delší dobu uvažuji, že si pořídím 4K TV jako monitor k PC. Moje představa je taková:
1) 4K TV velikosti kolem 40¨, možná o kus větší, vždycky když jsem si koupil nějaký monitor tak za půl roku jsem měl pocit, že jsem si mohl koupit o kus větší
2) TV chci rozhodně zavěsit na zed, budu na ní koukat z cca 1 metru (mám hluboký stůl), tedy proto chci větší uhlopříčku
3) 95% užití bude 2D kreslení v Cadu + potřebuji hromadu oken ve wordu apod.
4) rozhodně chci 60Hz, na youtube jsem koukal na 30Hz a to moc laguje, proto moje otázka je, jakým nejlépe kabelem to zapojit, aby to přenášlo 60Hz (případně více) - gpu mám aktuálně 280X od Asusu, ale upgrade není problém
5) další podstatná věc je ta, že druhým kabelem bude připojen k MacBooku, resp. budu kupovat pak asi nový model Macu Mini, který zvládá 4K při 60Hz a to bude můj primární počítač (stolní mám jen kvůli práci a specifickému SW), takže doufám, že na TV se bude moct dát snadně přepínat výstupy z jednotlivých zdrojů obrazu
6) cenu té 4K TV si představuji kolem 15tisíc - koukal jsem, už se i za tolik prodávají IPS panely
Hlavně by mě zajímalo, zda má někdo osobní zkušenosti s cca mojí představou.
Tedka používám MacBook Pro s Retina displejem, takže tam je jemnost extrémní, u stolního PC mám 24¨Dell U2410 (1920x1200)-tam je rastr dost vidět. Spokojím se s jemností rastru klidně něco mezi těmito dvěma displeji. Doufám že tich 40-cca 45¨to splnuje.
Díky za jakékoliv tipy