Síla signálu wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kounir
Nováček
Nováček

Síla signálu wifi

Příspěvek od kounir »

Nedávno jsme pořídili http://cz.tp-link.com/products/details/ ... 841ND#over tento nový router je co se týká přenosu rychlosti skvělí máme net 100MB/s. Ale těsně za zdi asi tak 1,5 metru a i po celé místnosti mám v mobilu jen 3 čárky místo 4 je mi to záhada protože wifi sahá až na opačný konec náměstí takže vysílací výkon má dobrý. Přemýšlel jsem jestli to není tím že přesně v místech, kde je router je na opačné straně zdi přidělaný radiátor... je to možné ??
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Re: Síla signálu wifi

Příspěvek od Oi!@n »

Radiator by nemel byt zdrojem ruseni signalu resp. zatim jsem se s tim nesetkal. Zkus si na tom tp-linku zmenit kanal na kterem tva WLAN vysila signal. Je mozne, ze v miste vysilani je vice siti na stejnem kanalu a ty se pak vzajmne rusi. Muzes si zdarma stahnout program Acrylic WiFi Scanner, ktery ti mimo jine ukaze vsechny dostupne bezdratove site a kanaly na kterych vysilaji. (Nektere routery / AP ti to dovedou ukazat primo pres jejich web rozhranni, ale nevim jestli je to pripad toho tveho.) Jinak obecne mam lepsi zkusenosti s nastavenim kanalu rucne, nez ponechanim na "auto". Pokud to nepomuze, tak bych si jeste zkusil pohrat s antenama a pozici routeru.
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
kounir
Nováček
Nováček

Příspěvek od kounir »

Díky to stím kanálem už jsem udělal :)
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Tak bych jeste zkusil pohnout trochu s tim routerem a antenama. Ono taky zalezi na adapteru klientske stanice. Ja mam treba vedle v pokoji pichnuty v zasuvce Wifi Extender od ktereho sedim cca 7m, je tu jen jedna stena a hned mam horsi signal. PCI-E Intel DBW-AC 7260 ukazuje 65%, USB Noname Realtek ma 80%. Bezdrat je proste nespolehlive rozhranni.
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“