký jiný monitor se 144 Hz.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Re: 24" monitor na hry/filmy/web do 11.tis.

Příspěvek od Azentar »

Ahoj, to Eizo jsem měl doma, ale vrátil jsem jej za ty peníze mi nestál. Jinak za mě je TN naprosto "mrtvá" technologii, nedávno jsem zkoušel TN herní monitor a potvrdilo se mi, že je to po letech používání IPS prostě hnus. Já osobně, čekám až bude na trhu 27" 144Hz IPS od Aceru (a po něm snad příjdou další), v oblasti monitorů se to snad konečně začne hýbat :), každopádně ty máš limit 11k a nechceš 27", já bych si koupil IPS od Dellu, to bude na hry úplně v pohodě.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Ale jaký se 144 Hz a IPS zvolit případně monitor? Ve 24" asi žádný takový není...A ve 27" zřejmě cena může být vysoká...Ještě jsem i uvažoval (i když je to 27") o prohnutém Samsung S27D590C -
https://www.alza.cz/27-samsung-s27d590c-d2167928.htm
ale nakonec vzal to EIZO. Ještě ve 27" je i Samsung S27C65UDS - https://www.alza.cz/27-samsung-s27c65uds-d481070.htm
ale bojím té velikosti při sledování z cca 40-50 cm :sarcasm:
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tyto "levná" Eiza podle mě nemají moc smysl, dost se připlácí za značku, jako příklad uvedu Dell U2414 a EIZO EV2450, rozdíl v ceně je cca 2 300,- a jediný rozdíl je "obal" panelu, který je totožný a od LG, když ty monitory dáš vedle sebe jsou bez rozdílu.

Ten prohnutý Samsung se mě osobně zamlouvá, prohnutí by mohlo pro tebe "kompenzovat" velikost a na prad.de jej hodnotili jejich nejvyšší známkou "sehr gut"

Jinak 144Hz IPS (+G-Sync) začne jako první v provedení 27" prodávat Acer, 24" varianta zatím není (možná ani nebude) a Alza jej zalistovala za 19 290 Kč, je to děsná pálka, ale na 90% jsem rozhodnut jej koupit, dle recenzí je to pecka,..
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Ono to prohnutí u toho Samsungu prý není až tak velké...takže je otázkou, zda by se ta "kompenzace" v návaznosti na sledovací vzdálenost alespoň opticky zmenšila...Jinak ta recenze nevyznívá špatně -
http://www.prad.de/new/monitore/test/20 ... teil9.html
Takže ten Eizo Foris FG2421 mi doporučujete vrátit a zkusit vzít jiný? Třeba ten prohnutý Samsung?
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Monitor za téměř 20.tis. asi kupovat nebudu, to už je moc...Ale stále se rozmýšlím co udělat :sleepy: Trochu se bojím té 27" v návaznosti na rozlišení Full HD a sledování z půl metru...
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

V posledním čísle časopisu CHIP jsem nalistoval před koncem pěkné srovnání LCD monitorů, mrkni někde, u nás bejvaj rozbalený v Tescu.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

V Chipu 2/2015 byl srovnávací test 15 monitorů s 27“ úhlopříčkou v rozmezí 5-20 tis. Měl jsi na mysli ten anebo teď květnový?
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

To už fakt nevím, na číslo časopisu jsem nekoukal. Vždycky si to prolistuju, než přítelkyně nakoupí. :) Časopisy už nekupuju.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Našel jsem test jenom monitorů 27"...Je taky někde nějaký aktuální větší test monitorů 24"? Jak už jsem psal, jsem zvyklý na 1920x1080 Full HD v poměru 16:9. Ale chtěl bych panel IPS nebo VA s dobrou odezvou na hry a minimálním input lagem, pochopitelně vyšší frekvence (Hz) nebo g-sync navíc by byla ještě tou pomyslnou "třešničkou na dortu"...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“