Dobrý den, do měsíce se chystám koupit pc (který má sloužit převážně na hry) , cenu bych si představoval kolem 17k ale když to pomůže, tak ať stojí klidně kolem 20k ( tuhle cenu bych nerad překročil).
Bez OS, mechaniky, ssd a hdd který už mám. Monitor taktéž mám.
Na tvem miste bych volil procesor s odemcenym nasobicem cca +1500 kc nad cenu tveho vyberu k tomu odpovidajici desku(chipset z97) cca +1000 kc nad cenu te stavajici. K procesoru bude vhodnejsi jiny nez boxovany chladic, pr.: gelid tranquillo cca 600 kc. Kartu kup tady na foru se zarukou a usetris cca 1000-1500.
jinak je to ok, mozna bych jen zvazil nakup cpu chladice, silentiumpc fera 2, docili se nizsich teplot, hluku a v prosklene bocnici bude vypadat lip nez standartni boxovi chladic, ale neni to nutnost
Jelikož mám +- 2 tisíce ještě rezervu, tak mně nepadlo jestli by nebylo lepší koupit ještě třeba lepší základní desku a třeba case ... nebo nějakej jinej / lepší návrh ?
Muzes prikoupit chladic na procesor, napr. silentiumPC Fera.
Pak bych jeste zvazil lepsi zdroj, taky seasonic, ale s12 520W.
Par stovek jeste zbylo, no, co bych jeste doporucil je koupit skrin s prachovym filtrem na zdroji: http://www.czc.cz/bitfenix-comrade-cerna/143611/produkt. K tomu dokoupit jeste jeden ventilator dopredu, napr. arctic F12.