TV do projektoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Radkoff
Začátečník
Začátečník

TV do projektoru

Příspěvek od Radkoff »

Ahoj, mám dotaz a vezmu to úplně od začátku (jsem amatér, tak terminologie někdy nemusí být správná):Na střeše hotelu máme parabolu. Z té paraboly přijímáme na několik sat. přijímačů satelitní signál. Co jeden program, to jeden přijímač s kartou skylink. Z těch přijímačů jde signál do nějaké krabice, kde se sdruží do jednoho kabelu - koaxiálu. V tom koaxiálu je analogový signál. Kabel je roztažen do celého hotelu, v každém pokoji je zásuvka. Do zásuvky je připojená televize a na ní se ladí jednotlivé programy. Tato zásuvka je i v restauraci, pět metrů stropem od projektoru. Při rekonstrukci stropu mi natáhli k projektoru dva kabely - VGA a HDMI. Na příjem a naladění programů jsem do rekonstrukce používal viedorekordér a přes kabel cinch (video) pouštěl TV do projektoru. Kvůli novým kabelům jsem pořídil redukční kabel scart - vga a taky rgb - vga. Ani jedna varianta není funkční a já nevím proč. Dnes jsem v zoufalství pořídil ještě set-top-box s HDMI výstupem. Ten však nedokáže naladit ani jeden kanál (proto, že je vysílání analogové?)... Může mi prosím někdo říct, proč to nejde a co udělat, aby to šlo? Jinak projektor je tento Acer H6510BD. Děkuji za případné reakce.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: TV do projektoru

Příspěvek od Stratos »

jsem z toho trosku zmateny :)

potrebujes do projektoru dostat obraz ze satelitu?
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

Obecně řečeno ano. Potřebuju na něčem naladit stanice a přes VGA nebo HDMI kabel poslat do projektoru.
Na set-top-boxu je nenaladím - protože signál v síti je údajně analogový a STB umí jen digitální
Na videorekordéru je naladím, ale on, nebo ta kabelová redukce nedokáže signál dostat do projektoru.

Osobně si myslím, že momentálně máme v televizní síti ten typ signálu, co tady fungoval kdysi. Tedy analogové pozemní vysílání, já nevím, třeba PAL/secam? A taky jsem myslel, že STB umí dekodovat jakýkoliv signál... A taky nechápu, proč se vyrábí redukce scart-vga, když nefunguje
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

jeslti se nepletu, tak musi mit videoprehravac "plny" scart, aby redukce fungovala.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

myslis obsazene vsechny kontakty v konektoru? neco jako rozdil mezo DVI-I single link vs DVI-I dual link?
Obrázek
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Presne...
Plný scart znamená že videosignál může být přenášen s oddělenými barevnými složkami ​(Red​-Green​-Blue​)​-scart konektor je plně osazen.

Zatimco u polovičního scartu jsou barevné složky signálu vedeny společně jedním kabelem jako třeba u cinch konektorů.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Největší problém bude že nevíme jakej typ analog signálu z toho koaxiálu jde. Jak je to připojené u těch TV kde to funguje? Rovnou koax do vstupu pro anténu? Co je na těch TV nastaveno? Jaké jsou to TV? (staré CRT nebo něco novějšího s digitálem?) Pokud ano, tak je to klasickej analog, a potřebuješ něco s analog Tunerem co má VGA nebo HDMI výstup.
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

no momentálně tam jsou nějaký lcd od samsungu (mají analog i digitál), ale předtím tam byly i crt.
a ten koax je klasika do vstupu na anténu

mohlo by to ale být tak jak píše shaquille. to mně taky dneska napadlo. našel jsem tohle:
https://www.alza.cz/oem-converter-d515459.htm
takže to vytáhnu tím cinchem přes tenhle konvertor a pustím do vga kabelu

protože když napojím napřímo projektor k tomu videorekordéru přes ten žlutej cinch (video), tak to prostě jde. evidentně teda musí být chyba v komunikaci scartu s vga kabelem.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Spoiler
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“