Windows 7 na Samsung Evo 850

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
p3pino
Nováček
Nováček

Windows 7 na Samsung Evo 850

Příspěvek od p3pino »

Dobrý den, pořídil jsem si toto zařízení již před pár měsíci a zatím jsem nebyl schopný na tento disk dostat operační systém. Přečetl jsem spoustu návodů. Mám základní desku P6T SE. K tomu jsem si zakoupil Asus U3S6 řadič. V systému disk vidím, ale nainstalovat na něj se nic nedá. V Tento Počítač ho také nevidím. Zkoušel jsem přepnout v BIOSu na AHCI. Poté když spustím windows, tak na spousty věcí hledá systém řadiče a nevidím mechaniku atd...Na PC dokáži téměř cokoliv ale toto je pro mě nevyřešitelný úkol, proto se obracím na toto fórum. Ani podle návodu se mi to bohužel nedaří. Padlo na to celkem 3000, tak bych to už rád zprovoznil, prosím poraďte, děkuji moc.

//morke - přesun do podtématu
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 na Samsung Evo 850

Příspěvek od bubanek »

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hmm, realita je taková, že když win při bootu instalátoru neviděj disk, tak nemaj driver na řadič kde je napojenej, a tento driver se tam musí nahrát. Toto je logické protože jsi jej připojil na ten přídavnej řadič Asus. Ten je btw úplně k ničemu a měl by jsi ho vyndat. Jsou na něm 2 čipy, NECUDB 3.0 řadič a Stará Sata3 Asmedia, oba jsou ve své kategorii to nejstarší a nehjorší. Ten NEc je dost pomalej + má potíže s kompatibilitou a ta Asmedia vůbec nemá rychlost Sata3, spíš Sata2 a navíc přes ní nefunguje TRIM, tzn pro SSD je naprosto nevhodná.

Správná zapojení na tvůj PC je SSD napojit na desku, na sata porty vedoucí z Intel chipsetu, to je to u čeho v biosu konfiguruješ IDE/AHCI, a ten když dáš AHCI tak umí TRIM tzn je jedinej vhodnej pro SSD. Je sice jen SATA2 ale ten TRIM je mnohem důležitější, když to SSD zapojíš tam tak to musí fungovat.

Ten přídavnej řadič, pokud jej nepotřebuješ na něco dalšího, z toho PC vyndej je to krám.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

můžu potvrdit, že SSD ve starší desce se SATA2 pořád běhá jako z praku, takže viz DOC_ZENITH.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
p3pino
Nováček
Nováček

Příspěvek od p3pino »

Ahoj, tak jsem se do toho opět po dlouhé době dal. Strávil jsem nad tím další dvě hodiny a pořád se mi to nepodařilo. Ten disk jsem zapojil teda přímo do desky jak jste říkali. V BIOSu jsem navolil AHCI (podívejte se prosím na obrázek zda to nastavuji na správném místě). Po zapnutí windowsu všechno v pořádku, akorát opět zmizela mechanika. Ta je vidět jenom pokud mám v biosu IDE. Pokud zapnu Magican vidíte v systémových informacích AHCI deactivated. Disk stále nevidím, v Partition manager ho vidím, viz obrázek. Nevím zda ho mám formátovat a na jaký typ souborů? Strašně mě to štve, protože ho mám už skoro rok a pořád není v provozu :/ prosím poraďte, připadám si jako tupec. Návody nepomáhají. Děkuji i za předešlé odpovědi. Josef
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ale ty to pcháš snád na ten jmicron :|
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
p3pino
Nováček
Nováček

Příspěvek od p3pino »

co? Do sata 5 na desce
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Strč to do sata 0/1, jmicron ignoruj.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
p3pino
Nováček
Nováček

Příspěvek od p3pino »

Stejně vůbec nevím, jak to na něj nainstalovat :(
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

nie som si úplne istý kde je probmém, strčíš dvd, spustíš inštaláciu, vyberieš ssd a ideš
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“