Notebook Toshiba hrozí mu poškození od zásuvek?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kodak
Nováček
Nováček

Notebook Toshiba hrozí mu poškození od zásuvek?

Příspěvek od Kodak »

Pozdrav všem...
Mám už nějakou dobu poměrně drahý notebook značky Toshiba.
Spokojenost maximální,zatím fuguje a nebyl ani jednou v opravě.
Mám na něm kvanta GB velmy důležitých dat.Které se snažím postupně zálohovat na CD protože tam je kombo DVD Rom/CDRW mechanika.

Teď malinko odbočím-hodně často ho odpojuju a zapojuju kde je dostupná zásuvka.Hodně často i doma když jej nemůžu nebo nechi mít v jedné místnosti,někde si kecnu a připojím ho do zásuvky.Taky u příbuzných a v práci,prostě cestuje.Vše je zachovalé vše je jak má být teda v pořádku.Notebook připojuju přímo do zásuvky nebo do nějaké prodlužovačky s vícero zásuvkama.Ať už do obyčejných nebo do přepěťových jako jsou APC,Belkin apodobně.A občas se mě stane jednou za dobu že po připojení do zásuvky to hodilo takovou snad modoru jiskru.Tak jsem se leknul odpojil ho z prodlužováku se zásuvkama.A zásuvku jsem přměřil tam mě vyskočilo kolem 230V na měřáku takže v pořádku.Tak jsem to připojil znovu a bez jiskry.Je zajmavý že ten notebooka snad se mě to stalo jednou i u připojování hofivěže a jiného elelctra ty zařízení fungujou dál.Stalo se mě to snad za celou u notebooku 1-2krát u příbuzných a asi 1krát v práci a 2-3krát doma.To je odhad já to nějak nepočítám. :oops:
Proto by mě zajmalo čím to je špatně zapojuju notebook?
Nebo je na něm nějaká vada?Špatná zásuvka,kabel od prodlužovačky nebo špatná přepěťovka?A nebo náhoda?
Po tý jiskře nic nesmrdí a pojistky to zatím nevyhodilo.
Jakou bych si měl koupit přěpěťovou zásuvku do MAX1000kč?
Užívám si myslým docela kvalitní APC za 500kč a Belkin za 7nebo8stovek.
Tak jak se mě k tomu vyjádří odbornící na foru,jsou tu nějaký elektrikáří,technici,servisácí??? Tak schválně. :-D :wink:
Odpočinek a flákat se u pc je supr věc.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

co se tyce poskozeni notebooku tak tam se vubec neboj , maximalne ti muze odejit v notebooku , onen "prepinac" , ktery urcuje zda je notebook napajen ze site ci z baterie , ta oprava je zalezitost par stovek.

Ty jiskry , je to divny ale byt tebou bych se podival na zasuvku , u notebooku bych chybu nehledal , prepetovku tam je jedno za jakou cenu respektive jaka kapacita , spise se mrkni na znacku at mas kvalitu. Pokud mas APC tak ten by mel mit v sobe prepetovku pokud to neni nejakej shit :wink:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mne taky kabely obcas zajiskri a to mam vse za prepetovou ochranou a filtrem. Takze to bude asi bezna vec.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

to je normalni ze to obcas za nejakou dobu udela. je to totiz spinany zdroj a pri zapojeni je temer ve zkratu. spravne podle navodu se ma nejdriv zapnout zdroj do site a az potom do notasu. nemusis se bat, notasu se nic nestane ;-)
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Také mi to dělá. Asi v 50% to po připojení do zásuvky hodí docela slušnou jiskru. Zatím se nic nestalo, tak to ani neřeším.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to je jen tim, jak se trefis na sinusovku v zasuvce, kdyz se trefis blizko k nule, nic se nestane, kdyz blizko k vrcholu udela to nekdy jiskru, ale zarizeni by se tim nemelo nic stat, jeste jsem nevidel u NTB spatnej zdroj a vyhorely nabijeci obvody jen jednou (zbytek NTB normalne chodil)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

to se stává....normál
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Opravdu je to normální stav. Ono jiskření se dá se štestím pozorovat na většíně přístrojů napájených ze sítě. Dochází k němu zcela bežně.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to neřeš :wink: nic Ti nehrozi, je to normalni a dony podal vyčerpávající vysvětlení
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TERMOSKA
Nováček
Nováček

Re: Notebook Toshiba hrozí mu poškození od zásuvek?

Příspěvek od TERMOSKA »

Je to sice hodně starej topic, ale nemá cenu reagovat tvorbou nového topicu, když se jedná o stejný problém.

Takže k tomu "to neřeš...": :D

Rád bych to neřešil, taky se mi to občas stává - zatím ale vše OK až na jedno:

Včera zapojím adaptér(trafo) od NTB do prodlužky(5 zásuvek-klasická vypínací s kontrolkou) a najednou se z ní silně zablesklo a vyrazilo to pojistky jak bytě(zásuvky-místnost), tak hlavní na chodbě mezi byty v patře (panelák).

Dřív to taky v prodlužce semtam nepravidelně lehce jiskřilo(tak jako asi všem).
Ničemu, co bylo zapojené na prodlužce se ale nic nestalo (adaptér NTB, TV).NTB zapojuji až po připojení adaptéru do sítě.

Mám NTB cca 5let a nikdy se nic podobného nestalo.

Tohle mi udělalo jednou při zkratu v PC zdroji - ale "plamen" šel přímo ze zdroje, ne ze zásuvky. :)

Prodlužku jsem rozdělal a v tom místě ("výbuchu") připojení adaptéru NTB je plast lehce(ne moc) na povrchu očazený(nedá se ale říct, že spálený). Kontakty jsou ale čisté.
V prodlužce problém nebyl (přesto jsem ty kontakty ještě očistil, když už jsem těch 8 šroubků musel při demontáži odmontovat)

Mám takový podezření na jednu věc:
Pokud se často(třeba i několikrát denně) připojuje adaptér od NTB do zásuvky, tak tím mini jiskřením se przní kovové kontakty zástrčky na kabelu adaptéru. Všimnul jsem si, že je tam na jednom kolíku vypálená taková malá mělká "pecka" - nevím zda to bylo už dřív(menší) nebo se to udělalo až po tomhle "velkém třesku".(i když tipoval bych, že po třesku)

Každopádně jsem kontakty(kolíky) kabelu jemným šmirglem ošmirgloval, pecka už tam není a po zapojení to zas všechno jede normálně, NTB se nabíjí tak jako dřív.(Ale kabel bude stejně vhodné asi koupit nový). Malé jiskření v zásuvce nepravidelné - takže normální stav.

Původně jsem to tipoval na zkrat v adaptéru. Ten je ale vpořádku.

Je tedy opravdu možný, že by byla důvodem vyhození pojistek ta malá "pecka " na kolíku kabelu?? (moc se mi to právě nezdá)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“