Hraní her po Wifi lan
Moderátor: Don
- Petr45
- Nováček

-
Hraní her po Wifi lan
Ahoj chtěl bych poradit zda je možné udělat wifi lan pro občasné hraní síťových her přes lan.
V rodině máme 3 notebooky a z toho 2 nemají lan konektor na kabel ale jen wifi ci bluetooth.
Proto mě zajímá jak a zda se to dá mezi sebou propojit celkem 3 možná až 4 počítače ideálně asi vše přes wifi.
Máme doma internet a modem-wifi router od UPC a a pak už nepoužívám ale leží mě doma starší router od belkiun který dřív poskytoval internet z obyčejného modemu upc který neměl wifi vysílač. Lze to nějak z jednoho nebo druhého zařízení připojit?
je k tomu nutné například v Esetu Smart secuirty nastavit ochranu sítě na menší ochranu na domácí místo veřejnou která je více chráněná a nesdílená?
Máme všude WIndows 8/8.1.
Děkuju za rady moc se v tom nevyznám a na webu v google jsem taky nic moc nenašel pouze maximálně o propojeni pouze 2 pc přes wifi.
Budu rád zajakýkoli návod pro blbce jako jsem já.
V rodině máme 3 notebooky a z toho 2 nemají lan konektor na kabel ale jen wifi ci bluetooth.
Proto mě zajímá jak a zda se to dá mezi sebou propojit celkem 3 možná až 4 počítače ideálně asi vše přes wifi.
Máme doma internet a modem-wifi router od UPC a a pak už nepoužívám ale leží mě doma starší router od belkiun který dřív poskytoval internet z obyčejného modemu upc který neměl wifi vysílač. Lze to nějak z jednoho nebo druhého zařízení připojit?
je k tomu nutné například v Esetu Smart secuirty nastavit ochranu sítě na menší ochranu na domácí místo veřejnou která je více chráněná a nesdílená?
Máme všude WIndows 8/8.1.
Děkuju za rady moc se v tom nevyznám a na webu v google jsem taky nic moc nenašel pouze maximálně o propojeni pouze 2 pc přes wifi.
Budu rád zajakýkoli návod pro blbce jako jsem já.
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Hraní her po Wifi lan
pouzij k tomu VPN, treba tunngle
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Petr45
- Nováček

-
Tu kdysi jsem zkousel podobne programi himachi a jine a trosku s tim byl problem. nechci rypat ale radeji nez pre web jako takovy to propojil primo doma tedy pres wifi ktere doma mam nez pres internet a program nasimulovat lan. nasimulovat berte s rezervuou nevim jak to jinak napsat
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Hram je preci uplne jedno, jestli jsou PC pripojeny kabelem, nebo pres wifi... Nebo mi neco unika?
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
- Alfajk
- Začátečník

-
no nejdriv je v tom lanu musis mit, a nejjednoduseji bez jakyhokoliv nastavovani to udelas pres ten program
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

LAN = cokoliv na lokální síti. Je fuk jestli je to připojení wifi nebo kabelem, sedí to na stejném WIfi AP či routeru, prostě tam neni žádná brána, tak je to pořád LAN, netřeba používat žádné SW berličky, ty jsou potřeba jen kdyby se něco muselo propojit přes net ala 2 jiné sítě, ale tohle je stále ta samá síť. Běžně mit to doma takhle funguje.
Pokud se ty kompy neviděj a jsi si jistej že v cestě nestojí ňákej firewall a pod, bude špatně nakonfigurovanej ten wifi router. Třeba stylem že v síti jsou 2 routery, což je špatně. Router by měl být vždy jeden a to ten u zdroje internetu, další prvky, a to i wifi, by měly bejt pouze AP a nic neroutovat.
Pokud se ty kompy neviděj a jsi si jistej že v cestě nestojí ňákej firewall a pod, bude špatně nakonfigurovanej ten wifi router. Třeba stylem že v síti jsou 2 routery, což je špatně. Router by měl být vždy jeden a to ten u zdroje internetu, další prvky, a to i wifi, by měly bejt pouze AP a nic neroutovat.
- Petr45
- Nováček

-
Chápu dobře že model o d upc nechám jak je a zapojím druhé zařízení od Belkinu jako acp point nebude připojen k internetu a bude dělat jen ac point a k němu připojím všechny brezdrát pc které chci sesíťovat pro hry?
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Pripoj vse k tomu routeru/modemu od UPC.
Zadne jine zarizeni nepotrebujes, pokud mas dostatecny wifi signal v mistech, kde chces pouzivat notebooky.
Zadne jine zarizeni nepotrebujes, pokud mas dostatecny wifi signal v mistech, kde chces pouzivat notebooky.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Záleží na tom jestli tim UPc modemem routuješ nebo ne. Můj UPc modem třeba router nemá (nebo je neaktivní) za nim mam klasickej router s wifi, a ten routuje, za nim je pár LAN switchů a další wifi AP a ti už neroutujou, a ti všichni se viděj jako 1 LAN síť, jak to má bejt, DHCP je také jednou, řízené z toho routeru co routuje ( u mě Tenda za UPC modemem ).
Většina routerů má pro routing speciální vstupní port, a zbylé jako normální LAN switch, tak to zapojíš pak tam, jako normální LAN komp, PC zapojené do těchto portů a wifi vysílené tímto zařízením se viděj jako 1 síť. Chápej wifi tak jako že je to další switch na síti co akorát nemá dráty. Neni to nic extra, žádná další oddělení síť, neni tam žádná hradba co by bránila přenosu a pod.
Většina routerů má pro routing speciální vstupní port, a zbylé jako normální LAN switch, tak to zapojíš pak tam, jako normální LAN komp, PC zapojené do těchto portů a wifi vysílené tímto zařízením se viděj jako 1 síť. Chápej wifi tak jako že je to další switch na síti co akorát nemá dráty. Neni to nic extra, žádná další oddělení síť, neni tam žádná hradba co by bránila přenosu a pod.
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
UPC aktualne dava jen jeden modem, ten routerovat umi.
http://www.upc.cz/internet/modemy/
http://www.upc.cz/internet/modemy/
Mohu připojit své PC i pomocí ethernetového kabelu?
- Ano, přes ethernetový kabel můžete připojit až 4 počítače nebo jiná koncová zařízení.
Spoiler
- Petr45
- Nováček

-
Děkuju nějak to prostuduju musím do práce tak až bude čas podívám se na to víc trošku rozumím, ale maličko v tom mám zmatek. Jinak ten odkaz vypadá to že mám ten samý od UPC co je v odkazu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pokud víš jak funguje router a kde a co je v tvé síti router, zmatek v tom bejt nemůže, pokud nevíš, máš se co číást a učit. Moc toh oneni pochopí to rychle malé dítě. Já jsem ti původně chtěl namalovat obrázek, jenže spousta prvků v něm byla stylu když tohle tak toto, a když je v síto zapojeno toto tak toto, a z toho by jsi měl ještě větší vítr tak jsem to smazal.
Nejjednodušeji řečeno, urči si co je tvůj router, vše za nim je jen 1 síť kde na sebe PC vidí jak na LAN a je fuk jestli jsou zapojený kabelem nebo wifi.
Nejjednodušeji řečeno, urči si co je tvůj router, vše za nim je jen 1 síť kde na sebe PC vidí jak na LAN a je fuk jestli jsou zapojený kabelem nebo wifi.
- pazda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To ze router musi byt jen jeden neni pravda, muzes jich mit klidne vice, ale uz musis vedet co delas.
A s wifi to taky obcas neni tak jednoduchy, mnoho routeru oddeluje wifi na jiny subnet, cili je ta sit routovana od LAN. V tomto pripade pak ruzne dotazy broadcastem nedoputuji kam by mely (funguji jen v ramci subnetu - nebo i mezi, ale musi byt nastaven neco jako proxy-arp), nicmene provoz mezi subnety by měl normálně fungovat.
Hlavne to chce si zkontrolovat zda jsou vsechny PC v jednom subnetu (at uz LAN tak wifi) a vse by melo behat bez nejmensich problemu. Pokud nejsou, da se problem resit dale..
A s wifi to taky obcas neni tak jednoduchy, mnoho routeru oddeluje wifi na jiny subnet, cili je ta sit routovana od LAN. V tomto pripade pak ruzne dotazy broadcastem nedoputuji kam by mely (funguji jen v ramci subnetu - nebo i mezi, ale musi byt nastaven neco jako proxy-arp), nicmene provoz mezi subnety by měl normálně fungovat.
Hlavne to chce si zkontrolovat zda jsou vsechny PC v jednom subnetu (at uz LAN tak wifi) a vse by melo behat bez nejmensich problemu. Pokud nejsou, da se problem resit dale..
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
MAC: Macbook Pro 13" 2018 - i7 2,7GHz, 16GB RAM, 500GB Flash
HTPC: Mac Mini 2012 - i7 2,3GHz, 16GB RAM, 120GB SSD, 1TB HDD
NAS Synology DS214 + 2x WD Red 6TB
Apple TimeMachine 2TB
MAC: Macbook Pro 13" 2018 - i7 2,7GHz, 16GB RAM, 500GB Flash
HTPC: Mac Mini 2012 - i7 2,3GHz, 16GB RAM, 120GB SSD, 1TB HDD
NAS Synology DS214 + 2x WD Red 6TB
Apple TimeMachine 2TB