4k resolution s grafickou kartou MSI 970 GTX SLI
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Elkim
- Redaktor PCT

Re: 4k resolution s grafickou kartou MSI 970 GTX SLI
Ale o inputlagu nemluví vůbec. Skoro nikdo kdo pojednává o PCIe linkách...Právě tyhle videa a informace rozšiřují povědomí o tom, že SLI na 16 linkový platformě je v pořádku. Jako vždy se řeší FPS, nic jinýho.
- Xnovic
- Začátečník

Rozdíl mezi 8x a 16x je naprosto minimální, ne-li nulový.
Kdysi jsem zkoušel svojí GTX670 přehazovat mezi prvním a druhým PCIe slotem (3.0). První jede v 16x a druhý "jen" v 8x. Zkoušel jsem hry, benchmarky a tak a rozdíl nula.
SLI mám a rozdíl je v imputlagu (jak sli i single) - nula.
Ale hrát na TV je fakt vražda. Když jsem si před pár lety koupil fullHD TV Samsung (96cm), tak jsem se těšil, jak připíchnu PC k TV a budu pařit - fakt to nejde..
SLI je paráda ve hrách, které ho umí dobře. Ale u dost her si člověk musí hrát s nastavením a je dost her, kdy SLI vypínám.
Rozhodně bych ho nezatracoval.. Mě to baví a jsem s ním víceméně spokojený..
Kdysi jsem zkoušel svojí GTX670 přehazovat mezi prvním a druhým PCIe slotem (3.0). První jede v 16x a druhý "jen" v 8x. Zkoušel jsem hry, benchmarky a tak a rozdíl nula.
Ale hrát na TV je fakt vražda. Když jsem si před pár lety koupil fullHD TV Samsung (96cm), tak jsem se těšil, jak připíchnu PC k TV a budu pařit - fakt to nejde..
SLI je paráda ve hrách, které ho umí dobře. Ale u dost her si člověk musí hrát s nastavením a je dost her, kdy SLI vypínám.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Elkim
- Redaktor PCT

Tak to mi prosím nějak dokaž, že mezi 16x a 8x není nárůst inputlagu. Min 15ms to bude.
- Xnovic
- Začátečník

Dobrá budu honit čísla, nebo hrát? FPS, xyms... Jde o hraní..
Mě třeba imputlag vadí a všímám si ho, ale během hraní jak se SLI i bez něj jsem si nevšiml.
Upřímně mě to přijde, že jsi proti SLI zaujatej, tak tady jen haníš.. Jde o to, jak je člověk spokojený a jak to šlape. Jsou lidi, co hrají na TV, nebo i klidně při patnácti FPS a nevadí jim to. A dualní řešení grafik není tak špatné, jen si to chce hrát..
Ale přiznávám, že než si člověk pustí nějakou gamesu, tak nejdřív tráví hodinu nastavováním..
Mě třeba imputlag vadí a všímám si ho, ale během hraní jak se SLI i bez něj jsem si nevšiml.
Upřímně mě to přijde, že jsi proti SLI zaujatej, tak tady jen haníš.. Jde o to, jak je člověk spokojený a jak to šlape. Jsou lidi, co hrají na TV, nebo i klidně při patnácti FPS a nevadí jim to. A dualní řešení grafik není tak špatné, jen si to chce hrát..
Ale přiznávám, že než si člověk pustí nějakou gamesu, tak nejdřív tráví hodinu nastavováním..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Elkim
- Redaktor PCT

Nejsem, sám uvažuju o SLI 980TI na ale mám na to platformu. Jak jsem psal, na jednu stranu může jít o subjektivní věc ale když se máme nějak věcně bavit, nejde brát v potaz subjektivní vjemy a potřeby, že někomu stačí 30FPS middle detaily a někdo potřebuje víc.
Ono je to hlavně o tom, že člověk neví, co mu nechybí, nebo že má něco špatně a tak nemá ani možnost věc řešit. Ve chvíli, kdy zkusej místo TV s 15 fps 100fps stable na gaming monitoru, už hrát znovu na TV s 15fps nebudou moct.
Ono je to hlavně o tom, že člověk neví, co mu nechybí, nebo že má něco špatně a tak nemá ani možnost věc řešit. Ve chvíli, kdy zkusej místo TV s 15 fps 100fps stable na gaming monitoru, už hrát znovu na TV s 15fps nebudou moct.
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
co prichod dx12?
http://www.overclock3d.net/gfx/articles ... 33850l.jpg
http://www.overclock3d.net/gfx/articles ... 33850l.jpg
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- Xnovic
- Začátečník

S tím souhlasím.
Ale hrozně záleží, jak na ovladačích a hrách samotných. A možná i na grafice (
), pamatuju dobu, kdy jsem měl 9800GX2. Tenkrát bylo docela požehnání, když mi během záruky odešla a já za ní dostal GTX285.
Spousta her se nedala hrát (imputlag, microsttutering..).
Ale u GTX670 je to celkem v pohodě (samozřejmě, že single karta je lepší)..
Ale u spousty her (např. Bioshock Infinite) jsem jel bez SLI, že imputlag byl tak hroznej, jako kdybych hrál místo s myší se žélé pudinkem.. Asi nelze definitivně říct SLI Ano/ne..
Ale hrozně záleží, jak na ovladačích a hrách samotných. A možná i na grafice (
Spousta her se nedala hrát (imputlag, microsttutering..).
Ale u GTX670 je to celkem v pohodě (samozřejmě, že single karta je lepší)..
Ale u spousty her (např. Bioshock Infinite) jsem jel bez SLI, že imputlag byl tak hroznej, jako kdybych hrál místo s myší se žélé pudinkem.. Asi nelze definitivně říct SLI Ano/ne..
- Elkim
- Redaktor PCT

Dobře, nelze. Ale lze ekonomicky uvažovat. Když dám 2x tolik peněz, bude to stát za to? Je to stejná úvaha, jako když řešíš upgrade z 980 na 980Ti a vzhledem k ceně řekneš, že to třeba nemá smysl.
Sám píšeš, že Bioshock jel single gpu v poho a multi hrůza. Z čeho teda vycházíš při svém tvrzení, že mezi 16x a 8x je rozdíl inputlagu NULA?
Sám píšeš, že Bioshock jel single gpu v poho a multi hrůza. Z čeho teda vycházíš při svém tvrzení, že mezi 16x a 8x je rozdíl inputlagu NULA?
- Xnovic
- Začátečník

Někdo třeba peníze neřeší a jestli si má udělat upgrade každých půl roku s nárůstem výkonu o jen pár procent je mu jedno.. Každý ať uváží, jestli ty peníze do toho investovat, nebo ne..
Tak ten Bishock byl jeden z mála, na který jsem narazil. Kupoval jsem si ho na Steamu chvíli po vydání, ale když jsem ho hrál po cca roce už s updatem, tak bez problémů..
Už v mém prvním příspěvku jsem psal, že někdy SLI vypínám, nic není na 100 procent.
Ale u her, co jsem testoval v obou režimech (tuším Metro 2033, Crisis 3, Dirt 3..), tak rozdím byl nula. Ale máš pravdu, že né u každé hry..
Tak ten Bishock byl jeden z mála, na který jsem narazil. Kupoval jsem si ho na Steamu chvíli po vydání, ale když jsem ho hrál po cca roce už s updatem, tak bez problémů..
Už v mém prvním příspěvku jsem psal, že někdy SLI vypínám, nic není na 100 procent.
Ale u her, co jsem testoval v obou režimech (tuším Metro 2033, Crisis 3, Dirt 3..), tak rozdím byl nula. Ale máš pravdu, že né u každé hry..
- rccrew
- Žlutá karta

-
@rad3k...promysli si, jestli jit do 5820 nebo 5930.
Ma njo,jen 28linek 16+8 linek ve sli a 4 na zbytek periferie...
Ma njo,jen 28linek 16+8 linek ve sli a 4 na zbytek periferie...
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
záleží aj od dosky
bez ohľadu na CPU má napr. WS 64 liniek
bez ohľadu na CPU má napr. WS 64 liniek
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl mezi SLI /Cross na na 16 nebo 32 linkový desce / CPU je naprosto propastnej a opak může tvrdit pouze člověk, kterej to nikdy nezkusil. FPS na hrubo uvidíš možná podobný ale v hratelnosti bude diametrální rozdíl...obvyklý čecháčkovský obhajování levnějšího řešení je spíš úsměvný...input lag v SLI/Cross 8x8 je tragickej, na dnešních kartách už ten rozdíl je fakt velkej, další věc jsou děsivý dropy, záškuby, microstuttering ani nemluvim...počet linek pro dobře fungující multiGPU je zcela zásadní věc a musí to bý linky nativní, nikoliv přes extendéry jako je NF200 nebo PLX můstky. Například GTX680 SLI ve svý době líp fungovali na X58 než na Z77 chipsetech...bylo to jen kvůli linkám. Maximální FPS bylo ve prospěch Z77 a 3770K ale bylo to utrpení na tom hrát, na X58 člověk neviděl tolikrát 200FPS ale taky neviděl latence přes 20ms a neviděl snad nikde FPS pod 80 ve fullHD.Xnovic píše:Rozdíl mezi 8x a 16x je naprosto minimální, ne-li nulový.