Malá rychlost WD Cloud to WD Black

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Malá rychlost WD Cloud to WD Black

Příspěvek od Elkim »

Hoj, mám tu takovým problém a nevím, co s tím.

Koupil jsem si WD Cloud 3TB a na něj stáhl data, která jsem kopíroval přes síť do PC na WD Black. Šlo o nějakých 50GB. Jde o to, že to celou dobu jelo 11MB/s ale vytížení sítě bylo na 99 procent a teklo tam 88-96Mb/s. Proč to tedy z disku na disk teklo tak pomalu?

Pořídil jsem si to k ukládání filmů a seriálů ve fullHD, resp. v BR s vysokým bitratem k Intel NUC, který budu mít napojený na TV. Jde mě teď o to, aby to zvládl vzhledem k bitrate plnit účel.

Jinak siť mám tak, že mám od O2 Huawei router a na něj mám napojenej ASUS RT12N, protože ten huawei má slabou wifinu. V ASUSu mám píchlej ten WD Cloud i desktop.

Díky
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Re: Malá rychlost WD Cloud to WD Black

Příspěvek od Icy_DeaD »

A co je na tom spatne? Dyt takova je rychlost kopirovani pres sit. Podle routeru to mas pripojeny na beznou sit rychlosti 100Mbps, takze realnej prenos ~10MB/s. Na Gigabit LAN by sis musel trochu priplatit na router a kabely. O to jestli zvladne to prehravat se nemusis bat, to zvladne i wifi, ktera sice bude mit trochu problem kdyz by si to pretacel, ale na kabelu se nemusis bat.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Díky za reakci. Už jsem to před nějakou dobou zjistil, že nemám GB Ethernet router :) Asi budu používat USB 3.0, to bude v pohodě.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

k temto levným řešením nemá ani gigabit cenu, rychleji to nepoteče.
rychlost síte ovlivnuje hlavne výpočetní výkon na obou stranách, WD ho má tak melej že to jede pomalu na čemkoliv.

Pokud si chtel rychlé přenosy tak sis mel koupit NAS a ne tyto levné krabičky naprd.

jen pro porovnání, moje uložiště přenáší 105MB/s Při přenosu do dvou PC 210MB/s
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Ten WDC má GB ethernet. Mě jde fakt jen o to, aby to zvládalo bitrate FHD BR filmů, což je nějakých 30-40mb/s.

Samozřejmě mám ještě nějakých 10 dní na vrácení. Přemýšlel jsem o Synology ale to je taky jinačí investice. Ten WDC stojí kolem 4600, měl jsem ho za 3200 novej, se zárukou, tak jsem do toho šel. Jakej NAS bys doporučil?
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

prakticky cokoliv od Synology bude lepší a rychlejší.
výber podle potřebné kapacity.

Dražší to jo :) když si spočítám svoje tak mě to vyšlo na cca 55 000 kč i ze sítí.
hm, to je drahota... :( ale tech 24TB za to stojí :)
funguje to už pátej rok a zatím maximální spokojenost. data přístupná 24/7 a to i z internetu.
jen je to pořád plné.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Jo, to já nepotřebuju. I tak se mi zrovna moc do toho Synology investovat nechce. Až na výjimky nic neskladuju a ty 3TB mi bohatě stačí, ani to nezaplním :)
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

štastnej to člověk :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“