Ahoj, chcel by som sa s vami poradiť že či sa viac oplatí notebook UPGRADOVAŤ alebo radšej kúpiť nový..
Notebook: LENOVO Y510P
Predom ďakujem za odpoveď..
Ćo sa viac oplatí? Kúpiť nový notebook alebo upgradovať ho.
Moderátor: Don
- Ensine
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ćo sa viac oplatí? Kúpiť nový notebook alebo upgradovať
Notebooky nejsou dělané na upgrade.
Většinou můžeš vyměnit tak maximálně disk a RAM.
A vzhledem k tomu, že neznáme tvé požadavky na počítač, není možné radit konkrétně.
Většinou můžeš vyměnit tak maximálně disk a RAM.
A vzhledem k tomu, že neznáme tvé požadavky na počítač, není možné radit konkrétně.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Ensine
- Nováček

-
Procesor: Intel Core i5-4200M CPU @ 2.50 GHz
RAM: 8GB
Grafika: GeForce GT 755M
RAM: 8GB
Grafika: GeForce GT 755M
- Cocroach
- Černá karta

-
X-COM píše:A vzhledem k tomu, že neznáme tvé požadavky na počítač, není možné radit konkrétně.
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Re: Čo sa viac oplatí? Kúpiť nový notebook, alebo upgradovať
Ensine, ako už moji predrečníci riekli, nedá sa to vo všeobecnosti takto povedať (lebo to je skoro ako keby si sa pýtal, či máš radšej punčové zákusky, alebo krémeše)...
Navyše okrem predstáv o nejakom počítači do toho vstupujú aj holé skutočnosť peňažných obmedzení, a to ako v prípade vylepšenia už jestvujúceho, tak aj v prípade kúpy nového.
Ale aby som tu nerečnil len tak naverímboha, tak by som pripomenul, že rozšírenie pamätí by malo byť bez zádrheľov, až pokiaľ to základná doska umožňuje, čo je väčšinou dobre popísané...
Čo sa týka procesora, tak ten by mal byť nielen podporovaný UEFI (v minulosti BIOSom) – čo spravidla je – ale hlavne chladičmi, aby ho dokázali uchladiť a aby sa počítač neprehrieval.
Výmena grafickej karty je už trošku zložitejšia... a keďže neviem, ako si na tom s angličtinou, tak by som ti mohol na úvod odporučiť napr. tieto stránky:
http://mxm.borec.cz/ ,
kde získaš aspoň základnú predstavu o týchto veciach.
A aj tu platí, že si treba dávať pozor na príkon tých vymieňaných súčiastok.
A už sa budem nudne opakovať, ale podobne to platí aj pri pevnom disku, kde napríklad nejaký rýchlejší a väčší môže viac hriať... a nejaké SSD-čko by sa ti v ňom mohlo aj upiecť...
Pri napaľovačkách si napr. treba dať pozor, či sa dá vymeniť predná lišta, či majú rovnaké úchytky na rovnakých miestach (mali by mať...) – v prípade, že by si išiel vymieňať DVD napaľovačku za Blu-ray napaľovačku.
Navyše okrem predstáv o nejakom počítači do toho vstupujú aj holé skutočnosť peňažných obmedzení, a to ako v prípade vylepšenia už jestvujúceho, tak aj v prípade kúpy nového.
Ale aby som tu nerečnil len tak naverímboha, tak by som pripomenul, že rozšírenie pamätí by malo byť bez zádrheľov, až pokiaľ to základná doska umožňuje, čo je väčšinou dobre popísané...
Čo sa týka procesora, tak ten by mal byť nielen podporovaný UEFI (v minulosti BIOSom) – čo spravidla je – ale hlavne chladičmi, aby ho dokázali uchladiť a aby sa počítač neprehrieval.
Výmena grafickej karty je už trošku zložitejšia... a keďže neviem, ako si na tom s angličtinou, tak by som ti mohol na úvod odporučiť napr. tieto stránky:
http://mxm.borec.cz/ ,
kde získaš aspoň základnú predstavu o týchto veciach.
A aj tu platí, že si treba dávať pozor na príkon tých vymieňaných súčiastok.
A už sa budem nudne opakovať, ale podobne to platí aj pri pevnom disku, kde napríklad nejaký rýchlejší a väčší môže viac hriať... a nejaké SSD-čko by sa ti v ňom mohlo aj upiecť...
Pri napaľovačkách si napr. treba dať pozor, či sa dá vymeniť predná lišta, či majú rovnaké úchytky na rovnakých miestach (mali by mať...) – v prípade, že by si išiel vymieňať DVD napaľovačku za Blu-ray napaľovačku.
- orgasmic
- Začátečník

-
U Tveho booku prichazi jedinny mozny upgrade a to koupe druhe GPU do Ultrabay slotu.
Vykon je pak o cca 60% vyssi.
Jinak koupe SSD zrychly beh systemu.
Vykon je pak o cca 60% vyssi.
Jinak koupe SSD zrychly beh systemu.
Asus Rog Strix G18
- Ensine
- Nováček

-
Ďakujem všetkým za pomoc
..