Opakovaný restart při startu systému po výměně GK...?

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
daftkrys
Nováček
Nováček

Opakovaný restart při startu systému po výměně GK...?

Příspěvek od daftkrys »

Ahoj,
po výměně GK a to AMD MSI R7950 Twin Frozr 3GD5/OC za novou GAINWARD GTX970 Phantom 4GB DDR5 se mi při startu PC několikrát restartuje a až poté naběhne. Chytí se cca po třetím "pípnutí" (restartu). Jakmile zapnu PC, je černo...NO SIGNAL...proběhnou cca 2-3 restarty aniž by se na obrazovce cokoliv objevilo...pak se objeví úvodní obrazovka WINDOWS a systém normálně naběhne...nechápu no... :/Četl jsem již několik rad a názorů, ale bohužel zatím žádný nepomohl/neporadil. Bohužel se mi ani nepodaří dostat do BIOSu, abych "zchecknul" časování pamětí atd. Samozřejmě jsem zkoušel odpojovat, zapojovat, přepojovat atd...pc je pravidelně čištěno a udržováno. Tohle je první problém za 2 roky. Dokázal by mi někdo i z takto amatérského popisu problému poradit...? Je mi jasné, že opakované restartování dává zabrat i ostatním komponentům a rád bych proto předešel dalším problémům s hardwarem. :)

Děkuji za rady Honza

Sestava:
GIGABYTE Z77-D3H
Intel Core i5-3570K
GAINWARD GTX970 Phantom 4GB DDR5
Seagate SV35 2000GB
Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance
Počítačový zdroj Seasonic SS-500ET-F3
kesi
Začátečník
Začátečník

Re: Opakovaný restart při startu systému po výměně GK...?

Příspěvek od kesi »

Ahoj :) , zkoušel jsi resetovat bios přes jumper na základní desce? Třeba pomůže video z tohoto odkazu: http://www.tomshardware.co.uk/forum/313 ... te-problem měl bys to mít popsáno i v manuálu od desky. Popř. zkusit pokud máš dva paměťové moduly jeden vyndat, vyzkoušet jak PC nabíhá, nepomůžeto, tak ho zase zacvakneš a vyndaš druhý a vyzkoušíš.
Možná takhle vyloučíš RAM a bude to v něčem jiném, místní matadoři určitě pomůžou. :wink:

Taky jsem včera laboroval s RAMkama, nastavil ostřejší časování a byl jsem rád, že jsem se dostal do biosu. :mrgreen:

Psáno z mobilního zařízení.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Do biosu by jsi se určitě měl dostat, v tu chvíli kdy to "konečně postlo" ti "del" musí reagovat, resp bude pokud jsi nekativovat fastboot, pokud ano resetni cmos jumperem jak ti radí Kesi.

Dále, flahni do desky poslední bios. Gigabyte téhle řady měly s některými kartami probelémy, ale vždy to bios vyřešil.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Ohledně toho flashování biosu, jednoduché, s prstem v nose:
bandolier.wz píše: 1. vytvoř bootovací usb flashku
http://www.uloz.to/8329780/vytvoreni-boot-flashky-6.rar
2. na ni zkopíruj všechno co mas ve staženým raru - nový bios,atd zde
http://leteckaposta.cz/160088861
3. restartuj pc, nastav boot z usb a dál se to flashne samo
Když to zvládnu já, tak pak už s tím nemůže mít problém ani cvičená opice. :-D Jen bios v odkaze smázneš a rozbalíš tam svůj a než to začneš flashovat, dej raději bios na default nastavení.
daftkrys
Nováček
Nováček

Příspěvek od daftkrys »

Děkuju za rady...pokusím se to večer zmáknout a dám vědět. :)
daftkrys
Nováček
Nováček

Příspěvek od daftkrys »

Tak proveden flash BIOSu...a i když je to neuvěřitelný, jede to.... :) Moc děkuju pánové...smekám!!! :-D
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

ktoru verziu si tam dal?
Ja pouzivam dlhodobo F21.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“