Zdravím,
mám takový problém a nevím si s tím už rady. Nepotkalo někoho z vás něco podobného?
Mám tady na instalaci pravěké PC z roku +- 2005/2006, dvoujádro 3,0GHz, 1GB RAM, bývaly na něm Windows XP, teď se na něj snažím nainstalovat Windows 7 s SP1 32bit. Vše je originál legální.
Instalace se mi podařila, všechno šlape, ale problém je v tom, že chvíli po startu naběhne proces svchost.exe, který spustí služby automatické aktualizace - wuauserv a Winmgmt a ty po chvíli zahltí RAM na maximum a procesor vytíží na 50-100% neustále. A to běží pořád v nějaké smyčce, klidně hodinu, dvě, tři a bezvýsledně.
Když zapnu windows update a dám vyhledat aktualizace, tak to píše "vyhledávám" a nic víc takhle to visí donekonečna bez výsledku. A nenapíše to ani, že nemůže nic najít, ani to nevyhodí žádnou chybu, nic.
Je to instalace na prázdný disk. Už jsem to zkoušel přeinstalovat asi 5x s různými variantami, PC v síti, bez sítě, zakázané aktualizace, povolené, všechno možné a bez postupu.
Už se mi to stalo jednou nedávno na notebooku, ale tam stačil reinstall Windows a pak taky sice běžel svchost ve smyčce, ale jakmile se Windows update spojil se serverem a stáhl první aktualizaci, tak se vše uklidnilo a vše se postupně v klidnu nainstalovalo. Pak ten proces padnul zpět na svých 50-70MB RAM s vytížením 0-1% a vše funguje normálně. Ale tady u toho PC se mi prostě ještě nepodařilo vůbec navázat spojení s Windows update serverem.
Našel jsem i několik návodů na netu, zkusil jsem různě pozastavit službu, restartovat, atp. Ale beze změny.
Nevíte někdo?
Windows update - svchost
Moderátor: Loki5567
- Nico
- Nováček
-
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Re: Windows update - svchost
Něco odsud https://support.microsoft.com/en-us/kb/949104 jsi nezkoušel?
Eventuálně ten FixIt, co se ti nabídne ve vyskakovacím okně po návštěvě stránky.
Ale pokud to ten PC hned zneschopní, tak stáhnout nějaký ten update ručně na jiném PC a na inkriminovaném nainstalovat. Pokud je to tedy něco novějšího, než co už v OS je.
Síť a Internet jinak normálně jede?
A pro doplnění, co je tam za CPU, přesně?
Eventuálně ten FixIt, co se ti nabídne ve vyskakovacím okně po návštěvě stránky.
Ale pokud to ten PC hned zneschopní, tak stáhnout nějaký ten update ručně na jiném PC a na inkriminovaném nainstalovat. Pokud je to tedy něco novějšího, než co už v OS je.
Síť a Internet jinak normálně jede?
A pro doplnění, co je tam za CPU, přesně?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Nico
- Nováček
-
Ahoj, díky za radu. Zkusil jsem ten KB z odkazu výše. A pak jsem musel ještě přidat RAM.
Jen pro doplnění CPU je Intel Pentium 4 HT 531 3GHz, čili omlouvám se za dezinformaci, je to jednojádro se dvěma vlákny. Je to slabota na Win 7, už jsem se dostal asi k půlce aktualizace, ale je to už několik hodin. Je vidět, že procesor vůbec nestíhá.
Jen pro doplnění CPU je Intel Pentium 4 HT 531 3GHz, čili omlouvám se za dezinformaci, je to jednojádro se dvěma vlákny. Je to slabota na Win 7, už jsem se dostal asi k půlce aktualizace, ale je to už několik hodin. Je vidět, že procesor vůbec nestíhá.
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Jo, uvidíš až to dojede, zda na tom půjde nějak normálně pracovat.
Záleží i na MB a pevném disku.
Záleží i na MB a pevném disku.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Nico
- Nováček
-
Už to dojelo. Vše OK.
Tak pracovat se na tom dá, ale v podstatě jen s tím co je načtený v RAM, jakmile se dostane procesor k instalaci něčeho nového, nebo k nějaké složitější operaci. Tak to trvá a trvá a trvá. Kolikrát i HDD přestane chroustat, když natáhne vše do RAM a proceor visí na vytížení blízko 100% a potí se.
Je to fakt jen tak na Word, Excel a internet, kde není moc flashe. Uvidím jak se s tím popere majitel. Už před instalací jsem ho směroval k novému PC, ale moc se na to netvářil. Je možné, že to tak stejně skončí.
Tak pracovat se na tom dá, ale v podstatě jen s tím co je načtený v RAM, jakmile se dostane procesor k instalaci něčeho nového, nebo k nějaké složitější operaci. Tak to trvá a trvá a trvá. Kolikrát i HDD přestane chroustat, když natáhne vše do RAM a proceor visí na vytížení blízko 100% a potí se.
Je to fakt jen tak na Word, Excel a internet, kde není moc flashe. Uvidím jak se s tím popere majitel. Už před instalací jsem ho směroval k novému PC, ale moc se na to netvářil. Je možné, že to tak stejně skončí.