opět pomalý internet
Moderátor: Don
- ACzeMiky
- Začátečník

-
opět pomalý internet
Zdravím, neni to tak dávno, co jsem řešil podobný problém s pomalým internetem. Ve finále se ukázalo, že je to poškozená síťová karta na desce, tak jsem koupil novou. Fungovala asi 3 měsíce a pak odešla taky, tak jsem koupil rovnou i novou základní desku Z97M Pro 4, jelikož jsem dělal celkový upgrade PC. K mému překvapení nešel internet a ukázalo se, že je to opět vadná integrovaná síťová karta na desce. Jsem to ale šťastlivec. No nic. Koupil jsem další integrovanou síťovku a teď asi po 4 měsících mám opět ty stejné problémy. Zpomalený internet. Rychlost downloadu je jen 200kb/s, uploadu 100kb/s a ping mám 46, každopádně ten mi hodně kolísá. Někdy vyletí i na 300 a v online hrách mam třeba i 40 000. Mám windows 7. Všechny ovladače mám nainstalované. Nevíte kde by mohl být problém? Nebo jak zjistit, že je to opravdu zase ta síťovka, protože se mi nechce zase kupovat novou. Díky moc a omlouvám se jestli jsem zapomněl na nějaké informace. Kdyžtak doplním.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Re: opět pomalý internet
Nemáš náhodou lan vyvedený rovnou z trafa? http://www.i4wifi.cz/out/pictures/z2/40 ... 900_z2.jpg (nevím jak se to jmenuje odborně). Není možné, aby ti hořeli síťovky...
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- ACzeMiky
- Začátečník

-
Nemám. Jeden vede z trafa do modemu a z modemu vede lan právě do počítače. Když přehodim lan kabel do notebooku, tak tam frčí internet jak má, takže v internetu jako takovým to nebude. To bude problém buď někde v systému nebo hardwaru.
- bubanek
- Středně pokročilý

Můžeš sem hodit schéma, jak to máš všechno zapojený? I s popisem portů.
Ke krabičkám i jméno modelu.
Ke krabičkám i jméno modelu.
- ACzeMiky
- Začátečník

-
No, tak jsem si koupil novou síťovou kartu a opět internet funguje tak jak má. Doufam že tahle už vydrží. Neni třeba možný, že se ničej proto, protože je mám v PCI slotu pod grafickou kartou? Ta síťovka přitom ale neni velká a je asi 4 cm pod větrákem grafiky, takže bych řekl, že místa tam má dost. A navíc ten větrák nezabírá ani z poloviny. Když jsem měřil teploty grafické karty v zátěži, tak byly kolem 55-60 stupňů, takže to zas taková teplota, aby uškodila síťovce neni ne?